Print

Recept: Pizza met spinazie en geitenkaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze vegetarische pizza maak je met roomkaas, spinazie, geitenkaas en dadels. Een mooie midden-oosters alternatief voor de Italiaanse pizza!

  • Author: Magioni.com
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Pizza
  • Cuisine: Mediterrane keuken

Ingredients

Scale
  • 2 ronde (groente) pizza’s, klaar om afgebakken te worden,
  • 4 eetlepels roomkaas,
  • 100 gram spinazie,
  • 2 sjalotjes,
  • 4 medjool dadels,
  • stuk romanesco, ter groote van je handpalm,
  • 60 gram geitenkaas (bolletjes of verkruimeld),
  • tijmblaadjes, 
  • peper,
  • honing.

Extra:

  • Oven,
  • waterkoker,
  • bolzeef.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en leg hier de (groente) pizza’s op. Smeer elke pizza in met 2 eetlepels roomkaas.
  2. Breng vervolgens water aan de kook. Stop de spinazie in de bolzeef en giet hier de waterkoker over leeg. Spoel de geblancheerde spinazie direct af onder de koude kraan en laat goed uitlekken.
  3. Ondertussen pel je de sjalotten, snijd doormidden en vervolgens in dunne, halve ringen. Ontpit de dadels en snijd in kleine reepjes. Was de romanesco en pluk er kleine topjes vanaf.
  4. Verdeel de uitgelekte spinazie over de pizza’s en vervolgens de sjalotjes, dadels en romanesco. Strooi er vervolgens de geitenkaas overheen en breng op smaak met een snufje peper en tijmblaadjes.
  5. Bak de pizza met spinazie af gedurende 10-12 minuten. Lepel hierna een beetje honing over de pizza en serveer direct!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty