• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Pasta met notengehakt en avocado

Pasta met notengehakt en avocado

24 september 2018 Door Nanda Appelman Reageer

Vandaag is het weer Meatless Monday dus weer tijd voor een vegetarische maaltijd! Ik maakte deze kikkererwten pasta met notengehakt en avocado. Weer eens wat anders dan een traditionele pasta met tomatensaus. Daarnaast zijn de gehakte noten zijn een heerlijk alternatief op gehakt van rund of varken. Bovendien heb je het weer in mum van tijd op tafel staan en dat is wel zo lekker na een lange werkdag!

Vegetarische pasta met notengehakt

Pasta was voor mij een van de eerste gerechten waar ik vegetarisch mee ging experimenteren. Eigenlijk niet op een gezonde manier: ik bereidde het namelijk op precies dezelfde manier als met vlees, maar dan liet ik het vlees dus gewoon weg. Terwijl het juist heel belangrijk is om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Hiervoor gebruik ik alternatieve ingrediënten en vleesvervangers zoals peulvruchten, noten en kaas. En zo dus ook vegetarische pasta met notengehakt.

recept pasta met notengehakt en avocado

Inmiddels heb ik dan ook volop geëxperimenteerd en een lange lijst van vegetarische pasta-gerechten voor een avond zonder vlees. Want het is immers één van m’n favoriete maaltijden.

Nog meer vegetarische pasta recepten

Op zoek naar meer inspiratie voor vegetarische pasta recepten? Probeer eens deze rode linzen pasta met tomatensaus en groenten of deze pasta met avocado pesto.

Print

Pasta met notengehakt en avocado recept

recept pasta met notengehakt en avocado
Print Recipe
  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 35 minutes
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten voor het notengehakt:

  • 50 gram zongedroogde tomaten
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sneetje oud bruin (glutenvrij)brood
  • 100 gram noten (bv. walnoten en pecannoten)
  • 25 gram pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1.5 tl. oregano
  • Peper en zout

Overige ingrediënten:

  • 130 gram (kikkererwten) pasta
  • 1.5 el. olie van de zongedroogde tomaten
  • 2 avocado’s
  • 0.5 tl. oregano
  • 50 gram geraspte Grana Padano kaas
  • Peper en zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg alvast een ovenrooster klaar met een vel bakpapier erop. 
  2. Schil de sjalotjes en knoflook en snij ze heel fijn. Snij ook het brood alvast in kleine stukjes. Vermaal alle ingrediënten voor het notengehakt in een keukenmachine of blender. Ik heb het vrij grof vermalen; ik hou wel van een beetje structuur en bite. Als je het fijner wilt, vermaal je het gewoon iets langer;)
  3. Verdeel het notengehakt over het bakpapier. Plaats in het midden van de oven voor 15 minuten. Schep het tussendoor even om. Hou goed in de gaten, als het te hard gaat plaats je het rooster iets lager in de oven.  
  4. Ondertussen breng je een pan met water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Schil ook alvast de avocado en snij in fijne blokjes.
  5. Zodra de pasta gaar is giet je het af. Roer de olie van de zongedroogde tomaat erdoorheen, samen met wat peper, zout en de oregano.
  6. Na de oventijd kun je het gerecht serveren. Mix de pasta met notengehakt en avocado door elkaar en serveer met de geraspte kaas eroverheen gestrooid.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept pasta met notengehakt en avocado

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: avocado, Nanda Appelman, notengehakt, vegetarisch, walnoten, zongedroogde tomaten

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Teriyaki Tofu Spiesjes BBQ (video)
Volgend bericht: FINALE Food Blog Awards 2018! »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept pastaschotel met kip en broccoli Pastaschotel met kip en broccoli
  • Gepofte aubergine met geitenkaas Gepofte aubergine met geitenkaas
  • recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl 20x recepten met burrata
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • broodje pulled mushroom vegetarische streetfood party LIDL @bettyskitchen.nl 5 x gezonde inspiratie voor op je boterham

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant cereal maken © bettyskitchen.nl

Croissant Cereal maken

recept baklava met pistachenoten © bettysktichen.nl

Baklava met pistachenoten

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

bananen brood recepten © bettyskitchen

10 gezonde snacks die je zonder schuldgevoel kunt eten

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept pasta alla norma © bettyskitchen.nl

Pasta alla norma

recept pastaschotel met kip en broccoli

Pastaschotel met kip en broccoli

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in