Kun jij ook geen genoegen krijgen van pizza? Vandaag heb ik weer een toppertje voor jullie, namelijk een vegetarische groente pizza met spinazie en geitenkaas. Een tikkeltje zoet door de dadels en honing, maar deze wil je proeven!
Pizza met spinazie maken
Laatst kwam de vegetarische pizza met falafel al voorbij op de blog en kreeg ik ontzettend leuke reacties van jullie over vegetarische pizza’s. Dus ik dacht: laten we er nog zo eentje maken en delen. De inspiratie voor deze pizza met spinazie komt van Magioni, maar hij was gewoonweg TE GOED en mag hem jullie dus absoluut niet onthouden. De combinatie van spinazie, geitenkaas en dadels is namelijk geweldig! En de romanesco topjes geven een lekkere bite aan het geheel. Kun je deze niet vinden in de schappen? Dan kun je hem bijvoorbeeld ook vervangen door fijngehakte hazelnoten of amandelen.
Vegetarische Groente Pizza
Hoewel ik het ontzettend leuk vind om zelf de handen uit mouwen te steken en zelf pizzadeeg te gaan maken (of maak met de broodbak machine), kun je tegenwoordig ook prima ‘groente pizza’s’ in de schappen vinden, waarbij een deel van het bloem is vervangen door groente. Zo wordt je pizza automatisch een stukje gezonder en krijg je meteen wat extra groente binnen. Voor deze pizza met spinazie kun je dus zelf aan de slag met deeg of, maak het jezelf gemakkelijk met, een kant-en-klare vegetarische groente pizza bodem.
Check hier nog meer recepten voor eigenwijze pizza’s met een twist.
Recept: Pizza met spinazie en geitenkaas
Deze vegetarische pizza maak je met roomkaas, spinazie, geitenkaas en dadels. Een mooie midden-oosters alternatief voor de Italiaanse pizza!
- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 15 minutes
- Total Time: 25 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Pizza
- Cuisine: Mediterrane keuken
Ingredients
- 2 ronde (groente) pizza’s, klaar om afgebakken te worden,
- 4 eetlepels roomkaas,
- 100 gram spinazie,
- 2 sjalotjes,
- 4 medjool dadels,
- stuk romanesco, ter groote van je handpalm,
- 60 gram geitenkaas (bolletjes of verkruimeld),
- tijmblaadjes,
- peper,
- honing.
Extra:
- Oven,
- waterkoker,
- bolzeef.
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en leg hier de (groente) pizza’s op. Smeer elke pizza in met 2 eetlepels roomkaas.
- Breng vervolgens water aan de kook. Stop de spinazie in de bolzeef en giet hier de waterkoker over leeg. Spoel de geblancheerde spinazie direct af onder de koude kraan en laat goed uitlekken.
- Ondertussen pel je de sjalotten, snijd doormidden en vervolgens in dunne, halve ringen. Ontpit de dadels en snijd in kleine reepjes. Was de romanesco en pluk er kleine topjes vanaf.
- Verdeel de uitgelekte spinazie over de pizza’s en vervolgens de sjalotjes, dadels en romanesco. Strooi er vervolgens de geitenkaas overheen en breng op smaak met een snufje peper en tijmblaadjes.
- Bak de pizza met spinazie af gedurende 10-12 minuten. Lepel hierna een beetje honing over de pizza en serveer direct!
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Geef een reactie