• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Gevogelte Recepten / Saltimbocca van kipfilet

Saltimbocca van kipfilet

24 april 2014 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

De lente is begonnen, dus het is tijd voor smakelijke en lichtere recepten. Zoals bijvoorbeeld deze overheerlijke Saltimbocca van kipfilet! Dat zijn heerlijke rolletjes van kipfilet met salie en ham. Oeh la la!

Saltimbocca met kip in plaats van kalfsvlees

Nu kun je op ons balkon niet zomaar de barbecue aanzetten (dat vinden de buren niet zo prettig), maar ik kreeg wel ontzettend zin in een licht en zomers gerecht. Dus deze keer koos ik voor dit zomers vleesgerecht uit Italië namelijk saltimbocca van kipfilet. Saltimbocca wordt origineel met kalfsvlees gemaakt, maar ik vind deze variatie met kip ook erg lekker (en betaalbaar!). Het zijn letterlijk gebakken rolletjes van kip, salie en met prosciutto ham, die een smaakexplosie in je mond achterlaten. Saltimbocca betekent dan ook niet voor niets:  “Spring in de mond” in het Italiaans.

recept saltimbocca rolletjes met kipfilet salie en ham © bettyskitchen.nl
recept saltimbocca rolletjes met kipfilet salie en ham © bettyskitchen.nl
recept saltimbocca rolletjes met kipfilet salie en ham © bettyskitchen.nl

Recepten voor bij de Saltimbocca

Serveer deze Saltimbocca van kipfilet op een zomerse dag met een lekkere groene salade of gegrilde groene asperges (helemaal van het seizoen). En voor een grote trek kun je er zelfs risotto bij serveren. Je kunt dit zowel voor de lunch, als voorgerecht, of hoofdgerecht serveren. Dit gerecht was overigens ook de inspiratie om deze kabeljauw rolletjes met spek te maken. Ook erg lekker dus!


Print

Recept: Saltimbocca van kipfilet

saltimbocca van kipfilet
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De lente is begonnen, dus het is tijd voor smakelijke en lichtere recepten. Zoals bijvoorbeeld deze overheerlijke Saltimbocca van kipfilet! Dat zijn heerlijke rolletjes van kipfilet met salie en ham. Oeh la la!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 3–4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met kip
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 3–4 hele kipfilets,
  • 8 plakken prosciutto ham,
  • 8–16 blaadjes verse salie,
  • boter en/of olijfolie,
  • scheutje witte wijn.

Extra:

  • huishoudfolie,
  • 16 cocktailprikkers.

Instructions

  1. Snijd de kipfilets overdwars in 2-3 lapjes. (Je hebt er totaal 8 nodig). Leg de filets op een snijplank en dek af met wat huishoudfolie. Gebruik de onderkant van een (steel)pan om de filets plat te slaan.
  2. Leg op elk plakje kipfilet een plak parmaham en 1-2 vers salieblaadje. Rol de filets op en zet vast met 2 cocktailprikkers.
  3. Verhit wat boter en/of olijfolie in een  ruime koekenpan of braadpan, en bak hier de saltimbocca’s rondom bruin.
  4. Blus af met een scheutje witte wijn en laat nog even door stoven. Na 8-12 minuten stoven is de saltimbocca van kipfilet gaar.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Tips:

1. Alhoewel de meeste alcohol uit de wijn verdampt tijdens het stoven, kun je deze (voor een kindvriendelijke versie) ook vervangen door een scheut (kippen)bouillon.

 2. In plaats van zelf lapjes uit de kipfilets snijden, kun je ook  8 stuks voorgesneden Kipfilet-a-la-minute kopen. Deze hoef je dan niet meer plat te slaan.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

saltimbocca van kipfilet recept betty's Kitchen

Category: Gevogelte Recepten Tags: Glutenvrij, ham, kalfsvlees, Kip, Low Carb, prosciutto, risotto, salie, wijn

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Tulband met banaan en Nutella
Volgend bericht: WIN: L’OR EspressO Lungo Mattinata »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee