• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Pita met Shoarma van Oesterzwam met tzatziki

Pita met Shoarma van Oesterzwam met tzatziki

11 september 2023 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Bij wie staat er ook met regelmaat een lekkere pita met shoarma op tafel? Bij ons thuis wel en deze vegetarische of zelfs vegan variant is een heerlijk alternatief. De shoarma is gemaakt van oesterzwammen en verder is de pita gevuld met paprika, uien, verse spinazie én natuurlijk onmisbaar: de tzatziki (Griekse yoghurt dip) met knoflook. Met wie ga jij deze vegan pita met shoarma van oesterzwam eten?

Vegan alternatief op shoarma: gemaakt van oesterzammen

Deze oesterzwam shoarma evenaart qua structuur wel echt de gebruikelijke shoarma van vlees. Dat hoef je dus zeker niet te missen. En deze variant is ook een stuk gezonder door alle verse groenten die erin verwerkt zijn en de tzatziki in plaats van knoflooksaus. Mocht je trouwens shoarma eens op een andere manier willen eten dan in een pita broodje, probeer dan eens Betty’s Shoarma salade. Uiteraard kun je die ook met oesterzwam shoarma maken! Voer in dat geval alleen stap 1 uit van onderstaand recept, en dan kun je daarna het saladerecept volgen.

Pita oesterzwam shoarma met tzatziki

Tzatziki (met veganistische optie)

Wist je dat tzatziki trouwens heel makkelijk is om zelf te maken en je slechts 5 minuten van je tijd kost? Betty heeft hier eerder een heerlijk recept van geplaatst: Recept tzatziki (Griekse yoghurt dip) en als je een plantaardige yoghurt gebruikt wordt de tzatziki ook nog een vegan! Wist je dat paddestoelen overigens ook een heerlijk broodjes vegan pulled pork maken? En wat dacht je van dit heerlijke vegan alternatief op nog een comfortfood gerecht: Indische Rendang gemaakt van jackfruit! Je kunt zo ongelovelijk lekker genieten van plantaardig eten.


Print

Recept: vegan pita met shoarma van oesterzwam met tzatziki

Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 25 min.
  • Cook Time: 5 min.
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 300 gram oesterzwammen
  • 15 gram shoarmakruiden
  • 3 el. olijfolie (traditionele)
  • 4 pita’s
  • Een halve rode paprika
  • 1 rode ui
  • Een flinke hand verse spinazie
  • 4 el. vegan tzatziki
  • Peper en zout

Instructions

  1. Begin met het marineren van de oesterzwammen. Maak de oesterzwammen schoon met een borsteltje. Snij ze in de lengte in smalle repen, dus met de lijn van de ribbels mee. Halveer de reepjes eventueel als ze erg lang zijn. Schep de repen oesterzam in een ruime kom. Meng in een kommetje de shoarmakruiden met de olie en schep dit door de repen oesterzwam. Zet apart voor minstens 15 minuten.
  2. Bereid de pita’s volgens de gebruiksaanwijzing.
  3. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes uit de paprika en snij in blokjes. De rode ui schil je en snij in dunne ringen. Snij de spinazie fijn.
  4. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Schep de oesterzwam shoarma, paprika en rode ui in de pan. Bak voor ongeveer 5 minuten totdat de ui glazig wordt en de oesterzwammen gaar zijn. Voeg indien nodig nog wat olijfolie toe tijdens het bakken. Proef en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe.
  5. Snij de pita’s in, zodat je ze kunt vullen. Verdeel de tzatziki over de pita’s en smeer uit. Vervolgens verdeel je de spinazie eroverheen. Schep de oesterzwam shoarma in de pita en dan zijn ze klaar om te serveren!

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Pita oesterzwam shoarma met tzatziki

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met het maken van vegan shoarma. Serveer hem vervolgens als deze vegan pita met shoarma van oesterzwam en tzatziki.

recept Pita oesterzwam shoarma met tzatziki © bettyskitchen.nl

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: Griekse keuken, hoofdgerechten, Nanda Appelman, oesterzwammen, paddenstoelen, Paprika, pitabroodjes, shoarma, spinazie, Turkse keuken, tzatziki, uien, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Werther’s Original Caramel Popcorn
Volgend bericht: Radijsjes met Yoghurt en Dukkah »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee