• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Nagerechten / Strawberry Cheesecake IJs (video)

Strawberry Cheesecake IJs (video)

17 juli 2020 Door Betina Oostveen Reageer

In de warme zomermaanden ga je lekker aan de slag met homemade ijs recepten! Dit Strawberry Cheesecake IJs is geïnspireerd door de gelijknamige variant van Ben & Jerry en maak je dus gewoon lekker zelf! Het is werkelijk een van mijn favoriete ijs recepten om te maken!

Zelf aardbeien roomkaas ijs maken

Het beste gedeelte van de zomer is dat je natuurlijk lekker veel ijsjes kunt gaan eten. Het zij bij de ijssalon of gewoonweg thuis. Gelukkig komen ijsjes in 1000 en 1 smaken en is er voor iedereen wel een favoriet. Mijn favorieten zijn sorbetijsjes met vers fruit, maar ook die vol romige schepijs varianten met bijvoorbeeld roomkaas of koekjes! Roze aardbeien ijs is tevens de grote favoriet van mijn dochter dus je kunt je voorstellen dat wij heel wat aardbeien tot Strawberry cheesecake ijs verwerken! Want lekker romig, en zoet van de aardbeien en ondertussen en beetje crunch van de koekjes! Zeg nou zelf, wie is er niet gek op?! Iets zegt me dat dit recept ook jouw zomer favoriet gaat worden! Dus handen uit mouwen om zelf aardbeien roomkaas ijs te gaan maken.

  • recept strawberry cheesecake ijs © bettyskitchen.nl
  • recept strawberry cheesecake ijs © bettyskitchen.nl

Nog meer zomerse IJS recepten

Dit ijskoude strawberry cheesecake ijs traktatie maak je dus vliegensvlug klaar in de ijsmachine. En als je veel ijs eet, is zo’n machine echt de investering waard! Je heb namelijk telkens slechts een uur de tijd nodig om vers ijs te maken, in plaats van je bereiding een hele dag in de vriezer te zetten en continue door te moeten roeren. En als je nou een maal de smaak te pakken hebt dan heb ik nog meer zomerse ijs recepten in petto voor je! Wat dacht je bijvoorbeeld van dit overheerlijke perzik roomijs? Of ga voor een romige combinatie met lavendel. Check hier overigens nog veel meer verkoelende recepten voor ijsjes maken.


Recept video: Strawberry Cheesecake IJs

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Strawberry Cheesecake IJs

recept strawberry cheesecake ijs © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Ga lekker zelf ijs maken tijdens warme zomerse dagen! Met behulp van een ijsmachine zet je in no time dit strawberry cheesecake ijs op tafel! Smaakvolle roomijs met aardbeien en stukjes koek!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 45 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 6 personen 1x
  • Category: IJS
  • Method: vriezen
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

  • 250 gram verse aardbeien
  • 50 kristalsuiker
  • sap van 1/2 citroen
  • 250 gram roomkaas (bijv. Philadelphia)
  • 100 gram suiker
  • 200 ml koude volle melk
  • 200 ml koude slagroom
  • 60 gram digestive biscuitjes, verkruimeld

Extra:

  • IJsmachine 1.5 liter,
  • en een blender of staafmixer,
  • kleine kookpan.

Instructions

  1. Was de aardbeien, verwijder de kroon en snijd doormidden. Verwarm de aardbeien met 50 gram suiker en het citroensap in een pan. Roer tot de aardbeien zacht zijn en de suiker is gesmolten. (Dit duurt 3-4 minuten). Haal de pan van het vuur en laat een beetje afkoelen. Pureer vervolgens het mengsel en zet in de koelkast om nog meer te koelen.
  2. Roer de roomkaas met de suiker romig met de keukenmixer. Klop vervolgens de melk en de slagroom erdoor. Stop dit mengsel in de koelkast en laat koud worden. (Koude ingrediënten werken altijd beter in een ijsmachine)
  3. Doe het roomkaas mengsel met de helft van de aardbeienpuree in de ijsmachine en laat deze 40-45 minuten draaien. Schep op het einde hier vervolgens de rest van de aardbeienpuree en verkruimelde biscuitjes doorheen.
  4. Schep het Strawberry Cheesecake IJs direct in ijskommetjes. Of schep het in een diepvriesschaal of kom ( Tip! of hergebruik het plastic bakje van de Chinees) en bewaar het ijs tot gebruik in de vriezer. Daar is hij nog ongeveer 1 maand houdbaar.

Keywords: ijs, schepijs, roomijs, slagroom, melk, suiker, aardbeien, digestive, biscuit, roomkaas

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept strawberry cheesecake ijs © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit strawberry cheesecake ijs wilt gaan maken!

Category: Nagerechten Tags: aardbeien, Amerikaanse keuken, biscuits, dessert, digestive biscuit, ijs, melk, roomkaas, slagroom, suiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Cake met mango en sinaasappel
Volgend bericht: GRIEKS Weekmenu »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept vegan gele curry met jackfruit en mungbonen © bettyskitchen.nl 10x Recepten met Jackfruit
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase butter chicken kip in tomaten-roomsaus © bettyskitchen.nl

Butter Chicken (Murgh Makhani)

recept snelle pangranola maken © bettyskitchen.nl

Snelle pangranola

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in