• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Restaurants / Restaurants in Amsterdam / Restaurant Persijn in Amsterdam

Restaurant Persijn in Amsterdam

20 september 2018 Door Vincent Nijhof Reageer

In Amsterdam mag je culinair eten en hippe cocktailbars verwachten. In het supermoderne en duurzame QO Amsterdam lagen de verwachtingen dan ook hoog. Wij gingen eten bij Dutch Eatery van hoog niveau: namelijk restaurant Persijn in Amsterdam.

Restaurant Persijn in QO Amsterdam

In Amsterdam-Oost wordt er flink aan de weg getimmerd en de mooiste hotspots schieten als paddestoelen uit de grond. Zo ook de toren QO Amsterdam: en ultra modern en duurzaam gebouw dat bestaat uit drie gedeeltes. Ten eerst Hollands restaurant Persijn op de begane grond, daarna het moderne Hotel QO en tot slot rooftop bar, kitchen en Garden Juniper & Kin op de 21ste verdiepinging.. Wij hadden de eer om Restaurant Persijn en de cocktail bar Juniper & Kin te mogen ontdekken en werden aangenaam verrast!

Moderne kunst

Het begint al bij de ondergrondse garage, je moet even goed kijken maar eenmaal geparkeerd kom je terecht in een prachtige voetgangers tunnel naar het hotel. De warme houten balken aan het plafond en de geboogde vorm van de muren zorgen voor een prachtige licht inval. Het heeft iets weg van een stuk moderne kunst en leent zich goed uit om een mooi plaatje te schieten. Deze ingang geeft je meteen een warm en nieuwsgierig gevoel. Onze interesse voor de avond is meteen gewekt!

Bij binnenkomst viel de enorme ruimte van restaurant Persijn meteen op en werden we vriendelijk begroet door Tristan van Hoolwerff, die ons een rondleiding gaf door het prachtige pand. Hij vertelde dat duurzaamheid en circulariteit hoog in het vaandel staan maar dat luxe zeker niet wordt vergeten. Hier wordt gebruik gemaakt van gerecycled materialen voor de inrichting, zoals hergebruikt beton, een bewegende gevel voor energiebesparing, intelligente liften en zelfs een eigen kas op het dak!

Eten uit eigen kas

We vervolgde onze weg naar het dak van het gebouw waar hij enthousiast vertelde dat restaurant Persijn en de rooftop bar en Kitchen Juniper & Kin optimaal gebruik maken van eigen verbouwd groenten, kruiden en fruit die door middel van de nieuwste technologische snufjes worden verbouwd. Het is echt fantastisch dat je eten uit eigen kas krijgt bij Persijn.

In de nabije toekomst gaan ze zelfs hun eigen vis kweken. In een circulair aquaponics systeem komen de uitwerpselen van de gekweekte vissen als voedingsstoffen in het water terecht waarbij die voeding vormen voor de planten en het gezuiverde water en vervolgens terug circuleert naar het aquacultuur-gedeelte. Een perfecte symbiose!

Dutch Cuisine bij Persijn Amsterdam

Wat me opvalt is dat de enorme ruimte ondanks de betonnen pilaren (deze zijn opgebouwd uit restanten van de A’dam tower) en de enorme licht inval, evengoed warm en sfeervol zijn. Het restaurant Persijn is in drie verschillende delen opgebouwd. Bij binnenkomst kun je jezelf heerlijk nestelen op de grote stoere leren banken, fijn met je lief of met een vrienden groep. Het middenstuk bestaat uit een soort grafisch platvorm van mozaïek tegels, waarop intieme houten tafeltjes voor twee en vier personen staan, vergezeld door groene fluwele zachte kuipstoelen. Maar wij besluiten om lekker bij het grote raam te gaan zitten, zodat er voor ons een goed overzicht is over de open keuken en het gehele restaurant.

Een fijne plek als je wat meer rust wilt hebben en ook hier zit je op een zachte leren bank. Om ons heen nemen vrienden, groepen zowel jong als  oud, stelletjes, toeristen en wat mensen uit de buurt plaats. Heel fijn zo een mengelmoes van bezoekers aan Persijn. De sfeer is in ieder geval relaxed en de akoestiek is goed. De tafels zijn zonder poespas gedekt, maar wel functioneel van deze tijd . Enkel wat mooie glazen, een goede servet en blinkend bestek .Zo nu en dan krijgen we al een korte blik op de Dutch Cuisine die door de enthousiaste uitziende bediening naar de andere gasten uit wordt geserveerd. Grappige is dat er door andere gasten verrast wordt gereageerd dat de Nederlandse keuken zo culinair kan zijn. Er is duidelijk nog veel te ontdekken!

Leuk om te weten: De naam Persijn is van landeigenaar en heer Jan Persijn van Velsen. Hij beheerde Amsterdam van 1280-1282. Zijn familiewapen ligt aan de welbekende Andreas kruizen in het wapen van de stad Amsterdam. Het leuke is dat de nazaten pas geleden het restaurant nog hebben bezocht!


Dit eet je bij restaurant Persijn in Amsterdam

We kregen vooraf een knapperige broodbol met kaskruidenboter, in een houten bakje van Nederlandse bodem. Vergeet ook niet een stadsplank te kopen met hout uit het Vondelpark, een mooi Amsterdams souvenir van je avond. Vraag de bediening voor meer informatie.

We kozen ieder voor een eigen gerecht maar halverwege hebben we er toch voor gekozen om deze te delen. Het eerste gerecht was een huis gerookte zalm met crumble van roggebrood met daarbij een zeevenkel en wasabi kwark. Heerlijk zacht en spicy!

Het volgende gerecht leek wel uit een sprookje te komen en was een echte verrassing. We waren verwonderd hoe ze de tomaat op zo’n ingenieuze wijze hebben gevuld zonder enige naden van het snijden te kunnen zien.. Het is de Dutch version van de Caprese salade, die we allemaal wel kennen. Wat een een grandioze smaakbom, we loved it !! Alles perfect in balans en de mozzarella vulling met basilicum was totaal niet machtig. Oh en de verfijnde basilicum olie maakt het plaatje helemaal af . Het gerechtje was een feestje om naar te  kijken en vooral  op te eten. Aanrader!

Wie is er er nou niet groot mee geworden: de ouderwetste andijvie stampot met draadjesvlees! Bij de meeste van ons zullen er nostalgische herinneringen naar boven komen wanneer je dit gerecht op de kaart ziet staan, maar bij Persijn wordt het natuurlijk net even hipper en spannender opgediend en zijn de de ingrediënten ook wat gewaagder dan je kent. Deze variant van andijvie stamppot wordt geserveerd met knapperige bacon en suddervlees dat op 72 graden gegaard is. Van buiten een heerlijke krokante bite en super mals van binnen, om je vingers bij af te likken !

Omdat wij liefhebbers zijn van vis en pure ingrediënten werden onze smaakpapillen erg blij toen de Omegabaars (zoetwatervis) werd opgediend. Deze was op de huid gegrild met een bedje van parelgort, gesneden venkel, tomaatjes en waterkers. Wat een mooie contrasten van structuur en kleur, ik zeg een plaatje. En.. binnenkort wordt de vis van het menu in eigen huis gekweekt! Dit past helemaal binnen het concept van Restaurant Persijn Amsterdam.

Bij de andere gasten uit het restaurant zagen we hem zo nu en dan al voorbij komen en wat zag hij er belovend uit. De Persijn munt van chocolade. Een heerlijke chocolade dessert bestaande uit 7 verschillende lagen. Deze gaan we natuurlijk niet verklappen, je moet hem gewoon zelf gaan proberen ;-).

We kunnen terugkijken op een heerlijk diner met kundige en vooral vriendelijke bediening. Je kunt natuurlijk overnachten in het QO hotel maar we besluiten om onze avond te vervolgen in de cocktailbar op de 21e verdieping! Binnenkort vertel ik jullie hier meer over!

Cheers en groeten!

Vincent


Review Restaurant Persijn in Amsterdam

restaurant review Pompstation Bar Restaurant in Amsterdam betty's kitchen

  • Zeer vriendelijke, behulpzame en vooral kundige bediening.
  • Prachtig design pand en ambiance waar goed over na is gedacht.
  • Een reis voor je zintuigen en Dutch Cuisine op hoog niveau.
  • Groente, fruit en kruiden uit eigen kas (binnenkort zelfs vis!).
  • Een duurzame manier van ondernemen.
  • Goede prijs-kwaliteit.
  • Bonus: Blijf overnachten in het QO Hotel en/of breng een bezoek aan Rooftop bar Juniper & Kin op de 21e verdieping.
restaurant review Pompstation Bar Restaurant in Amsterdam betty's kitchen
  • Parkeergarage is moeilijk te vinden en enige wegbewijzering is aan te raden.
  • Weinig ruimte tussen de tafels in restaurant Persijn, dit kan hinderlijk zijn als je enige vorm van privacy wilt hebben.
  • Lampen boven de tafels hangen te laag waardoor er kans is om je hoofd te stoten.

Cijfers:    Prijs: €€    Eten: 8.5       Service: 8.5      Decor: 9.0     Totaal:  8.7


Restaurant Persijn
Amstelvlietstraat 41
1096 GG Amsterdam

The Netherlands
https://persijn.nl


vincent nijhof foodblogger Betty's Kitchen wie is vincent nijhof

Voor deze review was ik uitgenodigd door restaurant Persijn, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Category: Restaurants in Amsterdam Tags: Amsterdam, hotel, Rooftop bar, The Fork Insider

Over Vincent Nijhof

Fotograaf Reiziger Levensgenieter Foodblogger Creëert eigen werkelijkheid

Vorig bericht: « Atjar met komkommer
Volgend bericht: Teriyaki Tofu Spiesjes BBQ (video) »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#KONINGSDAG

koningsdag recepten koninginne cake met amandel

Op zoek naar inspiratie voor Koningsdag? Neem hier een kijkje bij onze oranje recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • granola taart met yoghurt mango en blauwe bessen 20x Paasbrunch recepten
  • 10x taart voor pasen recepten header 10x Taart voor Pasen
  • Gehaktballen met ei (Scotch Eggs) Schotse eieren amuse of borrel hapje paas recepten 15x Paasrecepten met eieren
  • recept cruffins met nutella © bettyskitchen.nl Cruffins met Nutella (video)
  • recept paas taart met advocaat © bettyskitchen.nl Paas Taart met Advocaat

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept vegetarische spliterwten burges met blauwe kaas

10x Vegetarische BBQ recepten

recept iberische ribfingers van de barbecue

Iberische Rib fingers met BBQ saus

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept knolselderijsoep met blauwe kaas en noten © bettyskitchen.nl

Knolselderij soep met blauwe kaas en noten

recept courgetti met champignons en maissaus © bettyskitchen

Courgetti met champignons en maissaus

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨OEUF EN COCOTTE✨ Jaaa lieverds, dit is zo’ ✨OEUF EN COCOTTE✨

Jaaa lieverds, dit is zo’n lekker ei recept om de dag mee te beginnen! Maar zeker een feestje op deze lazy zondag ochtend! Ik maakte namelijk ei in cocottes klaar. Dat zijn kleine ronde pannetjes, maar je kunt natuurlijk ook een andere kleine ronde bakvorm, ramequin, of vuurvast kommetje gebruiken. 

Elk pannetje krijgt namelijk een lepel creme fraiche en een eitje. Maar daarnaast kun je qua vulling lekker variëren en eigenlijk alles toevoegen dat jij lekker vind bij je eieren. Ik ging voor spinazie en gerookte zalm. Maar denk ook aan kerstomaatjes, gekookte erwtjes, gebakken ui, geraspte kaas, blokjes paprika, of zelf blokjes avocado toevoegen. 

Welke Oeuf en cocotte is jouw favoriete combinatie?
==> https://bettyskitchen.nl/oeufs-en-cocotte-eieren-oven/

————————-
bekijk het uitgeschreven recept via de link in bio. Of ga naar IGTV voor de receptvideo van dit gerecht. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#eieren #eggs #oeuf #oeufencocotte #cocotte #ramequins #zalm #spinazie #breakfast #ontbijt #igtv #food #foodporn
✨15x ZOETE AARDAPPEL RECEPTEN ✨ Zijn jullie o ✨15x ZOETE AARDAPPEL RECEPTEN ✨

Zijn jullie ook zo dol op de zoete aardappel? Alleen al die oranje kleur doet het altijd goed in je gerechten want elk bordje fleurt hier gewoonweg van op! Maar daarnaast is hij ook nog eens lekker en gezond!

Mijn favoriete bereidingswijze is gepoft in de oven! Snij hem daarna in en prak de binnenkant een beetje met een vork. Je kunt hem daarna heel lekker beleggen net alles dat jij lekker vindt! 

Ga je voor zoete aardappel met gebakken eieren voor het ontbijt? Of lekker met asperges en ei? Beleg je hem net guacamole, bonen en kaas? Je vindt deze en nog veel meer lekkere recepten nu op de site! Welke is jouw favoriet?

==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-recepten/

————————-
Bekijk alle recepten via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#zoeteaardappel #sweetpotato #gepofteaardappel #aardappel #aardappels #asperges #recept #glutenfree #glutenvrij
✨CROIFFLES MET SCRAMBLED EGGS✨ Jullie weten d ✨CROIFFLES MET SCRAMBLED EGGS✨

Jullie weten dat deze dame dol is op koelvers croissantdeeg (uit blik). Want daar maak je namelijk de meest verrukkelijke ontbijt creaties mee klaar. Behalve echt croissants dan, want die worden vaak te droog en te bruin... 😂

Rond Pasen gingen we massaal los op het maken cruffins! Maar eerder dit jaar maakte ik ook een IGTV waarbij ik aan de slag ging met het maken van ‘Croiffles’ ofwel croissant wafels!

Deze wafels van croissantdeeg zijn stevig genoeg om als broodje te serveren. Je kunt ze hartig eten met bijvoorbeeld eieren, gebakken spek of zelfs gerookte zalm of kipfilet. Maar uiteraard doen ze het ook prima met ziet beleg zoals Nutella, jam, lemon curd, vers fruit en meer.

Wij maken ze vandaag weer voor de lunch met een portie SCRAMBLED Eggs! Ga jij deze geweldige foodtrend ook eens uitproberen?

==> https://bettyskitchen.nl/croissant-wafels-croiffles-recept/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Bekijk de receptvideo in mijn IGTV lijst. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#croissant #wafels #waffles #croiffle #croiffles #crescentrolls #breakdast #ontbijt #foodgack #igtv #recipes #youtube #scrambledeggs #eieren
✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨ Ik kookt weer een ✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨

Ik kookt weer eens uit een kookboek en ging aan de slag met een heerlijk recept van @charlie_s_kitchen ! Het leven draait immers om balans en deze Vierkazen Quiche met Port, rode uien en walnoten wordt vast jouw nieuwe favoriete ‘guilty pleasure’!

Het is een verrukkelijk quiche geworden met rode ui, 4 kazen en een zoetje van Port. Je kunt de bereiding ook bekijken in mijn nieuwste IGTV. Dus maak van deze grijze zondag zeker een verrukkelijke dag! Wist je overigens dat het vandaag Nationale Kaasfondue dag is? Geniet dus zeer zeker van kaas vandaag!

Ga jij vandaag nog wat lekkers in de oven schuiven?
==> https://bettyskitchen.nl/vierkazen-quiche-met-port/

————————-
Bekijk het uitgeschreven recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#recept #igtv #quiche #vierkazen #kaas #port #charlieskitchen #kookboek #echtinbalans #nationalekaasfonduedag #cheese #mozzarella #gorgonzola #camembert #granapadano #weekend #heelhollandbakt #hartigetaart
✨PANCAKES CEREAL✨ Hebben jullie ooit wel eens ✨PANCAKES CEREAL✨
Hebben jullie ooit wel eens ontbijtgranen van pannenkoeken beslag gemaakt? Deze #pancakecereal is een oudere TikTok hype maar is vandaag de dag nog steeds heel erg lekker! Het is even een werkje en dus meer voor de ochtenden waarbij je meer tijd kan uittrekken voor ontbijt maken. 

Het beste aan dit recept is dat je werkelijk elk soort pannenkoekjes beslag hiervoor kunt gebruiken. Uit een pak, homemade of zelfs super gezond of vegan! Stop het in een spuitflacon of doseerzakje en bak kleine rondjes van het beslag in een koekenpan. Op de website vind je wel het recept dat ik hier graag voor gebruik! Serveer op bijvoorbeeld een smoothiebowl of een kommetje kwark en met vers fruit!

Heb jij wel eens pancakes cereal gemaakt of geproefd?

==> https://bettyskitchen.nl/pancakes-cereal-tiktok-recept/
—————————————-

Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#pancakes #mini #cereal #tiktok #tiktokfood #kwark #yoghurt #tiktokrecipes #aardbeien #blauwebessen #ontbijt
🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣 Zie hier Betty 🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣

Zie hier Betty op haar Paas best! Dat betekent dus met een mond vol heerlijk eten! Vanmorgen zijn wij tijdens het paas ontbijt compleet in de watten gelegd door vrienden en met verrukkelijk eten! Uiteraard mocht een creatie met croissantdeeg niet ontbreken! Het is dan ook ontzettend leuk om te zien dat jullie ook massaal aan de slag zijn gegaan met #CRUFFIN recepten en krijg er ook regelmatig tags en foto’s van doorgestuurd!

Maak er hoe dan ook een geweldig paasweekend van! Ik hoop dat je hem op een leuke en coronaproof manier kunt doorbrengen met mensen waar je van houdt. En anders wel lekker genieten van een paar daagjes uitrusten en vrij zijn. Hele fijne paasdagen en geniet zeker van de heerlijke paas recepten die op de website staan!

Liefs, Betty
✨CINNAMON CRUFFINS ✨ Vorige week deelde ik ei ✨CINNAMON CRUFFINS ✨

Vorige week deelde ik eindelijk de IGTV voor Croissant muffins met Nutella. En de afgelopen week zag ik ineens de CRUFFIN op heel erg veel kanalen voorbij komen. Echt ontzettend leuk dat de liefde voor croissantdeeg nu massaal inslaat! En CRUFFINS zijn dan ook met recht de grote paas tip voor dit jaar! 

Op mijn verzamellijstje met paasbrunch recepten (zie stories) voor dit weekend vind je reeds overheerlijke Paas cruffins met ricotta en lemon curd. Ik heb de cruffins met Nutella ook reeds toegevoegd. 

Maar deze easy peasy cruffins met kaneelsuiker zijn ook zeker het proeven waard!! Ik zal ze binnenkort ook op de website erbij zetten! Voor nu moeten jullie het even doen met de Reels en kort recept dat daarin beschreven staat. Maar je zult blij verrast zijn!

Ik slinger straks de oven weer aan hiervoor! Want we gaan spullen sjouwen! Wat zijn vandaag jouw plannen?

==> https://bettyskitchen.nl/paasbrunch-recepten/
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in