• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Persoonlijk / Fotodagboek Mei 2016

Fotodagboek Mei 2016

31 mei 2016 Door Betina Oostveen 1 Reactie

fotodagboek_mei_2016_bettyskitchen_header-002

Oh lieve mensen, wat een Mei maand heb ik weer achter de rug. Het was, zeg maar gerust, helemaal ‘mijn’ maand. Boordevol toffe events en ontmoetingen. Ik neem jullie gauw mee voor een kijkje in mijn foodbloggers bestaan.

Genieten in de tuin

De afgelopen maand heb ik tussendoor nog aardig wat mini-breaks in mijn achtertuin kunnen houden. Tussen het bloggen door, na werktijd, als ook maar even het zonnetje scheen zat ik buiten aan tafel om mijn koppie een beetje bij te kleuren. Een extra portie vitamine D.

potato_cheese_dipperz_met_bacon_2-002

En zo nu en dan slingerden wij gewoon de BBQ aan, en stond vooral niet te lang in de keuken staan boven aan mijn lijstje. Dan krijg je van die smakelijk gerechten zoals Potato Dipperz uit de oven op het menu, zodat ik meer tijd overhoud voor in de zon. Doe mij maar nog zo’n maand!

Bevrijdings Festival

Lang Leve onze vrijheid! En dat hebben we geweten. Op 5 mei werd heel Nederland bekroond met een prachtige zomerse dag en werd er heerlijk genoten van de diverse bevrijdingsfestivals in ons land.

fotodagboek_mei_2016_bettyskitchen_bevrijdingsfestival_utrecht-001

Wij trokken er met onze familie op uit naar Park Transwijk in Utrecht, met optredens van oa. Jett Rebel, de DJ’s van Ekko en Juliette & The Licks! Heerlijk. Maar ik moet wel zeggen dat het geluid bij de mainstage echt crap was. Bij de kleine podia was het 100x beter. En het festival eten gaat ook keihard achteruit. Je betaalde ruim 4 euro voor een puntbakje friet van Pomms. Maar daar kreeg je dan geen servet of vorkje bij. En.. de mayonaise was ook nog eens aangelengd.  Je bent op zo’n festival onderhand meer geld kwijt als een dagje Efteling!

Fonteyn Festival

Van het ene festival duiken we zo in de andere. Bij Fonteyn Festival was alles dik in orde! Goede wijnen en lekkere (betaalbare) happen. Grootste pluspunt is toch wel dat er dit jaar veel meer zitplekken gecreëerd waren. Zodat je lekker in de schaduw van de bomen kon bijkletsen en doorhappen met je gezelschap.

fotodagboek_mei_2016_bettyskitchen_fonteyn_festival_Utrecht

Niet normaal hoeveel wijn er hier op een avond doorheen is gegaan, maar ik ben blij dat iemand anders de tafel heeft afgeruimd. Scheelde mij weer een ‘walk-of-shame’ naar de glasbak.

 

Roberta van 24 Kitchen

Het is altijd leuk om af te spreken met mijn mede foodbloggers. Sommigen van hen zijn ook inmiddels vriendinnen van mij geworden. En afgelopen maand doken wij een dagje de keuken in met Robert Pagnier van 24 Kitchen.

fotodagboek_mei_2016_bettyskitchen_Meets_roberta_24_Kitchen

Superleuk om te doen met de meiden, en hoe leuk om Roberta in het echt ontmoet te hebben. Binnenkort gaan jullie hier meer over lezen!

Castello Blogevent

Ik kan iedereen het koken met blauwe kaas aanraden. Toen Castello een blogevent organiseerde met hun blauwe kazen, stond ik met 5 andere bloggers in de Kookerij Culinairy College voor een workshop en het bereiden van ons eigen lievelingsgerecht met blauwe kaas.

tagliatelle_met_blauwe_kaas_4

Het winnende gerecht zou zelfs op de Taste of Amsterdam komen te staan! Helaas heb ik niet gewonnen, maar het leverde wel een onwijs leuke dag op met o.a. Chef Kok Robert Verweij. Uiteraard kun je hier nog veel meer lezen over het Castello Blogevent.

Gin Tonics onder de Dom

Blogvriendinnetjes Daina (Explore Utrecht) en Chantal (FeelGoodByFood) en ik hebben in ieder geval 2 dingen met elkaar gemeen. Wij houden van Utrecht en houden van Gin Tonics. Dus gingen wij een avondje zomerse cocktails proeven bij Restaurant Podium onder Dom.

fotodagboek_mei_2016_bettyskitchen_gin_tonics_onder_de_dom-001

Zowieso is dit restaurant een aanrader als je van subliem eten houdt en niet voor niets is het op Iens bekroond tot beste Restaurant van Utrecht. En met de nieuwste Nederlandse merken die uit zijn gekomen, gaan we nog een spannende zomer tegemoet met cocktails.

Quooker Event Bij Robert

AFgelopen maand bracht ik tevens een bezoek aan Robert van Beckhoven. Deze Meester Patissier en Meester Boulanger is ons welbekend van o.a. Heel Holland Bakt. Voor een bloggersevenement van Quooker, kregen wij een rondleiding + workshop Bij Robèrt.

fotodagboek_mei_2016_bettyskitchen_bij_Robert-001

Uiteraard heb ik de worstenbroodjes verorberd, meesterlijk brood geproefd en toegegeven aan mijn guilty pleasure: Chocolade. Leuk om te weten dat Robert hele fijne amandel en hazelnootpasta’s maakt en verkoopt in zijn winkel. Dat werd thuis vechten om het laatste beetje uit de pot. Hier kun je in ieder geval alles teruglezen over het Quooker Event.

Allerleukste Kookbloggers Vriendin

Het is altijd leuk als een andere website, tijdschrift of social media oproept tot het volgens van mijn blog. Echt superlief als mensen mij taggen en ergens vernoemen. Ik had onlangs een telefonisch interview met het tijdschrift vriendin over mijn favoriete recept van dit moment.

fotodagboek_mei_2016_bettyskitchen_in_vriendin-001

Dus toen de Vriendin van afgelopen week op de deurmat viel met een opsomming van de 7 allerleukste kookbloggers, was ik dan ook door het dolle heen. Want het zijn ook nog eens niet de minste namen waar ik tussen sta. Echt super leuk en dat moest natuurlijk even gevierd worden!

Biertjes bij Maximus

Dus dat werd lekker biertjes proeven bij de Maximus Brouwerij in Leidsche Rijn (Utrecht). In de biertuin is het altijd goed vertoeven met en Pandora6 of Stout8 en als het buiten te hard begint te waaien ga je gewoon binnen in de brouwerij zitten.

fotodagboek_mei_2016_bettyskitchen_Maximus-001

Een beetje kaas, worst en borrelnootjes erbij en Betty is weer helemaal blij!

Einde Mai Thai Maand

Afgelopen maand had ik een Thaise blogthema in het leven geroepen. En de afgelopen weken jullie dus volop voorzien van lekkere inspiratie die ik heb opgedaan tijdens onze Honeymoon in Thailand.

fotodagboek_mei)2016_Thaise_weken_mai_thai_bettyskitchen

En mocht je deze overheerlijke Thaise recepten willen teruglezen, neem dan een kijkje in mijn Thaise Keuken verzameling! Daar vind je ze namelijk allemaal weer terug.

Tot zo ver mijn MEI maand. Ik hoop dat jullie er ook een hele toffe maand van gemaakt hebben? Met de komst van juni, gaan we ons alweer klaar maken voor de aankomende zomer. De vakantie periodes gaan straks beginnen, dus er is nog een hoop te doen!

Ik ben wel benieuwd wat jullie vakantie bestemming van dit jaar gaat worden? Wie weet geeft het mij nog wat meer inspiratie voor lekkere recepten!

Groetjes, Betty

2016_thailand_weken_bettyskitchen_4-001

Tip:  Benieuwd naar mijn leven achter de schermen? Volg dan @bettyskitchennl op Instagram!

Category: Persoonlijk Tags: 24Kitchen, Arla, Fonteyn Festival, foodbloggers, fotodagboek, Gin-Tonic, Maximus, Podium onder de dom, Quooker, Robert van Beckhoven, Robert Verweij, Roberta Pagnier, Utrecht, Vriendin.nl

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Thaise Panang curry met varkensvlees
Volgend bericht: Slagroomtaart met aardbeien »

Lees Interacties

Reacties

  1. Sandra

    31 mei 2016 om 6:45 am

    Wat een supertoffe maand heb je achter de rug joh! Leuk om mee te kijken 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#REDVELVET

recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl

Betty's Kitchen bestaat maar liefst 8 jaar! En dat vieren we met een Red Velvet taart!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept zelf valentijns chocolade maken met ruby roze en puur © bettyskitchen.nl 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • recept kwarkbolletjes met peer en kaneel © bettyskitchen.nl Kwarkbollen met peer en kaneel
  • Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten
  • 5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl 5x Hotdogs recepten (video)
  • recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl Red Velvet Taart

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl

5x Hotdogs recepten (video)

recept gemarineerd buikspek © bettyskitchen.nl

Gemarineerde Buikspek van de BBQ

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

recept glutenvrije pretzel taart met chocolade © Betty's Kitchen

Glutenvrije Pretzel Taart met Chocolade

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨ mijn zoon is afge ✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨

mijn zoon is afgelopen maand1 jaar oud geworden! Dat hebben wij gevierd met een toffe dinosaurus stapeltaart die de kleine man helemaal zelf mocht kapot slaan! 

Het is een traditie die over is komen waaien uit de VS maar wel een hele leuke om te doen voor de eerste verjaardag van je kindje. Vandaag staat er dus een artikel online Waarbij ik jullie wat meer vertellen ga over een Cake Smash taart en fotoshoot maken!

 Lijkt jou het leuk om zon shoot te organiseren voor je baby’s eerste verjaardag? 

==> https://bettyskitchen.nl/smash-cake-taart-maken/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#1yearold #hapybirthday #smashcake #smashcakesession #taart #cake #smashcakephotoshoot #biscuitbeslag  #botercreme #buttercream #heelhollandbakt #smashcakephotography #dinosaurus #dinosaur #dinos #dinocake #dinosauruscake #babyboy
✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨ Het Chine ✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨

Het Chinese Nieuwjaars feest loopt alweer bijna ten einde! Ik hoop dat jullie deze twee weken heerlijk genoten hebben (of nog aan het genieten zijn) van die Chinese recepten die online kwamen? Met dank aan @LKKeurope heb ik echt verrukkelijke gerechten klaargemaakt, zoals die malse kip in oestersaus! Daarnaast werd ik ook helemaal fan van hun sesamolie en hoisin saus. Elke voorraadkast zou deze producten standaard moeten bevatten!

Dit was vooral een feestelijke periode die ik ook met vrienden en familie gevierd heb. Uiteraard coronaproof en verdeeld over meerdere dagen, maar bovenal heerlijk gesmuld van Chinese recepten met authentieke ingrediënten. 
Ik mag dan ook een compleet pakket met mijn favoriete ingrediënten van Lee Kum Kee verloten aan jullie!

HOE DOE JE MEE?

🧧Volg @bettyskitchenNL
🧧Geef deze post een like en laat hieronder een comment achter.
🧧Uiteraard horen wij graag welk Lee Kum Kee product jouw favoriet is!
🧧Tag daarbij minstens 1 foodbuddy die jij wilt gaan verrassen met een heerlijk gerecht uit de Chinese keuken!

Belangrijk: dit is een instagram only winactie en loopt tot en met zaterdag 27 februari 2021. De prijs wordt enkel geleverd op een afleveradres in Nederland. De winnaar maak ik op zondag 28 februari 2021 bekend.

Veel succes en bovenal eet smakelijk! 
Groetjes, Betty

#LeeKumKeeCNY #Giveaway #ChineesNieuwjaar #CNY #leekumkee #kip #oestersaus #sojasaus #noodles #samenwerking #bettyskitchencollab #ad
✨ CHINESE SLA WRAPS MET KIP✨ Op zoek naar een ✨ CHINESE SLA WRAPS MET KIP✨

Op zoek naar een lekkere low carb lunch of licht diner met kip? Maak eens deze Chinese sla wraps met kip gehakt en hoisin saus! Dat is zeker weer eens wat anders dan een salade en die Chinese keuken is zo verrukkelijk lekker!

Het recept is afkomstig van @nombelina en het is inmiddels een van mijn favorieten. Zeker nu op de website een aantal Chinese recepten voorbij komen ivm de nieuwjaars viering , mocht deze ook absoluut niet ontbreken. 

Maak jij wel eens sla wraps? 

==> https://bettyskitchen.nl/chinese-sla-wraps-met-kip/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#recept #chinesefood #slawraps #kip #chicken #lettuce #lowcarb #glutenvrij #hoisin #chineesnieuwjaar #cny #hoisinsauce #hoisinchicken #pinda #littlegem
✨ PASTALICIOUS ✨ Vandaag is het weer knallen ✨ PASTALICIOUS ✨

Vandaag is het weer knallen geblazen met een nieuwe werkweek voor de boeg! Ik heb nog een aardige inhaalslag te plegen omdat ik vorige week dus ziek werd. Maar ik heb er wel weer zin in! Dank jullie wel voor de lieve berichtjes de afgelopen dagen en inmiddels is iedereen hier thuis weer opgeknapt! 

Maar ik wil nog even terugblikken op die prachtige dag gisteren. Want wat hebben we daarvan genoten in eigen tuin gisteren. Eind vorig jaar werd onze nieuwe tuintafel geleverd dus gisteren was de uitgelezen mogelijkheid om hem eindelijk in gebruik te nemen! 

@pastalicious_delivery verzorgde een complete pasta avond voor het gezin. Deze nieuwkomer in Utrecht bezorgd heerlijke pasta maaltijden aan huis. Niet al teveel poespas, maar goede basissauzen die uit te breiden zijn met nog meer toppings. Onze favoriet was ‘La Tagliatelle alla Bolognese di Angus’ , maar daarbij ook een Caprese-pesto salade, knoflook brood en natuurlijk Tiramisu en Amaretti-Cheesecake. 

Het ziet er naar uit dat de restaurants voorlopig nog gesloten blijven. Dus support jij ook een local met een afhaal of thuisbezorgde maaltijd? 

Groetjes Betty
——————————
#restaurants #utrecht #utrechtfood #exploreutrecht #waarutrechteet #pasta #pastalicious #Deliveroo #ubereats #basilicum #tiramisu #supportyourlocal #gekregen #bettyproeft
✨MONCHOU TAART MET KERSEN ✨
Wat een weertje hè mensen! Ben blij dat ik er vandaag toch een beetje lekker van heb kunnen genieten. Een week geleden stonden we nog in de sneeeuw of op het ijs, en nu eten we buiten met het gezin. Officieel duurt het nog een maand voor de lente begint maar dit weekend is alvast een goed voorteken. 

Wat deze foto met monchou taart er dan mee te maken heeft? niets hoor, maar die is gewoon minstens net zo lekker als dat deze dag was. Een echte luie zondag, niets moet, alles mag en gewoon opladen in de zon. Zelfs het avondeten wordt door een ander verzorgd.

Ik hoop dat jullie er ook een prachtig weekend van gemaakt hebben? En vol goede moed op naar de nieuwe week morgen!

==> https://bettyskitchen.nl/monchou-taart-met-kersen/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#weekend #sunday #taart #pie #cherrypie #cheesecake #kersen #heelhollandbakt #monchoutaart #monchou #roomkaas #bastogne
✨GROG DRANKJE TEGEN VERKOUDHEID OF GRIEP✨🤧 ✨GROG DRANKJE TEGEN VERKOUDHEID OF GRIEP✨🤧

Wat is nou weer een ‘grog’? hoor ik je denken! Een grog is een warm drankje tegen de griep of een verkoudheid met bijvoorbeeld whiskey er in. Het bestaat echt al eeuwen en er zijn mensen die zweren bij dit middeltje. Zo ook mijn echtgenoot die gisterenavond dit drankje voor me maakte tegen de hevige verkoudheid die momenteel thuis heerst! 

Dus mocht je een beetje in de lappenmand zitten na al die sneeuw en koude nachten, of hebben jouw kids ook een supervirus mee naar huis genomen.. dan kun je dit drankje eens proberen! Ps. 18+ only 🤧

==> https://bettyskitchen.nl/grog-drankje-tegen-griep/

————————————

Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————————
#ziek #verkouden #griep #grog #drankje #whiskey #hottoddy #rum #cognac #citroen #lemon #gember #honing #steranijs #moai #kleenex #gezondheid #koorts
✨ BANANABREAD PANCAKES ✨ Hello prachtig weeke ✨ BANANABREAD PANCAKES ✨

Hello prachtig weekend! Mijn kop barst nog een beetje uit elkaar van de verkoudheid deze week maar als ik naar buiten kijk voel ik me al een heel stuk vrolijker! Wat een verschil met een week geleden hè! Eigenlijk te bizar voor woorden... 😉

Maar goed, wij luiden hier het weekend in met Bananabread Pancakes! Want behalve cake en poffertjes bakken met overrijpe bananen is dit bananabread recept ook uitermate geschikt om als kleine pancakes opgebakken te worden. Heb je dat nog nooit gedaan met je bananabread beslag dan is dat zeker een aanrader. Ook leuk: stop het beslag eens in een wafelijzer!!

Maar goed, zo maken wij hier thuis van de nood een deugd en gaan we lekker  lunchen in dit geval. Oh en die laag gesmolten chocolade zou moeten helpen met geluksstofjes aanmaken en sneller dat virus de deur uit te werken. Fingers crossed 

En hoe zit het met jullie? Nog mooie weekend plannen?

==> https://bettyskitchen.nl/bananabread-pancakes-recept/
______________________

Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-

#pancakes #pannenkoekjes #recept #weekend #bananabread #cappuccino #bananenbrood #monkeybread #banaan #banana #chocolade
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in