De lente is aangebroken en daarmee ook de tijd voor de bloemkolen! Deze groente vind ik het lekkerst met een romige saus. En zo werd het recept voor deze pasta met bloemkool, worst en bechamelsaus geboren!
Pasta met bloemkool maken
Tegenwoordig kun je bijna alle groente en fruitsoorten 365 dagen rond verkrijgen. Neemt niet weg dat het liefste gewoon met de seizoenen mee blijf koken.. Zal wel iets met tegendraads zijn te maken hebben.. En nu de lente aanbreekt wordt het weer tijd voor de bloemkolen, dus maakte ik een pasta met bloemkool.
Bloemkool is een groente die heerlijk tot zijn recht komt in de oven, of tijdens het bakken. De smaak wordt dan een tikkeltje zoeter en proeft veel lekker dan wanneer je een bloemkool kookt in water. Deze rigatoni pasta met bloemkool, worst en bechamelsaus zal je daarom versteld doen staan van de smaak! Zeker het uitproberen waard!
PrintRecept: Pasta met bloemkool, worst en bechamelsaus
De lente is aangebroken en daarmee ook de tijd voor de bloemkolen! Deze groente vind ik het lekkerst met een romige saus. En zo werd het recept voor deze pasta met bloemkool, worst en bechamelsaus geboren!
- Cook Time: 20 minutes
- Total Time: 20 minutes
- Yield: 4 personen 1x
- Category: pasta
- Cuisine: Italiaanse keuken
Ingredients
- 350 gram pasta, bijvoorbeeld Rigat0ni of Penne,
- 1 bloemkool (van circa 1 kilo),
- 400 gram braadworst,
- 1 grote ui,
- 2 teentjes knoflook,
- 20 gram roomboter,
- 20 gram bloem,
- 350 ml melk,
- Een flinke hand verse basilicum (koop zo’n plantje, het gaat toch wel op)
- Water,
- Peper
- Zout,
- 3 eetlepels olijfolie.
Instructions
- Breng als eerste een grote pan met water aan de kook. Voeg een beetje zout toe, en kook hierin de pasta volgens gebruiksaanwijzing.
- Verwijder het groene blad en steel van de bloemkool, en snijd de roosjes in (grove) stukken. Snijd een topje van de braadworst(en) en knijp deze uit. Hak het vlees in grove plakken. Pel de ui en snij deze in blokjes,. Pel de knoflook en pers deze uit.
- Verhit de olijfolie in een grote wok of hapjespan en bak hierin het vlees met de ui en knoflook rondom bruin. Voeg bloemkool toe en bak deze mee gedurende 10 minuten. Schep hierbij regelmatig om en dek tussentijds de pan af met de deksel om goed door te laten garen.
- Maak ondertussen de (verdunde) bechamelsaus met de boter, bloem en melk. Breng de saus op smaak met peper zout en fijngehakte verse basilicum.
- Check ondertussen of de pasta beetgaar is. Giet deze dan af en meng met de bloemkool en wordt. Giet hier de (verdunde) bechamelsaus overheen en meng goed door elkaar. Serveer direct!
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Geef een reactie