Print

Recept: Thaise Panang curry met varkensvlees

recept thaise panang curry met varkensvlees en pinda's

Dit is een romige Thaise curry met een saus op basis van pinda’s. De panang curry met gestoofd varkensvlees serveer je met (baby) aubergines en rijst.

Ingredients

Scale

Extra:

Instructions

  1. Dep het varkensvlees goed droog en snijd vervolgens in reepjes. Pel de knoflook en sjalotten en halveer deze. Was de peper, verwijder de steel en eventueel de zaadjes en snijd in drieen. Stop de knoflook, sjalotten en rode peper in de keukenmachine en maal deze fijn.
  2. Verhit een scheutje wok olie in de wok en schep hier het sjalotten mengsel met de 5 specerijen in de wok en bak deze aan op middelhoog vuur, gedurende 2 minuten . Voeg het varkensvlees toe en roerbak deze rondom aan. Voeg de rode curry pasta en  1/3 van de kokosmelk toe en verwarm samen. Blijf goed roeren, gedurende 2 minuten, om aanbranden te voorkomen.
  3. Voeg vervolgens de rest van de kokosmelk, limoenblaadjes en de aubergine toe en breng aan de kook. Draai het vuur naar middelmatig en laat het geheel rustig sudderen totdat het varkensvlees zacht en gaar is. Bij mij duurt dat ongeveer 20 minuten. (Voor rundvlees dien je een langere gaartijd aan te houden.)
  4. Zet tot slot het vuur laag, breng op smaak met de bruine suiker, vissaus en de pindakaas. Roer goed los en serveer vervolgens de Thaise Panang curry met wat gekookte (Jasmijn) rijst. De limoenblaadjes zijn overigens puur voor de smaak en graag verwijderen voor het serveren.

Eet smakelijk!

Keywords: thais, curry, pinda, varkensvlees, rijst