• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Snijbonen in kokosmelk (Buncis Lodeh)

Snijbonen in kokosmelk (Buncis Lodeh)

15 mei 2024 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe
Share
Share on Google Plus
Share
Share on Facebook
Share
Share this
Pin
Pin this

Bij Indonesische gerechten denk je al gauw aan rijst met een kip gerecht of een curry van vlees. Maar zullen we daar ook gewoon een lekker groente bijgerecht mee serveren? Neem bijvoorbeeld deze gestoofde snijbonen in kokosmelk. Het is een snel en eenvoudig bijgerecht om te maken maar boordevol smaakmakers uit deze fantastische keuken. Maak dus zeer zeker eens Buncis Lodeh voor je rijsttafel.

recept buncis lodeh snijbonen in kokosmelk afgekookt @ bettyskitchen.nl

Wat is sajoer lodeh?

Dit recept voor gestoofde snijbonen in kokosmelk is een heerlijk groente bijgerecht uit de Indonesische keuken. Dit is een versimpelde versie van mijn Sajoer Lodeh recept waarbij diverse groenten worden afgekookt in kokosmelk, maar dan simpelweg snijbonen in de hoofdrol en ook een stuk minder ingrediënten. Het resultaat zijn zachte boontjes met een zoete maar gekruide kokossaus die goed bij rijst en veel vleessoorten past. Deze Buncis Lodeh en maar ook Sajoer Lodeh zijn zacht en romig van smaak en zeker niet pittig. Het zijn dan ook Indonesische groente bijgerechten die mijn kids graag lusten.

recept buncis lodeh snijbonen in kokosmelk afgekookt @ bettyskitchen.nl

Nog meer Indonesische gerechten om van te smullen

Serveer de Buncis Lodeh als aanvulling op rijst en vlees, of als onderdeel van een Indonesische rijsttafel. Deze gestoofde snijbonen in kokosmelk passen bijvoorbeeld perfect bij Gulai Domba, een zachte Indonesische lamsvlees curry met kaneel en kokosmelk (binnenkort online). Maar hij combineert ook heel fijn met simpelweg Sateh Ajam (kipsate). Ben je meer liefhebber van groenten in een pittige saus? Dan zijn deze hete Sambal Goreng Buncis met gebakken sperziebonen juist voor jou! Enne ken je ook dit Indische gerecht van groenten in zoetzuur al? Eet smakelijk alvast!


Print

Snijbonen in kokosmelk (Buncis Lodeh)

Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit recept voor gestoofde snijbonen in kokosmelk  is een heerlijk groente bijgerecht uit de Indonesische keuken. Dit is een versimpelde versie van mijn Sajoer Lodeh recept waarbij diverse groenten worden afgekookt in kokosmelk. Het resultaat zijn zachte groenten met een zoete maar gekruide kokossaus die goed bij rijst past en bovendien is dit bijgerecht heel snel en eenvoudig te maken.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 4 – 6 personen 1x
  • Category: bijgerecht
  • Cuisine: Indonesische keuken
  • Diet: Vegetarian

Ingredients

Scale
  • 400 gram snijbonen
  • 1 grote wortel (ca 150 gram)
  • 1 grote ui
  • 400 ml dikke kokosmelk
  • 1 (kippen)bouillon blokje

Voor de boemboe:

  • duimpje gember, geschild
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 el. palmsuiker
  • 1 tl. gemalen koriander
  • ½ tl. gemalen kurkuma
  • 3 gedroogde limoen blad (djuruk purut)
  • 3 el. zonnebloemolie

 

Instructions

  1. Maak de snijbonen schoon en snijd in dunne schuine plakjes. (TIP: zo liggen ze vaak ook voorgesneden in de winkel). Schrap de wortel en snijd in de lengte door en vervolgens in dunne plakjes. Pel de ui en snijd in halve ringen.
  2. Maak vervolgens de boemboe door alle ingrediënten even te vijzelen of in een hakmolentje te stoppen. Voeg evt. een scheutje water toe.
  3. Verwarm een kookpannetje op middelhoog vuur en voeg de boemboe toe. Bak deze gedurende 1 minuut en voeg dan de wortel en uien toe. Bak deze mee gedurende 3-4 minuten.
  4. Tot slot gaan de snijbonen erbij en roer je het geheel even om. Verkruimel het bouillonblokje erboven.
  5. Giet nu het blik kokosmelk in de pan. Vul het blik met gelijke hoeveelheid water (=400 ml) en giet dit ook in de pan. Breng aan de kook, verlaag het vuur naar middelmatig en laat 20 -25 minuten zachtjes doorkoken met de deksel op de pan.
  6. Serveer de snijbonen in kokosmelk direct. Dit is een heerlijk groente bijgerecht voor een Indonesisch vleesgerecht.

Selamat Makan! (=eet smakelijk)

Notes

Varieer gerust met dit recept. Vervang bijvoorbeeld de snijbonen door een gelijke hoeveelheid bloemkool roosjes, sperziebonen of in dikke repen gesneden witte kool. Met name groenten die een beetje meer bite hebben zijn heerlijk om af te koken in zoete kokosmelk.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept buncis lodeh snijbonen in kokosmelk afgekookt @ bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met het maken van sajoer lodeh groenten in kokosmelk.

recept buncis lodeh snijbonen in kokosmelk afgekookt @ bettyskitchen.nl
Share
Share on Google Plus
Share
Share on Facebook
Share
Share this
Pin
Pin this

Category: Bijgerechten Tags: bijgerecht, bloemkool, boemboe, gember, Glutenvrij, Indonesische keuken, knoflook, kokos, koriander, kurkuma, limoenblaadjes, snijbonen, sperziebonen, suiker, uien, vegetarisch, witte kool, wortels

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Pizza Bianca met artisjokken en ham
Volgend bericht: Lamsvlees curry met kokos en kaneel (Gulai Domba) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PASEN

recepten voor Pasen

Zoveel lekkers voor Pasen!

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

15x Oranje recepten voor Koningsdag

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

recept heldere minestroe met tortellini en spek blokjes © bettyskitchen.nl

Heldere minestrone met tortellini

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee