Voor als je niet kunt kiezen tussen chocolade of pindakaas… Deze pindakaas brownies passen helemaal bij de goede voornemens om gewoon wat meer te genieten van het leven! Want zeg nou zelf: pindakaas en chocolade is gewoonweg een match made in heaven!
Wat is dat toch met pindakaas he? Als chocolade mijn ‘zoete’ guilty pleasure is, dan is pindakaas toch wel mijn ‘hartige’ guilty pleasure 🙂 Echt waar! Het liefst snack ik het zo rechtstreeks van de lepel af hoor! Maar verwerkt in deze pindakaas brownies is ook een brilliant idee. Een mooie zachte smeuige brownie met een tussenlaag van gladde en creamy pindakaas is om van te smullen! En jullie weten dat ik groot fan ben van brownies maken, dus check hier dan ook nog veel meer lekkere brownie recepten van onze website!
Nog meer lekkere bakrecepten met pindakaas
Wat een mooi recept om aan je pindakaas verslaving te werken he! Maar naast deze pindakaas brownies heb ik nog meer lekkere bakrecepten met pindakaas voor je! Begin je dag goed met een gezond havermouttaartje met pindakaas en chocolade! Maar dit pindakaas-taartje met appel is ook verrukkelijk als ontbijt hoor! Als tussendoortje kun je ook aan de slag met deze blondies met pindakaas en pretzels of maak samen met de kids hele fijne pindakaas koekjes met abrikozen! yummmmie! En wil je helemaal speciaal en decadent uitpakken: maak dan deze Snickers taart, of ga voor een vegan pindakaastaart met kokos !
Recept: Pindakaas Brownies
Zeg nou zelf: pindakaas en chocolade is gewoonweg een match made in heaven!Een mooie zachte smeuige brownie met een tussenlaag van gladde en creamy pindakaas is om van te smullen! Een ideaal koekjes voor bij de koffie, tussendoor of bij lekkere trek!
- Prep Time: 1 uur en 30 minuten
- Cook Time: 30 min.
- Total Time: 2 uur
- Yield: 9 –16 stuks 1x
- Category: Tussendoortje
- Cuisine: Amerikaanse keuken
Ingredients
- 175 gram roomboter
- 250 gram fijne suiker
- 60 gram cacao poeder
- 2 theelepels vanille extract
- 3 eieren
- 1 eidooier
- 150 gram zelfrijzend bakmeel *
- 350 gr gladde & creamy pindakaas
(*Je kunt ook 150 gr gewone bloem + 1.5 tl bakpoeder gebruiken)
Instructions
- Kwast het vierkante bakblik in met een beetje boter of bakspray en bekleed de bodem met een overhangend stuk bakpapier. Spatel de pindakaas evenredig uit over de bodem, dek de vorm af met folie en zet 2 uur in de vriezer. Na een uur wachttijd ga je pas verder met de rest van dit recept.
- Smelt de roomboter in een pannetje en voeg de suiker toe. Laat het geheel al roerende smelten op laag-medium vuur. Draai het vuur uit, roer de cacao en vanille erdoor en laat het mengsel ca 20 minuten afkoelen.
- Verwarm daarna de oven voor op 180 graden (165 hete lucht).
- Klop de eieren dik en schuimig in de keukenmixer. Verlaag de snelheid naar middelmatig en giet het chocolademengsel in een dun straaltje bij de eieren. Zet daarna de keukenmixer uit en spatel het zelfrijzend bakmeel door het brownie beslag. Verdeel het beslag in tweeën.
- Haal het brownie blik uit de vriezer en trek het bakpapier met de pindakaas plak er op omhoog en uit de vorm.Knip een nieuw stuk bakpapier op maat voor het blik en schep hier 1 portie van het beslag op. Strijk met een spatel evenredig uit.
- Leg de pindakaas plak ondersteboven op het beslag in de vorm en trek (voorzichtig) het bakpapier er af. Schep hier vervolgens de tweede portie van het beslag op en strijk evenredig uit.
- Bak de pindakaas brownies gedurende 30 minuten in de oven. Laat daarna goed afkoelen in de vorm en snijd daarna in 9 – 16 blokken.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze pindakaas brownies wilt gaat maken!
Geef een reactie