• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Restaurants / Restaurants in Amsterdam / Restaurant Blauw in Amsterdam

Restaurant Blauw in Amsterdam

20 augustus 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Hou je van de authentieke Indonesische keuken? Dan moet je absoluut eens gaan eten bij Indonesisch restaurant Blauw. Je vindt dit restaurant in Amsterdam maar ook in Utrecht (tegenover Karel V). Ik neem je even mee op een culinaire tour!

Indonesische rijsttafels en meer!

Deze restaurants staan bekend om verrukkelijke Indonesische rijsttafels met echte Indonesische en Indische smaken en klassieke gerechten. De geuren en kleuren komen je aan tafel tegemoet en elke hap is weer een nieuwe beleving. In een mum van tijd wordt de tafel volgezet met een keur van kleine bakjes en verschillende gerechten. Deze voeg je vervolgens zelf samen op je eigen bord. Maar daarnaast kun je ook zelf – of middels een 3-gangen Chef’s Menu – je diner samenstellen.

Restaurant Blauw in Utrecht behoort tot de Michelin Bib Gourmand. Deze worden toegekend aan restaurants waar je rond 39 euro drie volwaardige gangen naar keuze kan eten. Dit zijn restaurants die bekend staan om hun generositeit en geweldige prijs-kwaliteitverhouding.

View this post on Instagram

A post shared by Restaurant Blauw (@restaurantblauw)

Authentiek Indonesisch eten

Mijn man heeft een deels Indonesische afkomst en wij zijn thuis ook groot fan van de Indonesische en Indische keukens. Omdat wij onlangs naar een tentoonstelling in het Tropenmuseum in Amsterdam waren gegaan, zijn we toen ook gaan eten bij Indonesisch Restaurant Blauw in Amsterdam. Net zoals onze ervaringen in Utrecht is dit gewoonweg goed en authentiek Indonesisch eten en ik bedacht me ineens dat dit restaurant nog helemaal niet op deze site stond. Hoog tijd voor een review dus!


Dit eet je bij Restaurant Blauw in Amsterdam:


Voorgerechten:

Als voorafje kies je een Indonesische soto soep of salade. Maar de gefrituurde streetfood gerechten zijn natuurlijk favoriet. Manlief ging voor een trio van streetfood gerechten en ik nam de krokante filodeeg zakjes met kip kerrie (Ayam Bunkus). Yummmmmm

Jajanan Blauw Streetfood
voorgerechten @ restaurant blauw amsterdam © bettyskitchen.nl
Ayam Bunkus

Hoofdgerechten:

De hoofdgerechten worden op een serveerbord gebracht dus kun je zelf naar wens opscheppen en alsnog samen delen als je wilt. Zo kozen wij voor kip in zoete ketjap saus (Ayam Madu) en voor de pittige kalfsrib in romige Padangsaus. (Ika Bakar Bumbu Padang). Zo ontzettend lekker!

Ayam maduh kip in ketjap @ restaurant blauw amsterdam © bettyskitchen.nl
Ayam Madu
kalfsrib @ restaurant blauw amsterdam © bettyskitchen.nl
Ika Bakar Bumbu Padang

Bijgerechten:

Zorg dat je wat ruimte overlaat aan tafel want aan bijgerechten kom je bij Restaurant Blauw niets te kort. Bij het menu ontvang je altijd diverse soorten bereidingen van rijst, maar ook de bekende zoetzure komkommers (acar ketimun), de knalgele zoetzuur van verschillende groenten (atjar tjampoer), en diverse sambals. Maar op de kaart staan ook nog o.a. sate en pisang goreng die je los bij kunt bestellen.

bijgerechten @ restaurant blauw amsterdam © bettyskitchen.nl

Desserts:

Verschillende soorten ijs (sorbet, spekkoek, pandanijs) al dan niet met een zoete versnapering erbij, zoals een creme brulee, flensjes, spekkoek etc. Bij een kopje koffie na de maaltijd krijg je overigens ook een klein glaasje spekkoek likeur ter afsluiter.

zoete indische dessert @ restaurant blauw amsterdam © bettyskitchen.nl
Spekkoek Bakar (ijs & creme brulee)
Espresso & spekkoek likeur

Ik denk dat het wel duidelijk is maar wij zijn groot fan van restaurant Blauw en hebben ook het Blauw kookboek in huis. De Indonesische keuken is namelijk fantastisch en veelzijdig en hier proeft het ook echt altijd heel goed! De Blauw kookboeken kun je ook bij het restaurant aanschaffen evenals een Gin 7 Rempah Blauw om thuis gin tonics mee te maken! Ken jij restaurant Blauw al?

Selamat Makan! (= eet smakelijk)

Groetjes, Betty


Restaurant Blauw
Amstelveenseweg 158-160
1075 XN Amsterdam 
The Netherlands
T: +31 20 675 5000
https://restaurantblauw.nl
Open van zondag t\m donderdag van 17.00 tot 22.00 uur 
en vrijdag & zaterdag van 17.00 uur tot 23.00 uur.

Category: Restaurants in Amsterdam Tags: Amsterdam, Indonesische keuken, restaurant, Restaurant Blauw

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Gebakken banaan (Pisang Goreng)
Volgend bericht: Nasi Goreng »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in