• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Pasta met boerenkool en gepofte kastanjes

Pasta met boerenkool en gepofte kastanjes

5 december 2016 Door Nanda Appelman 1 Reactie

Jump to Recipe

DIn de Meatless Monday van vandaag combineer ik 2 herfst klassiekers in een maaltijd: pasta met boerenkool en gepofte kastanjes. En ja, de kastanjes pof je zelf voor dit gerecht. Dat is wel even een werkje, maar een prima bezigheid op een regenachtige winterse, toch?

Boerenkool met een twist

Hoewel ik klassieke stamppotten steeds meer ga waarderen, zijn ze nooit echt mijn favoriet geweest. Daarentegen zijn pasta’s of stamppotten met een bijzondere twist wel favoriet, dus voor de variatie zoek ik dan ook graag naar alternatieven.

pasta met boerenkool en gepofte kastanjes

Eerder maakte ik bijvoorbeeld deze Italiaanse stamppot met zoete aardappel en ook Betty maakte een lekker alternatief: Boerenkoolstamppot met zoete aardappel.

Gezonde maaltijd van pasta met boerenkool

Wist je overigens dat boerenkool ook erg gezond is? Het bevat bijvoorbeeld veel vitamine A en vitamine C. Ook kastanjes bevatten veel vitamine C. Kortom, deze pasta met boerenkool is een perfect maaltje die je weerstand deze winter een goede boost zal geven. Check hier nog veel meer lekkere en gezonde recepten met boerenkool!


Print

Recept: Pasta met boerenkool en gepofte kastanjes

pasta met boerenkool en gepofte kastanjes
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze pasta met boerenkool en gepofte kastanjes is op en top winters! Een lekker vegetarisch gerecht met Oer-hollandse groenten en gepofte kastanjes uit de oven.

  • Author: Nanda Appelman
  • Total Time: 60 minuten
  • Yield: 2–3 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram tamme kastanjes
  • 150 gram boerenkool
  • 250 gram champignons
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram pasta naar keuze
  • 125 gram mascarpone en gorgonzola (dit kun je als combinatie kopen in de supermarkt)
  • 1 tl. gedroogde tijm
  • Peper en zout
  • 2 el. traditionele olijfolie om te bakken
  • 2 el. extra vierge olijfolie voor in het gerecht

Instructions

  1. Begin als eerste met het bereiden van gepofte kastanjes. Check hiervoor dit recept. Als de kastanjes in de oven staan ga je ook vast de pasta bereiden volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Snij de uien en knoflook in kleine stukjes en de champignons in plakjes. Verwarm de gewone olijfolie in een hapjespan. Bak de uien en knoflook op middelhoog vuur tot de uien glazig worden. Voeg dan de champignons toe en bak het geheel voor nog eens 5 minuten. Als laatste voeg je de boerenkool en tijm toe, meng alles goed door elkaar en zet op laag vuur.
  3. Zodra de kastanjes gepoft zijn, haal je ze uit de oven en ga meteen pellen! Verkruimel de gepelde kastanjes tot kleine brokjes.
  4. Als je de pasta hebt afgegoten roer je de extra vierge olie en mascarpone met gorgonzola er doorheen tot het een egaal mengsel is.
  5. Proef het boerenkoolmengsel en voeg naar smaak peper en zout toe.
  6. Serveer de pasta met boerenkool en de gepofte kastanjes eroverheen.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

Notes

Heb je gepofte kastanjes over? Serveer ze met wat roomboter en zout zo uit het handje. Boerenkool over? Gebruik het voor in een salade of maak er een lekkere groene smoothie van. Bijvoorbeeld deze smoothie met boerenkool en blauwe bessen!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram


Pasta met boerenkool en gepofte kastanjes

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: boerenkool, champignons, gorgonzola, hoofdgerechten, kastanje, mascarpone, Nanda Appelman, tijm, uien, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « 10x Foodie kerstcadeau voor hem
Volgend bericht: Er is een baby op komst! »

Lees Interacties

Reacties

  1. Demi | StudioKOOK

    5 december 2016 om 11:03 am

    Wat een lekkere manier om boerenkool te verwerken!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee