• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / High Tea Recepten / Stroopwafel Muffins

Stroopwafel Muffins

19 juni 2020 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Jump to Recipe

Liefhebbers van stroopwafels opgelet! Deze stroopwafel muffins zijn er zeker eentje om uit te proberen! Het recept is eigenlijk zo makkelijk dat ik er zelfs een video bij opnam. Dat wordt lekker genieten!

Muffins met stroopwafel en karamel blokjes

Het is met recht een van de meest bekende ‘Dutch Foods’ en dan heb ik het natuurlijk over de oud-Hollandse stroopwafel! Ik bedacht een heerlijke muffin die niet alleen stukjes stroopwafel bevat maar ook op smaak is gebracht met blokjes karamel. Zo op het eerste gezicht zie je die niet meer terug in de stroopwafel muffins, want de karamel die smelt weg in het beslag. Maar wedden dat je die wel terug proeft! Het resultaat is een overheerlijk gebakje om lekker van te genieten bij de koffie, thee of om uit te delen! Ook een aanrader: deze fudgetaart met chocolade of deze weldadige snickers taart met karamel!

recept stroopwafel muffins maken

Recept video: Stroopwafel Muffins

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Stroopwafel Muffins

recept stroopwafel muffins maken
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Hoewel muffins typisch Brits zijn, maak je er met de stroopwafel een echte Hollandse lekkernij van! Deze stroopwafel muffins bevatten daarnaast ook stukjes karamel en dat maakt ze zelfs nog lekkerder!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: Muffins
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

  • 300 gram bloem
  • 100 gram fijne suiker
  • 1½ theelepels kaneel of speculaaskruiden
  • 1 theelepel bakpoeder,
  • ½ theelepel baking soda
  • 2 eieren (m)
  • 250 ml melk
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 2 theelepels vanille extract
  • 100 gram karamelblokjes of fudge *
  • 4 stroopwafels

topping:

  • 12 mini stroopwafels (of 2 grote in stukjes)
  • 30 gram karamelblokjes of fudge.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Bekleed een muffin tray met 12 papieren vormpjes en zet apart.
  2. Meng in een ruime kom de bloem met de suiker, kaneel, bakpoeder en baking soda. Dit vormt de ‘droge mix’.
  3. Stop de eieren in de mengkom van een keukenmixer. Giet hier de melk en zonnebloemolie bij en breng op smaak met de vanille. Klop met de mixer zachtjes luchtig gedurende een paar minuten. Dit vormt de ‘natte mix’.
  4. Ondertussen ga je vast de stroopwafels in blokjes snijden. Als je fudge gebruikt in plaats van karamelblokjes dan moet je de fudge dus zelf ook nog even in staafjes en vervolgens blokjes snijden.
  5. Meng nu de ‘droge mix’ met de ‘natte mix’. Blijf niet te lang kloppen maar zorg dat alles goed samenbind. Roer vervolgens alleen nog de blokjes stroopwafel en karamel er doorheen. Gebruik een ijsscoop om het beslag in de muffinvormpjes te scheppen.
  6. Voor de topping: plaats je een mini stroopwafel, op zijn kant, in het beslag. Druk deze goed omlaag om vast te zetten. Top de bovenkant van het beslag voor de rest af met nog de extra karamelblokjes en een extra stroopwafel in blokjes.
  7. Plaats de tray in de oven en bak de stroopwafel muffins gedurende 20 minuten gaar. Laat 1 minuut staan om je vingers niet te branden, maar haal de muffins direct uit de vorm en plaats op een rooster om af te koelen. Als je ze namelijk langer laat zitten stolt eventueel uitgelopen karamel en krijg je ze bijna niet meer uit de vorm. 

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept stroopwafel muffins maken

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze stroopwafel muffins wilt gaan maken!

recept stroopwafel muffins maken

Category: High Tea Recepten Tags: bloem, fudge, kaneel, karamel, muffins, Nederlandse keuken, stroopwafel, suiker, vaderdag, vanille, zonnebloemolie

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Gemarineerde zalm met spinazie
Volgend bericht: Banoffee cupcakes »

Lees Interacties

Reacties

  1. Dinanda

    20 maart 2024 om 11:41 am

    Hallo,
    Deze lijken me heerlijk en wil ik graag gaan maken. Kan het ook met gewone melk denk ik? En dan volle of halfvol?

    Groetjes Dinanda

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      21 maart 2024 om 11:46 am

      Hi Dinanda, dat maakt gelukkig helemaal niets uit in dit geval. Melk is gewoon melk en maar net wat je in huis hebt.
      Geniet heerlijk van de muffins

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee