• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Nagerechten / Perzik Roomijs (suikervrij)

Perzik Roomijs (suikervrij)

25 juli 2013 Door Betina Oostveen 7 Reacties

Zelf ijsjes maken is de ultieme bezigheid voor zomerse dagen! Deze perzik roomijs was het ideale recept om mijn nieuwe ijsmachine uit te testen en je kunt begrijpen dat die het geen dag heeft uitgehouden in de vriezer. Alles ging op!

Nu mijn ijsmachine goedgekeurd is ga je natuurlijk wat vaker IJS recepten terug zien hier op de site! Zo ben ik met heerlijk rijpe perziken uit dit seizoen aan de slag gegaan voor dit perzik roomijs recept. Check hier nog veel meer IJS recepten om van te genieten!

suikervrije perzik roomijs

En omdat de perziken zo zoet zijn, voeg ik enkel een klein beetje honing toe voor de smaak. Voor de rest gebruik ik geen kristalsuiker maar je staat natuurlijk vrij om dit wel te gebruiken. Er is daarnaast nog 1 belangrijke tip voor het maken van ijs: Zorg ervoor dat je ingrediënten ook goed gekoeld zijn in de koelkast, dat scheelt extra werk voor de ijsmachine.

suikervrije perzik roomijs


Print

Recept: Perzik Roomijs

zelf perzik roomijs maken
Print Recipe
  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 45 min
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: IJS

Ingredients

Scale

  • 400 gram rijpe perziken (evt. op sap, uit blik),
  • 1 hele citroen,
  • 4 eetlepels honing,
  • 1 eierdooier,
  • 175 ml melk,
  • 75 ml slagroom.

Extra:

  • IJsmachine 1.5 liter
  • blender (of hoge kan en staafmixer)

 

Instructions

  1. Schil de perziken en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes en zet apart.
  2. Snijd de citroen doormidden en pers deze uit.
  3. Pureer de perziken, citroensap, honing, eierdooier en melk in een blender (of in een hoge kan met een staafmixer).
  4. Schenk hier vervolgens de slagroom bij en roer het geheel goed door.
  5. Stop het mengsel in de ijsmachine, en laat de machine 40-45 minuten draaien.
  6. Check na afloop of de perzik roomijs de juiste dikte heeft, en laat anders nog wat langer draaien.

Eet smakelijk!

Keywords: ijs, roomijs, perzik,

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

zelf perzik roomijs maken

Category: Nagerechten Tags: citroen, eieren, honing, ijs, ijsmachine, melk, perzik, slagroom, suikervrij

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Filmpje: Montiss IJsmachine 1.5 L review
Volgend bericht: Detox Dag 25 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Laura - what about her

    25 juli 2013 om 5:41 pm

    Oh hmmmm, ik wil ook een ijsmachine!

    Beantwoorden
    • Betty's Kitchen

      26 juli 2013 om 9:42 am

      Kan het jullie echt aanraden! gewoon alleen al omdat je zelf de controle houd over hoeveel room en suiker (of geen suiker) toe te voegen aan je ijsjes 😀

      Beantwoorden
  2. Nynke

    8 januari 2014 om 5:54 pm

    Ik heb net dezelfde ijsmachine gekocht die jij ook hebt en kan niet wachten om aan de slag te gaan! De vorm ligt al in de vriezer! Het is nu alleen niet echt perzikentijd, kan je de perziken makkelijk vervangen door ander fruit? En mocht je meer beproefde receptjes hebben zonder suiker dan hou ik me aanbevolen 🙂

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      9 januari 2014 om 9:46 am

      Dat is leuk om te horen! ik ben inderdaad heel blij met mijn ijsmachine, en ik ben van plan nog veel meer ijsrecepten te verzinnen. Maar voor nu is het dit een prima basisrecept voor suikervrij roomijs, en gebruikt gerust andere vruchten: Mango’s, blauwe bessen, aarbeien etc. Gewoon pureren ipv de perziken en dan komt het goed.
      Succes!

      Beantwoorden
  3. Nynke H

    17 september 2014 om 5:05 pm

    Gisteren gemaakt, had alleen niet voldoende perziken dus aangevuld met diepvriesframbozen. Was heerlijk!

    Beantwoorden
  4. Clifford Crawfurd

    17 september 2015 om 4:03 pm

    Ik heb net een nieuwe ijsmachine aangeschaft en ben begonnen met gewone chocolade ijs, alleen heb ik er mijn eigen twist aangegeven. ik heb eerst voordat je chocolade laat smelten in het melk, mint en een takje tijm laten trekken in het melk.

    Het resultaat is dat je een ijs krijgt die op die after eith chocolade lijkt maar met een hint van tijm op de achter grond.
    Echt super lekker.

    Beantwoorden
  5. lekkerberk

    10 juli 2016 om 12:57 pm

    Lekker suikervrij, alleen zeker nooit gehoord dat honing ook suiker is en dus ook een suikerbom is. Dit is geen suikervrij ijs!!!!!!!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in