• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Restaurants / Restaurants in Amsterdam / Restaurant Persijn in Amsterdam

Restaurant Persijn in Amsterdam

20 september 2018 Door Vincent Nijhof Reageer

In Amsterdam mag je culinair eten en hippe cocktailbars verwachten. In het supermoderne en duurzame QO Amsterdam lagen de verwachtingen dan ook hoog. Wij gingen eten bij Dutch Eatery van hoog niveau: namelijk restaurant Persijn in Amsterdam.

Restaurant Persijn in QO Amsterdam

In Amsterdam-Oost wordt er flink aan de weg getimmerd en de mooiste hotspots schieten als paddestoelen uit de grond. Zo ook de toren QO Amsterdam: en ultra modern en duurzaam gebouw dat bestaat uit drie gedeeltes. Ten eerst Hollands restaurant Persijn op de begane grond, daarna het moderne Hotel QO en tot slot rooftop bar, kitchen en Garden Juniper & Kin op de 21ste verdiepinging.. Wij hadden de eer om Restaurant Persijn en de cocktail bar Juniper & Kin te mogen ontdekken en werden aangenaam verrast!

Moderne kunst

Het begint al bij de ondergrondse garage, je moet even goed kijken maar eenmaal geparkeerd kom je terecht in een prachtige voetgangers tunnel naar het hotel. De warme houten balken aan het plafond en de geboogde vorm van de muren zorgen voor een prachtige licht inval. Het heeft iets weg van een stuk moderne kunst en leent zich goed uit om een mooi plaatje te schieten. Deze ingang geeft je meteen een warm en nieuwsgierig gevoel. Onze interesse voor de avond is meteen gewekt!

Bij binnenkomst viel de enorme ruimte van restaurant Persijn meteen op en werden we vriendelijk begroet door Tristan van Hoolwerff, die ons een rondleiding gaf door het prachtige pand. Hij vertelde dat duurzaamheid en circulariteit hoog in het vaandel staan maar dat luxe zeker niet wordt vergeten. Hier wordt gebruik gemaakt van gerecycled materialen voor de inrichting, zoals hergebruikt beton, een bewegende gevel voor energiebesparing, intelligente liften en zelfs een eigen kas op het dak!

Eten uit eigen kas

We vervolgde onze weg naar het dak van het gebouw waar hij enthousiast vertelde dat restaurant Persijn en de rooftop bar en Kitchen Juniper & Kin optimaal gebruik maken van eigen verbouwd groenten, kruiden en fruit die door middel van de nieuwste technologische snufjes worden verbouwd. Het is echt fantastisch dat je eten uit eigen kas krijgt bij Persijn.

In de nabije toekomst gaan ze zelfs hun eigen vis kweken. In een circulair aquaponics systeem komen de uitwerpselen van de gekweekte vissen als voedingsstoffen in het water terecht waarbij die voeding vormen voor de planten en het gezuiverde water en vervolgens terug circuleert naar het aquacultuur-gedeelte. Een perfecte symbiose!

Dutch Cuisine bij Persijn Amsterdam

Wat me opvalt is dat de enorme ruimte ondanks de betonnen pilaren (deze zijn opgebouwd uit restanten van de A’dam tower) en de enorme licht inval, evengoed warm en sfeervol zijn. Het restaurant Persijn is in drie verschillende delen opgebouwd. Bij binnenkomst kun je jezelf heerlijk nestelen op de grote stoere leren banken, fijn met je lief of met een vrienden groep. Het middenstuk bestaat uit een soort grafisch platvorm van mozaïek tegels, waarop intieme houten tafeltjes voor twee en vier personen staan, vergezeld door groene fluwele zachte kuipstoelen. Maar wij besluiten om lekker bij het grote raam te gaan zitten, zodat er voor ons een goed overzicht is over de open keuken en het gehele restaurant.

Een fijne plek als je wat meer rust wilt hebben en ook hier zit je op een zachte leren bank. Om ons heen nemen vrienden, groepen zowel jong als  oud, stelletjes, toeristen en wat mensen uit de buurt plaats. Heel fijn zo een mengelmoes van bezoekers aan Persijn. De sfeer is in ieder geval relaxed en de akoestiek is goed. De tafels zijn zonder poespas gedekt, maar wel functioneel van deze tijd . Enkel wat mooie glazen, een goede servet en blinkend bestek .Zo nu en dan krijgen we al een korte blik op de Dutch Cuisine die door de enthousiaste uitziende bediening naar de andere gasten uit wordt geserveerd. Grappige is dat er door andere gasten verrast wordt gereageerd dat de Nederlandse keuken zo culinair kan zijn. Er is duidelijk nog veel te ontdekken!

Leuk om te weten: De naam Persijn is van landeigenaar en heer Jan Persijn van Velsen. Hij beheerde Amsterdam van 1280-1282. Zijn familiewapen ligt aan de welbekende Andreas kruizen in het wapen van de stad Amsterdam. Het leuke is dat de nazaten pas geleden het restaurant nog hebben bezocht!


Dit eet je bij restaurant Persijn in Amsterdam

We kregen vooraf een knapperige broodbol met kaskruidenboter, in een houten bakje van Nederlandse bodem. Vergeet ook niet een stadsplank te kopen met hout uit het Vondelpark, een mooi Amsterdams souvenir van je avond. Vraag de bediening voor meer informatie.

We kozen ieder voor een eigen gerecht maar halverwege hebben we er toch voor gekozen om deze te delen. Het eerste gerecht was een huis gerookte zalm met crumble van roggebrood met daarbij een zeevenkel en wasabi kwark. Heerlijk zacht en spicy!

Het volgende gerecht leek wel uit een sprookje te komen en was een echte verrassing. We waren verwonderd hoe ze de tomaat op zo’n ingenieuze wijze hebben gevuld zonder enige naden van het snijden te kunnen zien.. Het is de Dutch version van de Caprese salade, die we allemaal wel kennen. Wat een een grandioze smaakbom, we loved it !! Alles perfect in balans en de mozzarella vulling met basilicum was totaal niet machtig. Oh en de verfijnde basilicum olie maakt het plaatje helemaal af . Het gerechtje was een feestje om naar te  kijken en vooral  op te eten. Aanrader!

Wie is er er nou niet groot mee geworden: de ouderwetste andijvie stampot met draadjesvlees! Bij de meeste van ons zullen er nostalgische herinneringen naar boven komen wanneer je dit gerecht op de kaart ziet staan, maar bij Persijn wordt het natuurlijk net even hipper en spannender opgediend en zijn de de ingrediënten ook wat gewaagder dan je kent. Deze variant van andijvie stamppot wordt geserveerd met knapperige bacon en suddervlees dat op 72 graden gegaard is. Van buiten een heerlijke krokante bite en super mals van binnen, om je vingers bij af te likken !

Omdat wij liefhebbers zijn van vis en pure ingrediënten werden onze smaakpapillen erg blij toen de Omegabaars (zoetwatervis) werd opgediend. Deze was op de huid gegrild met een bedje van parelgort, gesneden venkel, tomaatjes en waterkers. Wat een mooie contrasten van structuur en kleur, ik zeg een plaatje. En.. binnenkort wordt de vis van het menu in eigen huis gekweekt! Dit past helemaal binnen het concept van Restaurant Persijn Amsterdam.

Bij de andere gasten uit het restaurant zagen we hem zo nu en dan al voorbij komen en wat zag hij er belovend uit. De Persijn munt van chocolade. Een heerlijke chocolade dessert bestaande uit 7 verschillende lagen. Deze gaan we natuurlijk niet verklappen, je moet hem gewoon zelf gaan proberen ;-).

We kunnen terugkijken op een heerlijk diner met kundige en vooral vriendelijke bediening. Je kunt natuurlijk overnachten in het QO hotel maar we besluiten om onze avond te vervolgen in de cocktailbar op de 21e verdieping! Binnenkort vertel ik jullie hier meer over!

Cheers en groeten!

Vincent


Review Restaurant Persijn in Amsterdam

restaurant review Pompstation Bar Restaurant in Amsterdam betty's kitchen

  • Zeer vriendelijke, behulpzame en vooral kundige bediening.
  • Prachtig design pand en ambiance waar goed over na is gedacht.
  • Een reis voor je zintuigen en Dutch Cuisine op hoog niveau.
  • Groente, fruit en kruiden uit eigen kas (binnenkort zelfs vis!).
  • Een duurzame manier van ondernemen.
  • Goede prijs-kwaliteit.
  • Bonus: Blijf overnachten in het QO Hotel en/of breng een bezoek aan Rooftop bar Juniper & Kin op de 21e verdieping.
restaurant review Pompstation Bar Restaurant in Amsterdam betty's kitchen
  • Parkeergarage is moeilijk te vinden en enige wegbewijzering is aan te raden.
  • Weinig ruimte tussen de tafels in restaurant Persijn, dit kan hinderlijk zijn als je enige vorm van privacy wilt hebben.
  • Lampen boven de tafels hangen te laag waardoor er kans is om je hoofd te stoten.

Cijfers:    Prijs: €€    Eten: 8.5       Service: 8.5      Decor: 9.0     Totaal:  8.7


Restaurant Persijn
Amstelvlietstraat 41
1096 GG Amsterdam

The Netherlands
https://persijn.nl


vincent nijhof foodblogger Betty's Kitchen wie is vincent nijhof

Voor deze review was ik uitgenodigd door restaurant Persijn, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Category: Restaurants in Amsterdam Tags: Amsterdam, hotel, Rooftop bar, The Fork Insider

Over Vincent Nijhof

Fotograaf Reiziger Levensgenieter Foodblogger Creëert eigen werkelijkheid

Vorig bericht: « Atjar met komkommer
Volgend bericht: Teriyaki Tofu Spiesjes BBQ (video) »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#GEZONDE SMOOTHIES

recept golden milk ontbijt smoothie © bettyskitchen.nl

Gezonde smoothies om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Kerstkrans van meringue, chocolade en kersen recept allerhande Betty's Kitchen 10 x Kerstdesserts
  • recept vegetarische stoofvlees met aubergines en paddestoelen © bettyskitchen.nl Stoofvlees met aubergine en paddenstoelen (vegetar...
  • video how to tapas plank maken met spaanse vleeswaren olijven etc © bettyskitchen.nl 7x Borrel plank recepten
  • 10x courgetti recepten © bettyskitchen.nl 10x Keto recepten voor lunch of diner
  • recept chocoladetaartje met havermout en amandel © bettyskitchen.nl Chocoladetaartje met havermout en amandel (video)

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept gemarineerd buikspek © bettyskitchen.nl

Gemarineerde Buikspek van de BBQ

recept 3x steak van de barbecue © bettyskitchen.nl

Steak bereiden op de BBQ

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

zelf havermoutpap maken recept © bettyskitchen.nl

Havermoutpap maken (video)

recept pompoenbrood met roomkaas © betty's Kitchen

Pompoen brood met roomkaas

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨OVERNIGHT OATS MET CHOCOLADE ✨ Ben jij team ✨OVERNIGHT OATS MET CHOCOLADE ✨

Ben jij team uitgebreid ontbijten of team to-go ontbijt?
Een warme havermoutpap is echt een van mijn favoriete ontbijtjes maar geduld is daarbij vooral een vereiste.
Maar wist je dat je havermout ook eenvoudig een nachtje in de koelkast kunt laten weken? 

De ‘oats’ zuigen zich namelijk helemaal vol met de melk en eventuele smaakmakers, en dit geeft je de volgende ochtend een superromige pap voor het ontbijt. Neem hem koud mee, to go! Niet een lepel vergeten. Of... giet in een pannetje en warm slechts in 1-2 minuten even op voor een warme variant. 

In mijn IGTV vind je een complete tutorial video voor ‘overnight oats’ maken en daarbij is deze variant met chocolade mijn absolute favoriet! 

INGREDIËNTEN

50 gr (grove) havervlokken,
optioneel: 10 gram zonnebloem of pompoenpitten
1 eetlepel (rauwe) cacao poeder,
1 eetlepel maple syrup of agavesiroop
1 eetlepel chiazaad
paar druppeltjes vanille extract of Stevia Vanille
200 ml (amandel)melk
Top hem af met:
0.5 – 1 banaan in plakken
1 tl amandelboter of pindakaas
Chocolade granola of fijngehakte chocolade etc. Het is jouw 🥳!

==> https://bettyskitchen.nl/overnight-oats-met-chocolade/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#havermout #havermoutpap #overnightoats #oats #havervlokken #vegan #plantbased #glutenvrij #ontbijt #glutenfree #breakfast #togo #chocolade #cacao #chia #recept
✨LET IT SNOW LET IT SNOW LET IT SNOW✨ Omdat e ✨LET IT SNOW LET IT SNOW LET IT SNOW✨

Omdat er in ons allemaal een klein kind (of sneeuwbengeltje) zit... 

We konden niet wachten tot de kids wakker werden van hun middagdutje om de tuin in te duiken met een vers pak sneeuw ❤️ 

Nu met bevroren vingers en knalrode wangen een filmpje kijken met de kids. Heb een mooie zaterdagavond! 

Liefs Betty
————————————
#sneeuw #winter #snowtime #family #iloveyou #hearts
✨KAISERSCHMARREN MAKEN ✨ Okee we zitten nog w ✨KAISERSCHMARREN MAKEN ✨

Okee we zitten nog wel even in de lockdown modus, dus even wegdromen naar vakantieoorden en wintersport gebieden doen we nu vaker dan ons lief is. 

Ben jij wel eens op wintersport in Oostenrijk geweest? Dan heb je ‘Kaiserschmarren’ ongetwijfeld al eens gegeten :-). Deze bekende Oostenrijkse gescheurde pannenkoek is de perfecte lunch tijdens het skiën of snowboarden. Maar ook thuis in Nederland kun je zo nog even lekker genieten van een echte zoete klassieker als lunch of zelfs als ontbijt!

Zet hem dus zeker op het menu voor dit weekend! Want met een heel klein beetje geluk valt er misschien nog wel een ❄️ naar beneden, zo koud dat het is... 

==> https://bettyskitchen.nl/kaiserschmarren-oostenrijkse-gescheurde-pannenkoek/

————————-
Bekijk de receptvideo in mijn IGTV of surf naar de website voor het uitgeschreven recept. (link in bio)Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#kaiserschmarren #recept #pannenkoek #pancakes #germanpancake #tirol #wintersport #austria #appelmoes #lunch #diner #igtv #youtube
✨HARTIGE PANCAKES MET EI, AVOCADO EN SPINAZIE✨ ✨HARTIGE PANCAKES MET EI, AVOCADO EN SPINAZIE✨

Vanavond eten we pancakes voor het diner! Ja je leest het goed! Want met nog wat leftover aardappel puree maak je de allerlekkerste hartige pancakes klaar! Afgetopt met een gebakken eitje, een halve avocado in plakken, feta (of geitenkaas)  en wat verse spinazie maak je zo een overheerlijke maaltijd om van te genieten!

Wie lusten er nog meer een portie hartige pancakes?

Liefs, Betty

==> https://bettyskitchen.nl/hartige-pancakes-met-aardappel/

————————-
Ga dus snel naar de site en tik ‘hartige pancakes’ in in de zoekbalk. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.

——————————————————————
#leftover #aardappels #pancakes #hartigepancakes #pannenkoekjes #aardappelpuree #eieren #eggs #avocado #spinazie #feta #vegetarisch #pannenkoekjes
✨ GEROOKTE EENDENBORST SALADE✨ Gisteren hield ✨ GEROOKTE EENDENBORST SALADE✨

Gisteren hielden we een vragenrondje in mijn stories en kwam overduidelijk naar voren dat jullie graag wat meer low carb gerechten terug zien. Hoewel ik echt kan genieten van mijn zoete baksels (niet altijd even gezond) betekent dat wel dat ik ook regelmatig een balans moet zoeken met anderzijds een lekker gezond recept met wat minder koolhydraten maar meer proteïne en vetten. Deze eendenborstsalade is dan ook een heerlijk lunchgerecht om van te smullen! 

Voor de liefhebber kun je er zelfs nog een afgebakken (low carb) broodje bij serveren en serveer je de salade ook daarop. Is het meteen een wat vullende avondmaaltijd. 

Deze salade is lekker hartig door de gegrilde eendenborst en kaas, maar heeft een zoetje en frisje door de sinaasappel en komkommer. Lekker met wat walnoten voor een beetje crunch! 

Jaaaaa ik ben benieuwd of jij deze goedgevulde salade ook eens wil uitproberen? Enjoy!

==> https://bettyskitchen.nl/eendenborst-salade-met-sinaasappel/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-

#salade #lowcarb #glutenvrij #eendenborst #duck #salad #sinaasappel #komkommer #rodebiet #walnoten #goedevoornemens #lunch #balsamico #genieten #recept
✨PINDAKAAS BROWNIES✨ Wat is dat toch met pind ✨PINDAKAAS BROWNIES✨

Wat is dat toch met pindakaas he? Als chocolade mijn ‘zoete’ guilty pleasure is, dan is pindakaas toch wel mijn ‘hartige’ guilty pleasure 🙂 Echt waar! Het liefst snack ik het zo rechtstreeks van de lepel af hoor! Maar verwerkt in deze pindakaas brownies is ook een brilliant idee. Een mooie zachte smeuige brownie met een tussenlaag van gladde en creamy pindakaas is om van te smullen! Je vind dan ook een korte receptvideo bij mijn Reels terug. En jullie weten dat ik groot fan ben van brownies en Blondies maken, dus check gerust nog veel meer lekkere recepten op de site!

Ben jij meer team chocolade 🍫, pindakaas 🥜 of ga je voor pindakaas brownies 😍?

==> https://bettyskitchen.nl/pindakaas-brownies-recept/

————————————————
#pindakaas #chocolade #chocolate #peanutbutter #brownies #homemade #recept #heelhollandbakt #pindabaas #calve #pinda #chocoholic #foodlovefollow #baking #feedfeedbaking
✨HAVERMOUT ONTBIJTPAP ✨ Al sinds mijn kinderj ✨HAVERMOUT ONTBIJTPAP ✨

Al sinds mijn kinderjaren heb ik moeite om sochtends een boterham naar binnen te werken. En een lactose intolerantie zorgde ervoor dat ik de muesli met melk of yoghurt ook liet staan. 

Toen was daar een decenia geleden ineens weer de havermoutpap die perfect te combineren was met fruit en begon plantaardige melk aan zijn opmars. Betty kreeg weer zin in ontbijten en het is nog steeds een van mijn favoriete doordeweekse ontbijtjes. 

De laatste tijd ben ik weer helemaal verslingerd aan cashewpasta en amandelboter. Een lepeltje over de pap mag helemaal niet ontbreken en zorgt meteen voor een beetje extra vetten en mijn dagelijkse portie noten. 

INGREDIËNTEN 
40-50 gr havermout
250-300 ml plantaardige melk
0,5 tl kaneel
0,5 banaan
3 halve walnoten
1 El pompoenpitten
1 tl amandelboter

Wie van jullie kan zich nog meer geen leven zonder havermoutpap meer voorstellen? 

==> https://bettyskitchen.nl/havermoutpap-maken-video/

————————-
Ga snel naar de site en bekijk het basisrecept en vele variaties via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-

#havermout #havermoutpap #oats #rolledoats #porridge #amandel #walnoten #amandelmelk #plantbased #vegan #glutenvrij #glutenfree
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee