• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Persoonlijk / Fotodagboek Mei 2016

Fotodagboek Mei 2016

31 mei 2016 Door Betina Oostveen 1 Reactie

fotodagboek_mei_2016_bettyskitchen_header-002

Oh lieve mensen, wat een Mei maand heb ik weer achter de rug. Het was, zeg maar gerust, helemaal ‘mijn’ maand. Boordevol toffe events en ontmoetingen. Ik neem jullie gauw mee voor een kijkje in mijn foodbloggers bestaan.

Genieten in de tuin

De afgelopen maand heb ik tussendoor nog aardig wat mini-breaks in mijn achtertuin kunnen houden. Tussen het bloggen door, na werktijd, als ook maar even het zonnetje scheen zat ik buiten aan tafel om mijn koppie een beetje bij te kleuren. Een extra portie vitamine D.

potato_cheese_dipperz_met_bacon_2-002

En zo nu en dan slingerden wij gewoon de BBQ aan, en stond vooral niet te lang in de keuken staan boven aan mijn lijstje. Dan krijg je van die smakelijk gerechten zoals Potato Dipperz uit de oven op het menu, zodat ik meer tijd overhoud voor in de zon. Doe mij maar nog zo’n maand!

Bevrijdings Festival

Lang Leve onze vrijheid! En dat hebben we geweten. Op 5 mei werd heel Nederland bekroond met een prachtige zomerse dag en werd er heerlijk genoten van de diverse bevrijdingsfestivals in ons land.

fotodagboek_mei_2016_bettyskitchen_bevrijdingsfestival_utrecht-001

Wij trokken er met onze familie op uit naar Park Transwijk in Utrecht, met optredens van oa. Jett Rebel, de DJ’s van Ekko en Juliette & The Licks! Heerlijk. Maar ik moet wel zeggen dat het geluid bij de mainstage echt crap was. Bij de kleine podia was het 100x beter. En het festival eten gaat ook keihard achteruit. Je betaalde ruim 4 euro voor een puntbakje friet van Pomms. Maar daar kreeg je dan geen servet of vorkje bij. En.. de mayonaise was ook nog eens aangelengd.  Je bent op zo’n festival onderhand meer geld kwijt als een dagje Efteling!

Fonteyn Festival

Van het ene festival duiken we zo in de andere. Bij Fonteyn Festival was alles dik in orde! Goede wijnen en lekkere (betaalbare) happen. Grootste pluspunt is toch wel dat er dit jaar veel meer zitplekken gecreëerd waren. Zodat je lekker in de schaduw van de bomen kon bijkletsen en doorhappen met je gezelschap.

fotodagboek_mei_2016_bettyskitchen_fonteyn_festival_Utrecht

Niet normaal hoeveel wijn er hier op een avond doorheen is gegaan, maar ik ben blij dat iemand anders de tafel heeft afgeruimd. Scheelde mij weer een ‘walk-of-shame’ naar de glasbak.

 

Roberta van 24 Kitchen

Het is altijd leuk om af te spreken met mijn mede foodbloggers. Sommigen van hen zijn ook inmiddels vriendinnen van mij geworden. En afgelopen maand doken wij een dagje de keuken in met Robert Pagnier van 24 Kitchen.

fotodagboek_mei_2016_bettyskitchen_Meets_roberta_24_Kitchen

Superleuk om te doen met de meiden, en hoe leuk om Roberta in het echt ontmoet te hebben. Binnenkort gaan jullie hier meer over lezen!

Castello Blogevent

Ik kan iedereen het koken met blauwe kaas aanraden. Toen Castello een blogevent organiseerde met hun blauwe kazen, stond ik met 5 andere bloggers in de Kookerij Culinairy College voor een workshop en het bereiden van ons eigen lievelingsgerecht met blauwe kaas.

tagliatelle_met_blauwe_kaas_4

Het winnende gerecht zou zelfs op de Taste of Amsterdam komen te staan! Helaas heb ik niet gewonnen, maar het leverde wel een onwijs leuke dag op met o.a. Chef Kok Robert Verweij. Uiteraard kun je hier nog veel meer lezen over het Castello Blogevent.

Gin Tonics onder de Dom

Blogvriendinnetjes Daina (Explore Utrecht) en Chantal (FeelGoodByFood) en ik hebben in ieder geval 2 dingen met elkaar gemeen. Wij houden van Utrecht en houden van Gin Tonics. Dus gingen wij een avondje zomerse cocktails proeven bij Restaurant Podium onder Dom.

fotodagboek_mei_2016_bettyskitchen_gin_tonics_onder_de_dom-001

Zowieso is dit restaurant een aanrader als je van subliem eten houdt en niet voor niets is het op Iens bekroond tot beste Restaurant van Utrecht. En met de nieuwste Nederlandse merken die uit zijn gekomen, gaan we nog een spannende zomer tegemoet met cocktails.

Quooker Event Bij Robert

AFgelopen maand bracht ik tevens een bezoek aan Robert van Beckhoven. Deze Meester Patissier en Meester Boulanger is ons welbekend van o.a. Heel Holland Bakt. Voor een bloggersevenement van Quooker, kregen wij een rondleiding + workshop Bij Robèrt.

fotodagboek_mei_2016_bettyskitchen_bij_Robert-001

Uiteraard heb ik de worstenbroodjes verorberd, meesterlijk brood geproefd en toegegeven aan mijn guilty pleasure: Chocolade. Leuk om te weten dat Robert hele fijne amandel en hazelnootpasta’s maakt en verkoopt in zijn winkel. Dat werd thuis vechten om het laatste beetje uit de pot. Hier kun je in ieder geval alles teruglezen over het Quooker Event.

Allerleukste Kookbloggers Vriendin

Het is altijd leuk als een andere website, tijdschrift of social media oproept tot het volgens van mijn blog. Echt superlief als mensen mij taggen en ergens vernoemen. Ik had onlangs een telefonisch interview met het tijdschrift vriendin over mijn favoriete recept van dit moment.

fotodagboek_mei_2016_bettyskitchen_in_vriendin-001

Dus toen de Vriendin van afgelopen week op de deurmat viel met een opsomming van de 7 allerleukste kookbloggers, was ik dan ook door het dolle heen. Want het zijn ook nog eens niet de minste namen waar ik tussen sta. Echt super leuk en dat moest natuurlijk even gevierd worden!

Biertjes bij Maximus

Dus dat werd lekker biertjes proeven bij de Maximus Brouwerij in Leidsche Rijn (Utrecht). In de biertuin is het altijd goed vertoeven met en Pandora6 of Stout8 en als het buiten te hard begint te waaien ga je gewoon binnen in de brouwerij zitten.

fotodagboek_mei_2016_bettyskitchen_Maximus-001

Een beetje kaas, worst en borrelnootjes erbij en Betty is weer helemaal blij!

Einde Mai Thai Maand

Afgelopen maand had ik een Thaise blogthema in het leven geroepen. En de afgelopen weken jullie dus volop voorzien van lekkere inspiratie die ik heb opgedaan tijdens onze Honeymoon in Thailand.

fotodagboek_mei)2016_Thaise_weken_mai_thai_bettyskitchen

En mocht je deze overheerlijke Thaise recepten willen teruglezen, neem dan een kijkje in mijn Thaise Keuken verzameling! Daar vind je ze namelijk allemaal weer terug.

Tot zo ver mijn MEI maand. Ik hoop dat jullie er ook een hele toffe maand van gemaakt hebben? Met de komst van juni, gaan we ons alweer klaar maken voor de aankomende zomer. De vakantie periodes gaan straks beginnen, dus er is nog een hoop te doen!

Ik ben wel benieuwd wat jullie vakantie bestemming van dit jaar gaat worden? Wie weet geeft het mij nog wat meer inspiratie voor lekkere recepten!

Groetjes, Betty

2016_thailand_weken_bettyskitchen_4-001

Tip:  Benieuwd naar mijn leven achter de schermen? Volg dan @bettyskitchennl op Instagram!

Category: Persoonlijk Tags: 24Kitchen, Arla, Fonteyn Festival, foodbloggers, fotodagboek, Gin-Tonic, Maximus, Podium onder de dom, Quooker, Robert van Beckhoven, Robert Verweij, Roberta Pagnier, Utrecht, Vriendin.nl

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Thaise Panang curry met varkensvlees
Volgend bericht: Slagroomtaart met aardbeien »

Lees Interacties

Reacties

  1. Sandra

    31 mei 2016 om 6:45 am

    Wat een supertoffe maand heb je achter de rug joh! Leuk om mee te kijken 🙂

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

indiase bloemkoolsoep met indiase kerrie kruiden

Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in