• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Thaise Panang curry met varkensvlees

Thaise Panang curry met varkensvlees

30 mei 2016 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

De Thaise rode curry is iedereen wellicht wel bekend. Maar ben je ook al bekend met de Maleisische Panang curry? Hierbij wordt mals gestoof vlees geserveerd in een dikke zoet-zoute curry gemaakt van o.a. pepers, pinda’s, kokos en limoen.

Dit is alweer het laatste recept van de Thaise maand op de blog. En wij sluiten af met een Panang curry met varkensvlees. Waar ik bij de meeste curry’s juist lekker veel groente toevoeg, draait het bij de Panang curry juist om het malse en gestoofde vlees. Varkensvlees is hierbij de grote favoriet en zo at ik hem ook tijdens mijn reis in Thailand. Deze dikke en romige curry is zoet en romig van smaak en eigenlijk niet te vergelijken met een standaard Thaiser rode curry recept. Wat tevens niet mag ontbreken is de makrut limoen – een soort dikke groene gerimpelde variant – maar bij gebrek aan deze ook te vervangen door limoenblad (Toko) en geraspte schil van een gewone limoen. Het is juist die limoen die dit volle gerecht in balans brengt.

Thaise Panang curry met varkensvlees

Rode curry verschil met Panang curry

De Maleisische Panang curry zeer zeker op de bekende Thaise rode curry, maar er zijn toch wezenlijke verschillen tussen de twee. Een standaard rode curry bevat veel meer pepers en is ook pittiger van smaak. Maar de panang curry is wat dikker en juist weer een beetje zoeter van smaak. Hij wordt veelal gemaakt door vermalen pinda’s (of pindakaas) en kokosmelk toe te voegen. En er worden meer specerijen meegebakken, met name de nootmuskaat is een vereiste.

Thaise Panang curry met varkensvlees

Door het gebruik van lekker veel kokosmelk rem je niet alleen de pittigheid, maar zorg je ook meteen voor een zoete en romige structuur. Panang curry wordt over het algemeen gemaakt met vlees en dan gaan er uitzonderlijk enkel mini aubergine bessen of de witte baby aubergine in. Daarnaast wordt hij geserveerd met gekookte rijst. Wil je echter ook eens een vegetarische versie van dit recept proberen? Dan kan ik je dit recept voor Panang curry met tofu en noedels ook zeer zeker aanraden! Maar dit recept voor de Laotiaanse Laab Salade met kip en limoen is er ook eentje om van te smullen!


Print

Recept: Maleisische Panang curry met varkensvlees

recept thaise panang curry met varkensvlees en pinda's
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een romige Thaise / Maleisische Panang curry. Hierbij wordt mals gestoof varkensvlees geserveerd in een dikke zoete en romige curry gemaakt van o.a. pepers, pinda’s, kokos en limoen.De panang curry met gestoofd varkensvlees serveer je met (baby) aubergines en rijst.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 2–3 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Cuisine: Maleisische / Thaise keuken

Ingredients

Scale

  • 300 gr hamlappen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 sjalotten
  • 1 spaanse rode peper
  • 1 tl trassie (garnalen pasta)
  • ½ tl gemalen kardemom
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl gemalen koriander
  • ½ tl gemalen nootmuskaat
  • ½ tl gemalen witte peper
  • flinke snuf zout
  • 200 ml kokosmelk
  • 5 gedroogde Kaffir limoenblaadjes
  • 2 witte baby aubergines (zonder steel, in parten)
  • 2 el bruine suiker of palmsuiker
  • 2 el  pindakaas
  • 1 – 2 el vissaus, naar smaak
  • 1 – 2 el limoen sap, naar smaak
  • olie, om te wokken

Extra:

  • keuken machine,
  • wok
  • grof gehakte pinda’s

Instructions

  1. Dep het varkensvlees goed droog en snijd vervolgens in reepjes. Pel de knoflook en sjalotten en halveer deze. Was de peper, verwijder de steel en eventueel de zaadjes en snijd in drieen. Stop de knoflook, sjalotten en rode peper in de keukenmachine en maal deze fijn.
  2. Verhit een scheutje wok olie in de wok en schep hier het sjalotten mengsel met de trassie en 5 specerijen in de wok en bak deze aan op middelhoog vuur, gedurende 2 minuten . Voeg het varkensvlees toe en roerbak deze rondom aan. Voeg 1/3 van de kokosmelk toe en verwarm samen. Blijf goed roeren, gedurende 2 minuten, om aanbranden te voorkomen.
  3. Voeg vervolgens de rest van de kokosmelk, limoenblaadjes en de aubergine toe en breng aan de kook. Draai het vuur naar middelmatig en laat het geheel rustig sudderen totdat het varkensvlees zacht en gaar is. Bij mij duurt dat ongeveer 20 minuten. 
  4. Zet tot slot het vuur laag, breng op smaak met de bruine suiker, pindakaas, vissaus en het limoensap. Roer goed los en serveer vervolgens de Thaise Panang curry met wat gekookte (Jasmijn) rijst. De limoenblaadjes zijn overigens puur voor de smaak en kun je verwijderen voor het serveren.

Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept thaise panang curry met varkensvlees en pinda's

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Thaise Panang curry met pindasaus wilt gaan maken!

Category: Vlees Recepten Tags: aubergines, Glutenvrij, hoofdgerechten, knoflook, kokosmelk, komijn, koriander, limoenblaadjes, nootmuskaat, pindakaas, rijst, sjalotten, Thaise Keuken, varkensvlees, vissaus, vlees

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Thaise kokos soep met kip (Tom Kha Kai)
Volgend bericht: Fotodagboek Mei 2016 »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee