• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pizza Recepten / Pizza met tonijn en ui

Pizza met tonijn en ui

9 juni 2017 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Het is vrijdag visdag! En vanavond zetten we tonijn op het menu. En dan natuurlijk verwerkt in deze overheerlijke pizza met tonijn en ui. Het is immer Italië Maand op de blog!

Zelf pizzadeeg maken

Ik kan eigenlijk elke week pizza eten. Vegetarisch, met vlees of vis, of gewoon met lekker veel kaas. Zelf gemaakt is natuurlijk het allerlekkerst. Nu kun je natuurlijk aan de slag gaan met mijn basisrecept voor pizzadeeg. Je krijgt er heerlijke dunne Italiaanse pizza’s van! Tijdens een low carb dieet kun je zelfs een bloemkoolpizza bodem maken. Of koop een van die geweldige ‘groente’ pizza’s in de supermarkt die verrijkt zijn met extra groente.


Glutenvrije pizza met tonijn en ui met glutenvrij pizzadeeg van Soezie broodmixen

Pizza tonijn met wijn

Deze pizza met tonijn en ui is lekker knapperige en je eet ze so uit de hand. Glaasje wijn erbij en je hebt een prima manier om je avond in gezelschap door te brengen. En werkelijk iedereen lust hem wel. Varieer bij het maken van je eigen pizza’s ook eens met het volgende beleg: de klassieke Pizza Margherita, of met champignons zoals deze pizza ai funghi, 3 verschillende mini-pizza’s, of juist een pizza met salami, courgette en paprika.


Print

Recept: Pizza met tonijn en ui

pizza met tonijn en ui recept pizzadeeg bettyskitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 45 minutes
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 1 hours 5 minutes
  • Yield: 2 Pizza’s 1x
  • Category: Pizza
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale

voor 2 pizza’s (30cm):

  • 250 ml lauwwarm water,
  • 2 eetlepels olijfolie,
  • 1 theelepel zout,
  • 400 gram bloem.
  • 1 zakje gedroogde gist (ca. 7 gram).

Extra:

  • bloem (voor uitrollen),
  • mixer met deeghaken,
  • evt. pizza bakplaat of pizzasteen.

Ingrediënten topping: 

  • 6 eetlepels verse tomatensaus, of passata’,
  • 2 bolletjes mozzarella, in stukken gescheurd,
  • 1 grote rode ui, in halve ringen,
  • 1 blikje tonijn (op water), uitgelekt,
  • 1 handje kappertjes, uitgelekt,
  • 1 theelepel gedroogde tijm blaadjes,
  • 1 theelepel gedroogde oregano,
  • vers gemalen peper.

Instructions

  • Maak als eerste het pizzadeeg, klik hier voor de beschrijving om zelf pizzadeeg te maken. Terwijl het deeg aan het rijzen is, heb je de tijd om de tomatensaus te maken of om simpelweg een pot ‘passata’  te openen.
  • Verwarm vervolgens de oven voor op 200 graden(180 hete lucht). Bekleed twee bakplaten met bakpapier of gebruik twee ronde pizzabakvormen (met grote gaten in de bodem voor knapperig deeg).
  • Verdeel het deeg in tweeën, rol de deegballen uit op een met bloem bestoven ondergrond en leg de lappen op de bakplaat of in de vorm. Vouw de randen iets terug om een dikkere korst te verkrijgen en smeer de bodems (en randen!) in met de tomatensaus. Rangschik de mozzarella over de pizza’s en verdeel hier vervolgens de halve uienringen, tonijn en kappertjes overheen. Breng op smaak met tijm, oregano en een snuf peper.
  • Bak de pizza met tonijn en ui in 12-15 minuten af in de voorverwarmde oven, en snijd hierna in punten. Serveer direct!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Glutenvrije pizza met tonijn en ui met glutenvrij pizzadeeg van Soezie broodmixen

Category: Pizza Recepten Tags: kappertjes, mozzarella, tomaten, tonijn, uien, Vis

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Risotto met witte asperges
Volgend bericht: Arancini met mozzarella (Risotto Balletjes) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee