• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Borrelhapjes en Snacks / Bladerdeeg staf met bacon

Bladerdeeg staf met bacon

6 november 2020 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Ohhh dit is toch een heerlijk hartig Sinterklaas hapje gemaakt van bladerdeeg en bacon. Met koelvers bladerdeeg maak je heel eenvoudig een bladerdeeg staf met bacon uit de oven! Dit is zo’n verdraaid goed hapje waar je van blijft knabbelen!

Toen ik vorig jaar een lijstje met 10x Sinterklaas recepten in elkaar draaide viel het mij op dat ik eigenlijk alleen maar zoete sinterklaas recepten hierop had staan. Hoog tijd om hier een verandering in te brengen en een hartig Sinterklaas recept te bedenken! Het idee van deze bladerdeeg staf met bacon is afgeleid van onze populaire Italiaanse Grissini met spek recept. Maar met een rol koelvers bladerdeeg draai je deze variant in een mum van tijd in elkaar (letterlijk en figuurlijk)en is een heerlijk luchtig hartig bladerdeeghapje. Serveer hem los als een soort knabbel-staf. Of geef hem bij een kopje soep want dat is lekker er in dopen.

recept hartige sinterklaas bladerdeeg staf met bacon © bettyskitchen.nl
recept hartige sinterklaas bladerdeeg staf met bacon uit de oven snack

Nog meer hartige sinterklaas recepten

Krijgen jullie nu ook meteen trek in zo’n trek in Sinterklaas bladerdeeg staf met bacon? Laat me weten wat jullie van dit soort hartige Sinterklaas snacks vinden. Maar we hebben nog meer hartige Sinterklaas recepten op de site staan. Maak bijvoorbeeld een hartige banketletter met Indisch gekruid gehakt en bestrooid met sesamzaadjes. Of ga voor deze eenvoudige Sinterklaas Kaashapjes met filodeeg! Check deze en nog veel meer lekkere Sinterklaas recepten hier op een rijtje!

Ben je benieuwd naar de video van dit recept? Neem dan zeker even hier een kijkje.


Print

Recept: Bladerdeeg staf met bacon

recept hartige sinterklaas bladerdeeg staf met bacon © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ohhh dit is toch een heerlijk hartig Sinterklaas hapje gemaakt van bladerdeeg en bacon. Met koelvers bladerdeeg maak je heel eenvoudig een bladerdeeg staf met bacon uit de oven! Dit is zo’n verdraaid goed hapje waar je van blijft knabbelen!

  • Author: Betina Oostveen

Ingredients

Scale
  • 1 rol koelvers bladerdeeg (40x 25 cm)
  • 16 rechthoekige plakken bacon (ontbijtspek)
  • 1 losgeklopt ei

Extra:

  • pizzaroller
  • bakkwast

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden celcius (18o hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Rol het vel bladerdeeg voor je uit op het bijgeleverde bakpapier. Snijd met de pizzaroller stroken van 1.5 – 2 cm dikte. Ik haalde er totaat 16 uit mijn vel. Gebruik het kartonnetje desnoods als lineaal.
  3. Trek en scheur de plakken ontbijtspek in de lengte doormidden en beleg hier telkens 1 strookje bladerdeeg mee. 
  4. Bak steeds een strookje met twee handen en draai het deeg als een spiraal in elkaar. Leg op de bakplaat en vorm een krul aan een uiteinde. Het ziet er zo al uit als de staf van Sint. Bij mij paste er precier 8 op 1 bakplaat, dus het kan zijn dat je de bladerdeeg staffen in 2 delen moet bakken.
  5. Kwast elke staf in met het losgeklopt ei. Schuif daarna de plaat in het midden van de oven en bak Sinterklaas staffen in 10-12 minuten mooi goudbruin. Serveer warm of afgekoeld.

Fijn Sinterklaas feest! Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept hartige sinterklaas bladerdeeg staf met bacon uit de oven snack

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met het maken van deze bladerdeeg staf met bacon uit de oven.

Category: Borrelhapjes en Snacks Tags: Bacon, bladerdeeg, kidsproof, ontbijtspek, Sinterklaas

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Oostenrijkse keuken en specialiteiten
Volgend bericht: Gemarineerde Buikspek van de BBQ »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee