De lente is begonnen, dus het is tijd voor smakelijke en lichtere recepten. Zoals bijvoorbeeld deze overheerlijke Saltimbocca van kipfilet! Dat zijn heerlijke rolletjes van kipfilet met salie en ham. Oeh la la!
Saltimbocca met kip in plaats van kalfsvlees
Nu kun je op ons balkon niet zomaar de barbecue aanzetten (dat vinden de buren niet zo prettig), maar ik kreeg wel ontzettend zin in een licht en zomers gerecht. Dus deze keer koos ik voor dit zomers vleesgerecht uit Italië namelijk saltimbocca van kipfilet. Saltimbocca wordt origineel met kalfsvlees gemaakt, maar ik vind deze variatie met kip ook erg lekker (en betaalbaar!). Het zijn letterlijk gebakken rolletjes van kip, salie en met prosciutto ham, die een smaakexplosie in je mond achterlaten. Saltimbocca betekent dan ook niet voor niets: “Spring in de mond” in het Italiaans.
Recepten voor bij de Saltimbocca
Serveer deze Saltimbocca van kipfilet op een zomerse dag met een lekkere groene salade of gegrilde groene asperges (helemaal van het seizoen). En voor een grote trek kun je er zelfs risotto bij serveren. Je kunt dit zowel voor de lunch, als voorgerecht, of hoofdgerecht serveren. Dit gerecht was overigens ook de inspiratie om deze kabeljauw rolletjes met spek te maken. Ook erg lekker dus!
Recept: Saltimbocca van kipfilet
De lente is begonnen, dus het is tijd voor smakelijke en lichtere recepten. Zoals bijvoorbeeld deze overheerlijke Saltimbocca van kipfilet! Dat zijn heerlijke rolletjes van kipfilet met salie en ham. Oeh la la!
- Cook Time: 25 minutes
- Total Time: 25 minutes
- Yield: 3–4 personen 1x
- Category: Hoofdgerechten met kip
- Cuisine: Italiaanse Keuken
Ingredients
- 3–4 hele kipfilets,
- 8 plakken prosciutto ham,
- 8–16 blaadjes verse salie,
- boter en/of olijfolie,
- scheutje witte wijn.
Extra:
- huishoudfolie,
- 16 cocktailprikkers.
Instructions
- Snijd de kipfilets overdwars in 2-3 lapjes. (Je hebt er totaal 8 nodig). Leg de filets op een snijplank en dek af met wat huishoudfolie. Gebruik de onderkant van een (steel)pan om de filets plat te slaan.
- Leg op elk plakje kipfilet een plak parmaham en 1-2 vers salieblaadje. Rol de filets op en zet vast met 2 cocktailprikkers.
- Verhit wat boter en/of olijfolie in een ruime koekenpan of braadpan, en bak hier de saltimbocca’s rondom bruin.
- Blus af met een scheutje witte wijn en laat nog even door stoven. Na 8-12 minuten stoven is de saltimbocca van kipfilet gaar.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Notes
Tips:
1. Alhoewel de meeste alcohol uit de wijn verdampt tijdens het stoven, kun je deze (voor een kindvriendelijke versie) ook vervangen door een scheut (kippen)bouillon.
2. In plaats van zelf lapjes uit de kipfilets snijden, kun je ook 8 stuks voorgesneden Kipfilet-a-la-minute kopen. Deze hoef je dan niet meer plat te slaan.
Geef een reactie