• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bakrecepten / Pindakaaskoekjes met chocolade

Pindakaaskoekjes met chocolade

18 mei 2023 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Het is vandaag Hemelvaartsdag en er is een hele grote kans dat je vandaag lekker vrij bent. Ben je in de mood om lekker wat koekjes te gaan bakken, dan zijn deze pindakaaskoekjes met chocolade een aanrader. Je hebt er niet veel voor benodigd maar ze zijn bovenal heel erg lekker!

Zelf pindakaaskoekjes met chocolade maken

Het is waarschijnlijk de combinatie tussen de hartige pinda’s en zoete en pure chocolade stukjes die dit koekje zo onweerstaanbaar maken. Heb je nu geen chocolate chips (druppels) in huis, dan kun je ook gerust een reep (pure) chocolade in stukjes hakken en die door het koekdeeg heen kneden. Het is een lekker dikke cookie met knapperige stukjes en een beetje zacht van binnen. Perfectie noemen we dat.Ze zijn niet heel zoet van smaak maar deze pindakaaskoekjes met chocolade zijn bovenal gewoon heel makkelijk om te maken.

recept voor pindakaaskoekjes met chocolade - chocolate chip peanutbutter cookies
recept voor pindakaaskoekjes met chocolade - chocolate chip peanutbutter cookies

Nog meer koekjes met pindakaas of chocolade

Nu is het geen geheim dat wij thuis enorm fan zijn van zelf koekjes maken en je vindt er dan ook tal van recepten voor op deze website. Zo dus ook meer koekjes met pindakaas of chocolade. Probeer ook eens deze pindakaas koekjes met abrikozen. Die zijn ook erg fijn. Of ga voor een XXL Chocolate-chip cookie om te delen. Voor het ontbijt is dit mini appeltaartje met pindakaas een aanrader! Liever vegan pindakaaskoekjes maken? Probeer dan eens deze variant met appel. Veel bakplezier alvast!


Print

Recept: Pindakaaskoekjes met chocolade

recept voor pindakaaskoekjes met chocolade - chocolate chip peanutbutter cookies
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min + koelen
  • Cook Time: 12 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 16 stuks 1x
  • Category: koekjes
  • Method: bakken
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram bloem
  • 2 tl maizena
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl zout (als dit niet in je pindakaas zit)
  • 225 gram pindakaas
  • 125 gram fijne suiker
  • 100 gram roomboter, gesmolten
  • 100 gram fijne suiker
  • 2 eieren
  • 2 el melk
  • 2 tl vanille extract
  • 100 gram chocolate chips
  • 50 gram ongezouten pinda’s

Extra:

  • Keukenmixer met bisschopsspatel (koekjesklopper)
  • bakpapier
  • ijsscoop

Instructions

  1. Roer in een grote mengkom bloem, maizena, bakpoeder en zout goed door elkaar.
  2. In de mixerkom stop je pindakaas, fijne suiker, gesmolten roomboter, eieren, melk en vanille extract en klop net aan door elkaar tot een smeuige massa. Voeg daarna het bloemmengsel toe en laat op middelhoge stand tot een egaal koekjes deeg kloppen.
  3. Voeg tot slot de chocolade en pinda’s toe en klop nog even door om te vermengen. 
  4. Dek de kom af met folie en laat minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden celcius (165 hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  6. Scoop 8 grote bollen van het deeg, niet afstrijken. Plaats deze evenredig (3-2-3) op de bakplaat en druk de bollen iets platter met de palm van je hand. Let op, je wilt niet dat het gaat uitscheuren. Bak de pindakaaskoekjes met chocolade gedurende 12 minuten af in de oven. Het resterende deeg kun je tussentijds het beste in de koelkast bewaren.
  7. Haal de plaat uit de oven en laat de koekjes minstens 5 minuten op de warme bakplaat staan, dit houdt ze lekker zacht van binnen. Verplaats daarna naar een rooster om volledig af te koelen.
  8. Vervolgens scoop je een nieuwe batch koekdeeg op de plaat en bak deze ook af.

Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept voor pindakaaskoekjes met chocolade - chocolate chip peanutbutter cookies

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze superfijne pindakaaskoekjes met chocolade wilt gaat maken!

Category: Bakrecepten, Koekjes recepten Tags: bakpoeder, bloem, chocolade, kidsproof, koekjes, maizena, pindakaas, roomboter, suiker, vanille

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 5 x gezonde inspiratie voor op je boterham
Volgend bericht: Pindacurry met zoete aardappel »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee