Print

Recept: Sinterklaas kaashapjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Op zoek naar een hartig recept voor de Sinterklaasviering? Wij maakten heel eenvoudige filodeeg zakjes gevuld met Mini Babybel kaasjes en zongedroogde tomaat. Maak er leuke Sinterklaas kaashapjes van door het deeg samen te binden tot pakketje dat er uit ziet als de zak van Sinterklaas.  Heb je geen babybel kaasjes? Snijd dan een dikke plak van een stuk kaas af en snijd hier een vierkantje van 3 x 3 cm van. Of gebruik een kleine ronde koekjes uitsteker om zelf rondjes kaas te maken.

Ingredients

Scale

 • 10 vellen filodeeg – diepvries
 • 10 Mini Babybel kaasjes
 • 10 zongedroogde tomaten

Extra:

 • zonnebloemolie (voor insmeren vellen filodeeg)
 • bakkwast
 • keukentouw
 • bakpapier

Instructions

 1. Haal de vellen filodeeg tijdig uit de vriezer om te ontdooien. Check hiervoor je verpakking – bij mij duurde dat slechts een paar minuten.
 2. Die tussentijd kun je mooi gebruiken om de oven vast voor te verwarmen op 180 °C (165 hetelucht

 3. Knip tevens vast 10 stukken keukentouw op maat, zo’n 35 cm is groot genoeg.

 4. Werk op een schoon aanrecht: neem een vel filodeeg en kwast het in met olie. Vouw het vel dubbel en smeer de bovenkant van deze rechthoek licht in met olie.
 5. Plaats in het midden een Mini Babybel kaasje en leg daar een zongedroogde tomaat bovenop.

 6. Pak de vier punten van het vel deeg en breng naar het midden toe. Vouw dit voorzichtig maar aansluitend om het kaasje heen. Neem een stuk keukentouw en wikkel dit een paar keer om het uiteinde met filodeeg en zet er een knoopje in. Nu heb je echt een filodeeg kaashapje gemaakt die er uit ziet zoals een cadeautjes zak van Sinterklaas!
 7. Leg de Sinterklaas kaashapjes op een bakplaat met bakpapier en schuif in het midden van de oven. Bak de ze gedurende 15 -20 minuten mooi goudbruin en knapperig in de oven. Serveer direct.

Fijne feestdagen! Groetjes, Betty

Notes

Serveer deze Sinterklaas kaashapjes met zongedroogde tomaat nog warm en geef er een beetje basilicum pesto bij om in te dippen. Je kunt de tomaat ook achterwege laten voor een normaal kaashapje. Dan is het weer heel lekker om er chili saus bij te geven. Varieer er dus gerust op los met dit hartige sinterklaas recept!