• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Restaurants / Restaurants in Amsterdam / Odessa Pizza and Grill in Amsterdam

Odessa Pizza and Grill in Amsterdam

25 april 2015 Door Betina Oostveen 1 Reactie

**************************************

Dit restaurant is inmiddels gesloten.

**************************************

Odessa is een prachtige havenstad aan de Zwarte zee (Oekraine). De stad is van oudsher een belangrijk handelscentrum langs de zee en barst van de historische (vaak vervallen) gebouwen. Desalnietemin staat de stad bekend om zijn gezellige centrum, die een mengelmoes is van een rijke geschiedenis en diverse culturen.

odessa_pizza_grill_amsterdam_header-001

Het gelijknamige restaurant Odessa Pizza and Grill in Amsterdam heeft dan ook een naam hoog te houden. Dat weerhield mij dan ook niet om een kijkje te komen nemen bij dit restaurant in Zeeburg.

Aan de Veemkade,  achter de Oostelijke Handelskade, ligt Odessa Pizza and Grill letterlijk aan het water. Aan boord van dit schip zit je achter een grote raampartij te genieten van het uitzicht op het Java Eiland van Amsterdam. Grappig hoe het water hier letterlijk langs je tafel kabelt en je het gevoel hebt er echt even helemaal uit te zijn.  Bij dit restaurant kom je in de eerste instantie voor heerlijke pizzas, en kun je zelfs met je bootje aanmeren en een volkoren-pizza to go meenemen. (Zomer tip!!).

odessa_pizza_grill_1-001

Het schip is onlangs gerenoveerd en voorzien van verticale tuinen en sfeervolle lamp(ion)en. Het groen/blauwe interieur wakkert dan ook een Mediterraans vuurtje bij mij aan en ik zat al gauw op mijn gemak. Of het nou met een biertje en een stuk pizza in de bar is, of aan tafel in de serre met een wijntje en uitzicht op de IJhaven. Werkelijk elk hoekje geeft wel iets unieks op de boot weer.

Of je nu boven op het dek wilt uitwaaien met je drankje.. Of gezellig aan de bar of in het restaurant/serre op middendek… of misschien zelfs in de coole party zaal (voor groepen) op het beneden dek, waar je je net onder waterniveau bevind. Het is verbazingwekkend om te zien hoeveel ruimte je eigenlijk wel niet hebt op dit schip, en zo is er voor ieder wat wils.

odessa_pizza_grill_amsterdam_3-001

De keuken bevind zich op het benedendek en beschikt maar liefst over een Big Green Egg! En daarmee doet Odessa Pizza and Grill zijn naam ook eer aan. Het meerendeel van de gerechten worden op het groene monster of op een keramische houtskool grill bereid. Dus houd je, naast pizza, van een gegrild stukje vlees of vis, dan zit je hier goed! Waar ik persoonlijk erg blij van wordt, is dat men hier de producten van worstmakers Brandt & Levie gebruikt. Dan heb je bij mij al een streepje voor!

odessa_pizza_grill_amsterdam_2-001

Uiteraard ben ik niet alleen gekomen om te genieten van het uitzicht, maar ook om het eten te komen proeven!

Wat eet je bij Odessa Pizza and Grill in Amsterdam:

odessa_pizza_grill_amsterdam_pizza-001

De pizza’s zijn verrukkelijk! Een heerlijke, dunne, crispy volkoren-pizza met puur beleg. En daarmee bedoel ik: niet verzopen onder een dikke laag kaas! Dylan en ik hebben hier een pizza om te delen genomen, als voorafje. De ene helfst van de pizza was belegd met ham en rucola en de ander helft met champignons en truffel. Vooral die laatste was mijn favoriet!

odessa_pizza_grill_amsterdam_hoofdgerecht_1-001

Als hoofdgerecht nam ik de verse vangst van de dag: kabeljauwfilet, met gegrilde groene asperge en courgette. En hier werd tomatenrisotto bij geserveerd. Helaas was de risotto iets te ver doorgekookt, maar ik was helemaal weg van de kabeljauw. (Terwijl ik niet eens een visliefhebber ben…)

odessa_pizza_grill_amsterdam_hoofdgerecht_2-001

Mijn meatlover ging natuurlijk voor de Rum & Coke spareribs met een kruidig worstje. Uiteraard van Brandt & Levie. Deze werden geserveerd met een venkelsalade met granaatappelpitjes en een taartje van aardappel.

odessa_pizza_grill_amsterdam_toetje_2-001

Op de dessertkaart vind je onder andere toetjes van Patisserie Holtkamp uit Amsterdam. Zo nam Dylan bijvoorbeeld een overheerlijk puntje dubbele chocolade cheesecake.

odessa_pizza_grill_amsterdam_toetje_1-001

En werd ik verliefd op deze ‘ sticky Toffee pudding’ met een bolletje vanille ijs. Ik kon me nog net inhouden om het bord af te likken.

 

love heart cookie main foto Aand8 voor Eten in Utrecht 

  • De restaurantzaal heeft een heerlijk open en licht middendek met uitzicht op het water.
  • Het bovendek/buitenterras zijn ideaal om tijdens de zomermaanden te vertoeven aan het water.
  • In de zomer gaat het dak ook oven waardoor je ook lekker ‘buiten’ kunt eten aan het middendek.
  • Fantastische pizza’s! En hoe leuk dat je hier gewoon kunt aanmeren, met je bootje, voor een pizza to-go!
  • Het benedendek heeft een eigen bar en ronde bootraampjes, zodat je feestje aan boord een beleving op zich wordt. 
  • Een Big Green Egg in de keuken is altijd een pluspunt!
  • De kaart is klein maar fijn. Men kookt tevens met de seizoenen mee, dus verwacht regelmatig een vernieuwde kaart
  • Dankzij de vele planten en inrichting hangt hier een relaxte en rustgevende sfeer.
  • Parkeren doe je in de Rietland Parking, of in het Lloyd hotel. Dat laatste is meteen een goede mogelijkheid om even binnen te komen kijken in het hotel.

 

BrokenHeartCookie 2 foto Aand8 voor Eten in Utrecht

  • Wij bezochten Odessa Pizza and Grill op een koude, winderige zondag namiddag. De winkels aan de promenade waren gesloten en de straat was nagenoeg uitgestorven. Maar met de zomer in aankomst verwacht ik dat het een stuk drukker gaat worden op het bovendek/buitenterras aan de kade.

 

Review:    Prijs: €      Eten: 7.5     Service: 7.5     Decor: 8    Totaal:  7.7

Odessa Pizza / Grill,
Veemkade 257
1019 CZ,  Amsterdam
Telefoon: 020- 419 3010 
 www.odessapizzagrill.nl
 
genieten_groetjes_bettyskitchen
 
Voor deze review was ik uitgenodigd door ‘Odessa Pizza / Grill’, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
 
 

Category: Restaurants in Amsterdam Tags: Amsterdam, boot, Zeeburg

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Taughetti met Bolognesesaus (pasta gemaakt van tauge)
Volgend bericht: Bloemkool Smoothie met Citrusvruchten »

Lees Interacties

Reacties

  1. Kirsten

    26 april 2015 om 9:51 am

    Chocolate cheesecake? Mmmmm dat klinkt wel heel lekker!

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#WEEKZONDERVLEES

Betty's Kitchen bestaat maar liefst 8 jaar! En dat vieren we met een Red Velvet taart!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept sukadelappen met hutspot stoofvlees winter © bettyskitchen.nl 10x Stamppot Recepten
  • recept zelf valentijns chocolade maken met ruby roze en puur © bettyskitchen.nl 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten
  • recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl Red Velvet Taart
  • 5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl 5x Hotdogs recepten (video)

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl

5x Hotdogs recepten (video)

recept gemarineerd buikspek © bettyskitchen.nl

Gemarineerde Buikspek van de BBQ

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

recept glutenvrije pretzel taart met chocolade © Betty's Kitchen

Glutenvrije Pretzel Taart met Chocolade

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨5 JAAR GETROUWD ✨ 3 maart is een belangrijke ✨5 JAAR GETROUWD ✨

3 maart is een belangrijke datum voor ons. Niet alleen zijn wij op 3-3-2016 in het huwelijksbootje gestapt, maar het is ook exact 13 jaar geleden dat Dylan en ik een stelletje werden. 

Inmiddels zijn we een paar huizen en carrières verder, hebben we twee prachtige kinderen in deze wereld welkom mogen heten en zijn we nog steeds verliefd op elkaar. Dank je wel @dylan_drost want met jou is het leven echt een stuk leuker 😘

#5yearanniversary #husbandwife #married #marriedcouple #wood #bride #groom #bettyendylan #utrecht
✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨ Deze dame is dol o ✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨

Deze dame is dol op aardappels en de zoete aardappel is daarbij helemaal favoriet! Hij leent zich uitstekend voor klassieke aardappel recepten zoals deze zoete aardappel gratin uit de oven met room en kaas!

Tip: koop verschillende soorten en kleuren zoete aardappel en leg deze dakpansgewijs in een waaiervorm. Je krijgt er deze prachtige gekleurde aardappelschotel van. Dat wordt smullen! 

Ben jij ook fan van zoete aardappel?
==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-gratin-oven/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#aardappel #zoeteaardappel #bataat #gratin #aardappelgratin #pommes #kaas #cheese #room #vegetarisch
✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨ Kun ji ✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨

Kun jij ook geen genoeg krijgen van risotto? Ik in ieder geval niet en ik bereid er het liefst iedere week wel een pan mee. Op deze ‘meatless’ monday heb ik dan een heerlijke vega risotto voor jullie!

Deze risotto met geroosterde rode bietjes is een heerlijke variatie voor je favoriete risotto recepten. Daarnaast is een bolletje mozzarella een leuk alternatief voor de veelal gebruikte Parmezaanse kaas in risotto. Als je de mozzarella kort verwarmt in de pan met risotto dan krijg je heerlijke ‘string cheese‘ ☺️ Enjoy!

==> https://bettyskitchen.nl/risotto-met-rode-bietjes-mozzarella/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#risotto #rijst #arborio #rodebiet #vegetarian #vegetarisch #gepocheerdei #meatlessmonday #mozzarella
✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨ Jullie zagen ✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨

Jullie zagen ze afgelopen vrijdag al voorbij komen in mijn IGTV, ik ging namelijk aan de slag met zelf LOEMPIAS maken! 

Dit zijn misschien wel de meest bekende hapjes uit de Chinese keuken! Loempia’s zijn rolletjes van filodeeg en worden gevuld met groenten. Soms wordt er ook kip, vlees of garnalen aan toegevoegd. Maar het is juist die kleurrijke groente mix die een referentie is naar de kleurrijke lente die in aantocht is. 

Traditioneel worden loempia’s dan ook op de eerste dag van de lente gegeten en mogen dus niet ontbreken tijdens het vieren van Chinees nieuwjaar! Niets voor niets heten ze dan ook ‘Spring Rolls’. Daarnaast doen ze denken aan kleine goudstaven en staan ze symbool voor rijkdom in de Chinese cultuur. Neem er gerust dus nog eentje om van te genieten!

==> https://bettyskitchen.nl/vegetarische-loempias-chinees-nieuwjaar/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#loempia #springrolls #filodeeg #vegetarisch #chineesnieuwjaar #CNY #veggies #recept #homemade #igtv #wittekool #wortel #frituren #luckycat
✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ Hebben ✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ 

Hebben jullie @foodiesmagazine al gespot? Ik vond er een recept voor de bekende Japanse Daifuku Mochi ‘snoepjes’. Dat zijn kleine zachte balletjes van kleefrijst deeg met een vulling van rode bonen pasta. Tip: @valledelsolenl heeft deze Adzuki bonen in hun assortiment zitten!

Het is een bijzondere combinatie, maar ze zijn lekker zacht van textuur en niet te zoet van smaak. Daifuku betekent ‘veel geluk’ in het Japans en je geeft deze snoepjes dan ook tijdens ceremoniële gelegenheden.

Ik gaf een eigen twist aan dit recept door pure chocolade toe te voegen aan de vulling. Door ze na afloop ook te bestuiven met wat extra cacao of chocoladestukjes maak je heerlijke Japanse ‘bonbons’ om van te smullen! Lekker bij een kopje groene thee of jasmijnthee, maar door de chocolade combineren ze ook heel fijn met een kopje koffie.

Op mijn website vind je nu het volledig uitgeschreven recept terug van deze Daifuku mochi met chocolade.Ik daag je bij deze uit om zelf aan de slag te gaan met de Daifuku Mochi van Foodies en zie graag jouw eigen variatie hierop terug! Heb jij wel eens daifuku gemaakt of gegeten?

⇒ https://bettyskitchen.nl/daifuku-mochi-met-chocolade/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
_____________________________
#daifuku #mochi #adzuki #valledelsole #peulvruchten #japan #japanesefood #foodiesmagazine #chocolade  #bettyskitchencollab #samenwerking
✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨ mijn zoon is afge ✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨

mijn zoon is afgelopen maand1 jaar oud geworden! Dat hebben wij gevierd met een toffe dinosaurus stapeltaart die de kleine man helemaal zelf mocht kapot slaan! 

Het is een traditie die over is komen waaien uit de VS maar wel een hele leuke om te doen voor de eerste verjaardag van je kindje. Vandaag staat er dus een artikel online Waarbij ik jullie wat meer vertellen ga over een Cake Smash taart en fotoshoot maken!

 Lijkt jou het leuk om zon shoot te organiseren voor je baby’s eerste verjaardag? 

==> https://bettyskitchen.nl/smash-cake-taart-maken/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#1yearold #hapybirthday #smashcake #smashcakesession #taart #cake #smashcakephotoshoot #biscuitbeslag  #botercreme #buttercream #heelhollandbakt #smashcakephotography #dinosaurus #dinosaur #dinos #dinocake #dinosauruscake #babyboy
✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨ Het Chine ✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨

Het Chinese Nieuwjaars feest loopt alweer bijna ten einde! Ik hoop dat jullie deze twee weken heerlijk genoten hebben (of nog aan het genieten zijn) van die Chinese recepten die online kwamen? Met dank aan @LKKeurope heb ik echt verrukkelijke gerechten klaargemaakt, zoals die malse kip in oestersaus! Daarnaast werd ik ook helemaal fan van hun sesamolie en hoisin saus. Elke voorraadkast zou deze producten standaard moeten bevatten!

Dit was vooral een feestelijke periode die ik ook met vrienden en familie gevierd heb. Uiteraard coronaproof en verdeeld over meerdere dagen, maar bovenal heerlijk gesmuld van Chinese recepten met authentieke ingrediënten. 
Ik mag dan ook een compleet pakket met mijn favoriete ingrediënten van Lee Kum Kee verloten aan jullie!

HOE DOE JE MEE?

🧧Volg @bettyskitchenNL
🧧Geef deze post een like en laat hieronder een comment achter.
🧧Uiteraard horen wij graag welk Lee Kum Kee product jouw favoriet is!
🧧Tag daarbij minstens 1 foodbuddy die jij wilt gaan verrassen met een heerlijk gerecht uit de Chinese keuken!

Belangrijk: dit is een instagram only winactie en loopt tot en met zaterdag 27 februari 2021. De prijs wordt enkel geleverd op een afleveradres in Nederland. De winnaar maak ik op zondag 28 februari 2021 bekend.

Veel succes en bovenal eet smakelijk! 
Groetjes, Betty

#LeeKumKeeCNY #Giveaway #ChineesNieuwjaar #CNY #leekumkee #kip #oestersaus #sojasaus #noodles #samenwerking #bettyskitchencollab #ad
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in