• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Pasta met avocado saus

Pasta met avocado saus

9 augustus 2021 Door Nanda Appelman 4 Reacties

Jump to Recipe

De Meatless Monday is vandaag een beetje in de in Italiaanse sferen. Deze romige pasta met avocado saus is vegan en heerlijk zomers. Je kunt deze pasta salade zowel warm en koud eten en zit boordevol goede vetten en vitamientjes. En niet onbelangrijk, deze pasta met avocado pesto is lekker romig, maar een stuk gezonder dan een klassieke pesto met veel (heel veel) olijfolie!

Deze romige pastasaus van avocado heeft een heerlijk zachte, pure smaak, maar kan wel wat pit gebruiken. Daarom maakte ik er gepocheerde tomaatjes bij. En nee, dit is niet moeilijk om zelf te maken in de oven en smaakt heerlijk zoet bij de avocado saus.

Pasta met avocado saus

Avocado is echt een soort superfood en je kunt het gebruiken voor de meest uiteenlopende gerechten. En door de zalvige structuur zijn ze ideaal voor volromige avocado dips en sauzen. Avocado’s bevatten heel veel gezonde vetten die je lichaam nodig heeft. Bovendien zitten ze vol vezels en zijn dus gunstig voor de spijsvertering! Wie had gedacht dat een simpel recept voor pasta met avocado saus juist onder gezonde(re) voeding zou vallen.

Tomaten uit de oven

Voor erbij maken we gepocheerde tomaten. Je schuift een takje trostomaten zo de oven in en je hebt er een half uur geen omkijken naar. Eerder maakte ik ze bijvoorbeeld ook voor deze gnocchi salade. In plaats van deze smaakvolle tomaatjes kun je ook kiezen om de pasta te serveren met reepjes zongedroogde tomaten of uitgebakken spekreepjes.


Print

Recept: Pasta met avocado saus

recept pasta met avocado saus
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 1 review

Deze romige pasta met avocado saus is vegan en heerlijk zomers. Je kunt deze pasta salade zowel warm en koud eten en zit boordevol goede vetten en vitamientjes. Voor een vegetarische pasta maaltijd met geroosterde tomaten uit de oven. #pasta #avocado

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 125 gram (spelt) pasta,
  • 1 grote rijpe avocado,
  • 1 eetlepel (vegan) Pesto,
  • 1–2 eetlepels 100% sesam tahin,
  • 1 eetlepel citroensap
  • Snuf zout en peper,
  • geroosterde pijnboompitten ter garnering.

Ingrediënten voor de gepocheerde tomaten:

  • 250 gram cherrytomaatjes aan de tros
  • 1 el. balsamico,
  • 1 el. olijfolie,
  • 1 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden,
  • flinke snuf peper,
  • Snuf zout.

Benodigdheden:

  • Staafmixer/keukenmachine/blender voor de pesto

Instructions

  • Voor de gepocheerde tomaatjes verwarm je de oven voor op 200 graden Celsius (180 hete lucht)
  • Was de cherrytomaten en leg ze met tros en al in een ovenschaal. Vul de schaal met water tot het halverwege de tomaten komt. Voeg vervolgens de balsamicoazijn, olijfolie, peperkorrels, een snuf zout en de kruiden toe. Roer alles voorzichtig door elkaar en zet de ovenschaal voor 30 minuten in de oven.
  • Bereid ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan op laag vuur. Schud regelmatig zodat de pijnboompitjes niet aanbranden. Laat de pitjes afkoelen.
  • Snij de avocado’s. Dit kan heel makkelijk door ze te halveren en dan beide helften tegen elkaar te draaien totdat ze loskomen van elkaar. Met de botte kant van je schilmesje kun je de avocado van de schil ‘scheppen’. Snij de avocado’s in grove stukken en stop ze in een blender of foodprocessor. Voeg hier de pesto, tahin, en citroensap aan toe en mix alles door elkaar tot een egale avocado saus. Roer deze door de afgegoten pasta en verdeel over twee diepe borden.
  • Zodra de tomaten klaar zijn laat je ze uitlekken op wat keukenpapier. Serveer de pasta met de avocado saus en serveer hier de gepocheerde tomaten bij. Je kunt dit pastarecept lauwwarm of koud serveren.

Eet smakelijk!

Groetjes, Nanda

Notes

Serveer de pasta met avocado saus met bijvoorbeeld uitgebakken (vega) spekreepjes of garneer met wat plakken gerookte zalm (niet vegan) voor wat meer eiwitten of variatie.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept pasta met avocado saus

Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Category: Pasta Recepten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: avocado, basilicum, cherrytomaten, hoofdgerechten, Italiaanse Keuken, Nanda Appelman, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, vegan, Voedselzandloper

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Paella met kip en chorizo
Volgend bericht: Cruffins met Nutella (video) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Marianne

    1 juli 2019 om 8:07 am

    Wist niet dat je pesto kunt raspen… zie in het recept: “Geraspte pesto toevoegen”

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      2 juli 2019 om 9:41 am

      Het valt een keer te proberen 🙂 – maar het foutje is inmiddels gecorrigeerd. bedankt voor het doorgeven!

      Beantwoorden
  2. Hein

    30 juni 2022 om 9:53 pm

    Vandaag heb ik dit recept gemaakt. Nou ben ik helemaal geen keukenprins, maar dit ging me toch best goed af. Het recept is duidelijk en niet al te ingewikkeld. En het resultaat was erg lekker. Ik voelde me alsof ik in een restaurant zat, in plaats van in mijn eigen huis aan de eettafel. 🙂

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      1 juli 2022 om 9:52 am

      Wat een ontzettend leuk bericht om te lezen! Dank je wel voor je reactie Hein
      en blijf er dus vooral lekker van genieten op deze manier!
      groetjes!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee