• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Nagerechten / Chocolade Crème brûlée met rode peper

Chocolade Crème brûlée met rode peper

22 augustus 2015 Door Betina Oostveen Reageer

Dit is het laatste recept van de Mexicaanse weken op de blog. En dan moeten we natuurlijk ook afsluiten met een dessert! Deze Mexicaanse potjes met chocolade crème brûlée is het ideale toetje na je Mexicaanse borrel of feestje. Wist je dat chocolade en rode peper namelijk heel goed samen gaan?

Chocolade Crème brûlée

Deze Mexicaanse potjes zijn eigenlijk stiekem een chocolade variant van de bekende crème brûlée. (klik hier voor het basis recept) Want de basis is een romige custard met dat bekende krokant suikerlaagje bovenop. En het is er tevens eentje met een bite hoor! Hij is smeltend zacht op de tong maar met een heerlijk kruidige smaak want ik heb er pepertjes aan toegevoegd! En dat chocolade en (rode) peper een goede combinatie is blijkt wel uit deze chocolade bonbons met rode peper. Hoewel men in Mexico meer fan is van de Flan – tevens een custard recept maar dan op basis van gecondenseerde melk – doen deze chocolade potjes het ook goed!

mexicaanse flan met chocolade recept bettys kitchen

Mexicaanse toetjes met zuivel

Mocht je Mexicaans eten sowieso vrij pittig vinden, dan kun je ook het beste ‘afblussen’ met wat zuivel en juist geen water. Deze Mexicaanse potjes met chocolade doen ook juist dat na je zware maaltijd, want de slagroom remt pittig eten. Een bolletje vanille ijs als dessert werkt ook prima tegen pittige eten. Naast deze chocolade crème brûlée is dit Dulche de Leche ijs ook een aanrader! En wat betreft de pepers in dit recept: Mocht je er niet van houden kun je de hoeveelheid ook halveren of helemaal achterwege laten. (Maar dan mis je wel wat!) Enjoy! Voor de liefhebber: check dit Mexicaans weekmenu om van te watertanden!


Print

Recept: Chocolade Crème brûlée

recept mexicaanse flan met chocolade
Print Recipe

Deze Mexicaanse potjes met chocolade creme brulee is het ideale toetje na je Mexicaanse borrel of feestje. Het is een variatie op de bekende creme brulee custerd puddinkjes van slagroom. Maar dan nu met chocolade en rode peper voor een beetje pit!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 30 minuten (+ nachtje koelen)
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Nagerechten
  • Cuisine: Tex Mex keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 85 gram pure chocolade (70% – 85%)
  • 375 ml slagroom
  • 35 gram suiker
  • 1 klein kaneelstokje
  • 1/4 theelepel gedroogde chilipeper (crushed chili’s)
  • snufje gemalen komijn
  • 3 grote eierdooiers (L)

Ingrediënten topping:

  • 3 eetlepels suiker
  • 1/4 theelepel gemalen kaneel

Extra:

  • 4 souffle vormpjes
  • grote, diepe ovenschaal
  • klein pannetje
  • garde

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (160 hete lucht). Plaats een rooster in het midden van de oven. Hak vervolgens de chocolade grof en zet apart.
  2. Ondertussen verwarm je in een pannetje, op middelmatig vuur, de slagroom met het suiker, kaneelstokje, chili pepers en komijn. Breng alroerende aan de kook en zet daarna het vuur uit.
  3. Voeg de gehakte chocolade toe aan het roommengsel en roer met de garde goed door, om de chocolade te laten smelten. Klop vervolgens in een kom de eierdooiers los. Giet beetje bij beetje het warme chocolademengsel erbij en roer goed door.
  4. Verdeel het chocolademengsel over de 4 souffle vormpjes en plaats de vormpjes in de ovenschaal. Vul vervolgens de ovenschaal aan met heet water (uit een waterkoker), totdat de souffle vormpjes voor de helft onder water staan. Schuif de ovenschaal voorzichtig in de oven en bak de chocolade creme brulee gedurende 35-40 minuten. De bovenkant moet net gestold zijn. Haal vervolgens de vormpjes uit het water en laat goed afkoelen op het aanrecht. Dek de vormpjes vervolgens af met een stukje huishoudfolie en plaats de gehele nacht in de koelkast om af te koelen en op te stijven.
  5. Vlak voor het serveren (de volgende dag): verwarm je vast de grill in de oven en plaats een rooster op de hoogste stand. Ondertussen mix je de topping: Roer het suiker los met de kaneel en strooi dit over de bovenkant van de chocolade potjes. Plaats de souffle vormpjes onder de gril en laat in 2 minuten het suiker kristalliseren. Probeer halverwege de vormpjes een beetje te draaien zodat het niet aan een kant verbrand.
  6. Serveer chocolade crème brûlée in het potje, eventueel met een bolletje vanille ijs en wat extra geschaafde chocolade.

Eet smakelijk!

Keywords: creme brulee, custard, chocolade, slagroom, suiker, chillis

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

mexicaanse flan met chocolade recept bettys kitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze potjes met chocolade crème brûlée wilt maken!

Category: Nagerechten Tags: chilipepers, chocolade, dessert, eieren, kaneel, komijn, slagroom, suiker, Tex Mex keuken

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Bloemkoolpizza
Volgend bericht: Allerhande Box »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#WEEKMENU

Deze zomer gaan we elke week op bezoek naar een ander vakantieland. Check hier alle thema weekmenu's!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Meest Gelezen

  • recept coq au vin kip in wijn saus © bettyskitchen.nl FRANKRIJK Weekmenu
  • recept broodje gyros met pita en salade © bettyskitchen.nl GRIEKENLAND Weekmenu
  • recept gepaneerde en gebakken griekse kaas saganaki pannetje © bettyskitchen.nl Saganaki (Griekse gebakken kaas)
  • recept broodje gyros maken met pita Broodje Gyros maken
  • recept karidópita griekse walnoten cake © bettyskitchen.nl Griekse Walnoten cake (karidópita)

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#BBQ

recept loaded fries met kaas en bacon © bettyskitchen.nl

Loaded Fries met kaas en bacon

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept carpaccio van gerookte zalm © bettyskitchen.nl

Carpaccio van gerookte zalm

recept gepaneerde en gebakken griekse kaas saganaki pannetje © bettyskitchen.nl

Saganaki (Griekse gebakken kaas)

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in