Print

Recept: Radijsjes met Yoghurt en Dukkah

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze radijsjes met yoghurt en dukkah zijn een heerlijk bijgerecht voor bijv. de barbecue, een tafel voor ‘mezze’ borrelhapjes of als lunch met (plat)brood of pita. Lekker met dille, citroen, knoflook en een lekkere krokante dukkah topping.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 minuten wachttijd
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 2 - 4 personen 1x
  • Category: bijgerecht
  • Cuisine: Mediterraanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 100 gram radijsjes, zonder groen
  • 150 gram dikke yoghurt (bijv. Turkse of Griekse)
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 el. citroensap
  • 1 el. fijngehakte verse dille (of 1 tl gedroogde variant)
  • 12 el. dukkah
  • zout & peper
  • olijfolie extra vierge

Instructions

  1. Was de radijsjes en laat ze grondig uitlekken. Snijd daarna doormidden, eventuele grote stuks in kwarten.
  2. Lepel de yoghurt in een diep bord. Voeg knoflook, citroensap en de helft van de dille toe. Breng op smaak met zout en peper en roer het geheel goed door.
  3. Maak een soort ‘holte’ in het midden van de yoghurt met behulp van een lepel. Leg hier de radijsjes in en bestrooi met de overgebleven helft van de dille, de dukkah en besprenkel het geheel met een beetje olijfolie. Serveer direct.

Eet smakelijk!