• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Dips, Dressing en Saus Recepten / Rode bieten hummus

Rode bieten hummus

23 mei 2018 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

We love hummus bij Betty’s Kitchen! Het liefst in allerlei kleuren en met verschillende ingredienten! Deze rode bieten hummus is mooi roodroze van kleur en staat prachtig op tafel tijdens de borrel! Lekker met stukjes pitabrood of gesneden groente.

Zelf rode bieten hummus maken

Hoewel je in de winkels hele lekkere varianten kant-en-klare hummus kunt vinden, geef ik toch altijd liever de voorkeur aan zelf rode bieten hummus maken. Helemaal vers en zonder conserveringsmiddelen. En als je dit kommetje niet in een keer op krijgt, dan stop je de rode bieten hummus in een schone pot, dek af met een laagje olijfolie en bewaar nog in de koelkast.

recept rode bieten hummus Betty's Kitchen hoemoes met rode bieten

Nog meer recepten met rode bieten

Kun jij geen genoegen krijgen van recepten met rode bieten, dan heb ik nog veel meer lekkers voor je in petto! Zoals deze regenboog pannenkoeken met verstopte groenten, tarte tatin met rabarber en rode bieten. Stapel een flinke hamburger van deze vegetarische bietenburger of gebruik als ‘saus’ op je vegetarische pizza met falafel. Geniet tijdens de lunch van deze heerlijke salade met feta en rode bieten of houd je weerstand lekker op peil met deze rode detox juice.

Print

Rode bieten hummus recept

recept bieten hummus Betty's Kitchen hoemoes met rode bieten
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 10 minutes
  • Yield: 1 kom 1x
  • Category: Dips, dressings en sauzen
  • Cuisine: Mediterrane keuken

Ingredients

Scale
  • 1 klein blikje kikkererwten (ca. 150 gram), uitgelekt,
  • 1 teen knoflook, uitgeperst,
  • 3 eetlepels olijfolie,
  • 1 eetlepel citroensap,
  • 200 gram voorgekookte rode bieten, in blokjes, 
  • 2 volle eetlepels tahin (sesampasta),
  • 1 theelepel balsamico azijn,
  • 1 theelepel Ras el Hanout kruiden,
  • optioneel: een snuf cayennepeper,
  • peper & zout.

Extra:

  • Bolzeef,
  • keukenpapier,
  • foodprocessor (keukenmachine)

Instructions

  1. Breng een liter water aan de kook. Stop de uitgelekte kikkererwten in een kom en giet hier het hete water overheen. Laat 2 minuten staan en giet daarna weer af. Wrijf met een keukenpapier flink over de kikkererwten, zodat de ‘velletjes’ loskomen. Pluk deze uit je zeef en gooi weg. (Zonder velletjes krijg je een veel romigere rode bieten hummus namelijk!
  2. Pureer de kikkererwten met de knoflook, olijfolie en citroensap in de foodprocessor, gedurende 1-2 minuten.
  3. Schep hier de rode bieten blokjes, tahin, balsamico azijn en Ras el Hanout kruiden en eventueel de cayennepeper bij en blijf pureren tot je een mooie gladde rode bieten hummus krijgt. Tussendoor kun je gerust 1-3 eetlepels water toevoegen om een gladder effect te krijgen. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept rode bieten hummus Betty's Kitchen hoemoes met rode bieten

Category: Dips, Dressing en Saus Recepten Tags: citroen, hummus, kikkererwten, knoflook, Ras el Hanout, rode bieten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Weekvlog #18
Volgend bericht: Pizza Rolls met ham en kaas »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee