Ben je op zoek naar een lekker bijgerecht met radijsjes? Dan moet je absoluut eens deze radijsjes met yoghurt en dukkah maken. Het is te serveren als een soort dip voor met brood of deegwaren, maar heeft bovenal een heerlijke mediterrane smaak en is lekker voedzaam.
Romige Radijsjes met Yoghurt maken
Je zou er misschien niet zo snel aan denken maar radijs en yoghurt gaan heel goed samen. Radijsjes hebben best een uitgesproken (lees pittige) smaak, maar die komt heel goed in balans met een schepje yoghurt. Zeker als hier zout, citroen en krokante nootjes en specerijen aan toegevoegd wordt. Zo kwam ik ook op het idee om deze romige radijsjes met yoghurt en dukkah als bijgerecht te maken of zelfs te serveren als ‘mezze’ borrelhapje. Lekker met wat platbrood, of serveer met couscous of rijst.
Wat is Dukkah?
Dit is een typische smaakmaker uit het Midden-Oosten. Dukka, of dukkah ook wel Duqqa of du’ah is een mengsel van kruiden, noten en specerijen. Het wordt veelal met een vijzel samen gestampt en je strooit het als een soort krokante en smaakvolle topping over je dips, zoals deze radijsjes met yoghurt. Maar ook voor over groenten, een salade etc. Je komt dukkah dan ook veelal tegen in de Egyptische keuken, maar ook de Marokkaanse en Levantijnse keuken. Elke dukkah proeft weer anders want je kunt je voorstellen dat er inmiddels 1001 smaken combinaties te maken zijn. Dukkah kun je overigens gewoon vinden in het specerijenschap van de supermarkt.
Nog meer lekkere recepten om te bestrooien met dukka
- Hummus Kikkererwten Pasta
- Geroosterde Romanesco Bloemkool uit de oven
- Labneh – Yoghurt hangop op Midden Oosterse wijze
- Gozleme met spinazie en feta
- Baba Ganoush geroosterde Aubergine dip
- Kool met gemberroom
- Couscous met koriander en tahin-tomatensaus
Recept: Radijsjes met Yoghurt en Dukkah
Deze radijsjes met yoghurt en dukkah zijn een heerlijk bijgerecht voor bijv. de barbecue, een tafel voor ‘mezze’ borrelhapjes of als lunch met (plat)brood of pita. Lekker met dille, citroen, knoflook en een lekkere krokante dukkah topping.
- Prep Time: 30 minuten wachttijd
- Total Time: 35 minuten
- Yield: 2 – 4 personen 1x
- Category: bijgerecht
- Cuisine: Mediterraanse keuken
- Diet: Gluten Free
Ingredients
- 100 gram radijsjes, zonder groen
- 150 gram dikke yoghurt (bijv. Turkse of Griekse)
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 el. citroensap
- 1 el. fijngehakte verse dille (of 1 tl gedroogde variant)
- 1 – 2 el. dukkah
- zout & peper
- olijfolie extra vierge
Instructions
- Was de radijsjes en laat ze grondig uitlekken. Snijd daarna doormidden, eventuele grote stuks in kwarten.
- Lepel de yoghurt in een diep bord. Voeg knoflook, citroensap en de helft van de dille toe. Breng op smaak met zout en peper en roer het geheel goed door.
- Maak een soort ‘holte’ in het midden van de yoghurt met behulp van een lepel. Leg hier de radijsjes in en bestrooi met de overgebleven helft van de dille, de dukkah en besprenkel het geheel met een beetje olijfolie. Serveer direct.
Eet smakelijk!
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met dit recept voor radijsjes met yoghurt en dukkah. Eet smakelijk alvast!
Geef een reactie