Print

Recept: Strawberry Cheesecake IJs

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ga lekker zelf ijs maken tijdens warme zomerse dagen! Met behulp van een ijsmachine zet je in no time dit strawberry cheesecake ijs op tafel! Smaakvolle roomijs met aardbeien en stukjes koek!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 45 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 6 personen 1x
  • Category: IJS
  • Method: vriezen
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

  • 250 gram verse aardbeien
  • 50 kristalsuiker
  • sap van 1/2 citroen
  • 250 gram roomkaas (bijv. Philadelphia)
  • 100 gram suiker
  • 200 ml koude volle melk
  • 200 ml koude slagroom
  • 60 gram digestive biscuitjes, verkruimeld

Extra:

  • IJsmachine 1.5 liter,
  • en een blender of staafmixer,
  • kleine kookpan.

Instructions

  1. Was de aardbeien, verwijder de kroon en snijd doormidden. Verwarm de aardbeien met 50 gram suiker en het citroensap in een pan. Roer tot de aardbeien zacht zijn en de suiker is gesmolten. (Dit duurt 3-4 minuten). Haal de pan van het vuur en laat een beetje afkoelen. Pureer vervolgens het mengsel en zet in de koelkast om nog meer te koelen.
  2. Roer de roomkaas met de suiker romig met de keukenmixer. Klop vervolgens de melk en de slagroom erdoor. Stop dit mengsel in de koelkast en laat koud worden. (Koude ingrediënten werken altijd beter in een ijsmachine)
  3. Doe het roomkaas mengsel met de helft van de aardbeienpuree in de ijsmachine en laat deze 40-45 minuten draaien. Schep op het einde hier vervolgens de rest van de aardbeienpuree en verkruimelde biscuitjes doorheen.
  4. Schep het Strawberry Cheesecake IJs direct in ijskommetjes. Of schep het in een diepvriesschaal of kom ( Tip! of hergebruik het plastic bakje van de Chinees) en bewaar het ijs tot gebruik in de vriezer. Daar is hij nog ongeveer 1 maand houdbaar.