• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Pasta met bloemkool, worst en bechamelsaus

Pasta met bloemkool, worst en bechamelsaus

9 maart 2015 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Jump to Recipe

De lente is aangebroken en daarmee ook de tijd voor de bloemkolen! Deze groente vind ik het lekkerst met een romige saus. En zo werd het recept voor deze pasta met bloemkool, worst en bechamelsaus geboren!

Pasta met bloemkool maken

Tegenwoordig kun je bijna alle groente en fruitsoorten 365 dagen rond verkrijgen. Neemt niet weg dat het liefste gewoon met de seizoenen mee blijf koken..  Zal wel iets met tegendraads zijn te maken hebben..  En nu de lente aanbreekt wordt het weer tijd voor de bloemkolen, dus maakte ik een pasta met bloemkool.

pasta met bloemkool, worst en bechamelsaus

Bloemkool is een groente die heerlijk tot zijn recht komt in de oven, of tijdens het bakken. De smaak wordt dan een tikkeltje zoeter en proeft veel lekker dan wanneer je een bloemkool kookt in water. Deze rigatoni pasta met bloemkool, worst en bechamelsaus zal je daarom versteld doen staan van de smaak! Zeker het uitproberen waard!

Print

Recept: Pasta met bloemkool, worst en bechamelsaus

pasta met bloemkool, worst en bechamelsaus recept bettyskitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De lente is aangebroken en daarmee ook de tijd voor de bloemkolen! Deze groente vind ik het lekkerst met een romige saus. En zo werd het recept voor deze pasta met bloemkool, worst en bechamelsaus geboren!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 350 gram pasta, bijvoorbeeld Rigat0ni of Penne,
  • 1 bloemkool (van circa 1 kilo),
  • 400 gram braadworst,
  • 1 grote ui,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 20 gram roomboter,
  • 20 gram bloem,
  • 350 ml melk,
  • Een flinke hand verse basilicum (koop zo’n plantje, het gaat toch wel op)
  • Water,
  • Peper
  • Zout,
  • 3 eetlepels olijfolie.

Instructions

  1. Breng als eerste een grote pan met water aan de kook. Voeg een beetje zout toe, en kook hierin de pasta volgens gebruiksaanwijzing.
  2. Verwijder het groene blad en steel van de bloemkool, en snijd de roosjes in (grove) stukken. Snijd een topje van de braadworst(en) en knijp deze uit. Hak het vlees in grove plakken. Pel de ui en snij deze in blokjes,. Pel de knoflook en pers deze uit.
  3. Verhit de olijfolie in een grote wok of hapjespan en bak hierin het vlees met de ui en knoflook rondom bruin. Voeg bloemkool toe en bak deze mee gedurende 10 minuten. Schep hierbij regelmatig om en dek tussentijds de pan af met de deksel om goed door te laten garen.
  4. Maak ondertussen de (verdunde) bechamelsaus met de boter, bloem en melk. Breng de saus op smaak met peper zout en fijngehakte verse basilicum.
  5. Check ondertussen of de pasta beetgaar is. Giet deze dan af en meng met de bloemkool en wordt. Giet hier de (verdunde) bechamelsaus overheen en meng goed door elkaar.  Serveer direct!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

pasta met bloemkool, worst en bechamelsaus recept © Bettyskitchen
pasta met bloemkool, worst en bechamelsaus recept bettyskitchen

Category: Pasta Recepten Tags: basilicum, bechamelsaus, bloem, bloemkool, boter, knoflook, Koken met aanbiedingen, Lente, melk, rigatoni, saus, ui, worst

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Pittige zuurkoolstamppot met sambal
Volgend bericht: De ABC TAG – 26 vragen aan Betty »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee