• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pizza Recepten / Pizza met spinazie en geitenkaas

Pizza met spinazie en geitenkaas

5 juni 2018 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Kun jij ook geen genoegen krijgen van pizza? Vandaag heb ik weer een toppertje voor jullie, namelijk een vegetarische groente pizza met spinazie en geitenkaas. Een tikkeltje zoet door de dadels en honing, maar deze wil je proeven!

Pizza met spinazie maken

Laatst kwam de vegetarische pizza met falafel al voorbij op de blog en kreeg ik ontzettend leuke reacties van jullie over vegetarische pizza’s. Dus ik dacht: laten we er nog zo eentje maken en delen. De inspiratie voor deze pizza met spinazie komt van Magioni, maar hij was gewoonweg TE GOED en mag hem jullie dus absoluut niet onthouden. De combinatie van spinazie, geitenkaas en dadels is namelijk geweldig! En de romanesco topjes geven een lekkere bite aan het geheel. Kun je deze niet vinden in de schappen? Dan kun je hem bijvoorbeeld ook vervangen door fijngehakte hazelnoten of amandelen.

recept pizza met spinazie en geitenkaas bettyskitchen

Vegetarische Groente Pizza

Hoewel ik het ontzettend leuk vind om zelf de handen uit mouwen te steken en zelf pizzadeeg te gaan maken (of maak met de broodbak machine), kun je tegenwoordig ook prima ‘groente pizza’s’ in de schappen vinden, waarbij een deel van het bloem is vervangen door groente. Zo wordt je pizza automatisch een stukje gezonder en krijg je meteen wat extra groente binnen. Voor deze pizza met spinazie kun je dus zelf aan de slag met deeg of, maak het jezelf gemakkelijk met, een kant-en-klare vegetarische groente pizza bodem.

Check hier nog meer recepten voor eigenwijze pizza’s met een twist.


Print

Recept: Pizza met spinazie en geitenkaas

recept pizza met spinazie en geitenkaas
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze vegetarische pizza maak je met roomkaas, spinazie, geitenkaas en dadels. Een mooie midden-oosters alternatief voor de Italiaanse pizza!

  • Author: Magioni.com
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Pizza
  • Cuisine: Mediterrane keuken

Ingredients

Scale
  • 2 ronde (groente) pizza’s, klaar om afgebakken te worden,
  • 4 eetlepels roomkaas,
  • 100 gram spinazie,
  • 2 sjalotjes,
  • 4 medjool dadels,
  • stuk romanesco, ter groote van je handpalm,
  • 60 gram geitenkaas (bolletjes of verkruimeld),
  • tijmblaadjes, 
  • peper,
  • honing.

Extra:

  • Oven,
  • waterkoker,
  • bolzeef.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en leg hier de (groente) pizza’s op. Smeer elke pizza in met 2 eetlepels roomkaas.
  2. Breng vervolgens water aan de kook. Stop de spinazie in de bolzeef en giet hier de waterkoker over leeg. Spoel de geblancheerde spinazie direct af onder de koude kraan en laat goed uitlekken.
  3. Ondertussen pel je de sjalotten, snijd doormidden en vervolgens in dunne, halve ringen. Ontpit de dadels en snijd in kleine reepjes. Was de romanesco en pluk er kleine topjes vanaf.
  4. Verdeel de uitgelekte spinazie over de pizza’s en vervolgens de sjalotjes, dadels en romanesco. Strooi er vervolgens de geitenkaas overheen en breng op smaak met een snufje peper en tijmblaadjes.
  5. Bak de pizza met spinazie af gedurende 10-12 minuten. Lepel hierna een beetje honing over de pizza en serveer direct!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept pizza met spinazie en geitenkaas

Category: Pizza Recepten Tags: broccoli, dadels, geitenkaas, honing, Magioni, Mediterrane keuken, Romanesco, spinazie, tijm, uien

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Pasta taart met aubergine en blauwe kaas
Volgend bericht: De Week van Nieuw Maastricht (Vlog) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee