• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Pita met aubergine, ei en houmous (sabich)

Pita met aubergine, ei en houmous (sabich)

27 januari 2020 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Zet jij vanavond ook deze pita’s met gegrilde aubergine, ei, houmous, komkommer en tomaat op tafel? Een makkelijke, snelle maaltijd voor een vegetarische avond.

Sabich uit Tel Aviv

Ik heb me voor dit gerecht laten inspireren door de ‘sabich’ die ik afgelopen voorjaar voor het eerst in Tel Aviv heb gegeten. Traditioneel wordt sabich met ‘amba’ geserveerd, een soort chutney van gepekelde mango. Dit laatste heb ik voor dit gerecht achterwege gelaten. Tel Aviv is overigens een must visit voor iedere foodie. Wat heb ik daar lekker en gevarieerd gegeten. Vooral ook voor vegetariërs is het een walhalla.

Pita met aubergine, ei en houmous (sabich)

Serveertip pita met aubergine

Ik maakte een soort pizzatjes van de pita’s door de bovenkant te beleggen met aubergine, ei en hoemoes. Maar je kunt de pita’s natuurlijk ook halveren en vullen met alle ingrediënten. Wat jouw voorkeur heeft!

Zoek je meer inspiratie voor vegetarische recepten? Als je dit recept voor pita met aubergine en hoemoes lekker vindt, weet je ongetwijfeld ook deze aubergines met feta uit de oven en deze taco’s met geroosterde bloemkool en tahin te waarderen.


Print

Recept: Pita met aubergine, ei en houmous (sabich)

Pita met aubergine, ei en houmous (sabich)
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarische hoofdgerecht
  • Cuisine: Israelische keuken

Ingredients

Scale
  • 4 pita broodjes,
  • 2 eieren,
  • 1 aubergine,
  • een halve komkommer,
  • 2 tomaten,
  • 2 el. pompoenpitten,
  • 4 el. houmous (naturel),
  • 2 el. tahin (sesampasta),
  • 3 takjes verse peterselie,
  • Peper en zout,
  • Olijfolie om te bakken

Instructions

  1. Als je afbakpita’s hebt gekocht: bereid deze dan volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Snij de aubergine in dunne plakken. Verwarm een grillpan op middelhoog vuur. Voeg een beetje olie toe. Grill de plakken aubergine aan beide zijden totdat er een lichtbruin grillrandje ontstaat. Waarschijnlijk moet dit in twee rondes omdat de plakken niet in één keer in de grillpan kunnen.
  3. Ondertussen snij je de komkommer en tomaten in fijne blokjes. Knip of snij de peterselie heel fijn. Kook de eieren: 3-4 minuten voor zachtgekookte eieren of 7-8 minuten voor hardgekookte eieren. Laat de eieren schrikken, pel ze en snij in zessen.
  4. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan op laag vuur totdat ze gaan poffen. Schud de pan regelmatig zodat de pitten niet aanbranden.
  5. Besmeer de pita’s met de houmous. Vervolgens leg je de gegrilde aubergine plakken en eieren erop. Verdeel de komkommer, tomaat en pompoenpitten eroverheen. Sprenkel de tahin over de broodjes. Voor het serveren voeg je de verse peterselie toe en naar eigen smaak zout en peper.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Pita met aubergine, ei en houmous (sabich)

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze pita met aubergine wilt maken!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: aubergines, eieren, houmous, Levantijnse keuken, Nanda Appelman, Pita, sabich, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Gevulde paprika met gehakt en rijst
Volgend bericht: Picanha van de BBQ »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee