Wist je dat onze Hollandse pannenkoeken ook uitstekend zijn voor het maken van laagjestaarten?. Maak bijvoorbeeld eens een hartige pannenkoekentaart met spinazie en gehakt!
Een ideale hartige taart om te delen met de familie. En een welkome afwisseling op bijvoorbeeld hartige quiches. Zelfs de kids kunnen zich aan dit recept wagen!
Hartige pannenkoekentaart met spinazie
Zelfgemaakte pannenkoeken zijn natuurlijk heerlijk. Maar om jezelf heel wat bakwerk uit handen te nemen, kun je ook kant-en-klare pannenkoeken uit de supermarkt nemen. Je stapelt eenvoudig de pannenkoeken op, met daartussen met jouw favoriete vulling. Even in de oven en klaar is Kees! Staat dit jaar jouw kerstdiner in het teken van een ‘Hollands’ kerstmenu? Dan mag deze pannenkoekentaart met spinazie niet ontbreken als feestelijk en vullend voorafje. Een taart is in ieder geval genoeg om te delen met de hele familie.
En voor de liefhebbers van pannenkoeken: Check ook eens dit recept voor een hartige Italiaanse pannenkoekentaart!
PrintRecept: Pannenkoekentaart met spinazie en gehakt
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 20 minutes
- Total Time: 35 minutes
- Yield: 8-10 personen 1x
- Category: Voorgerechten
- Cuisine: Hollandse keuken
Ingredients
- 8 pannenkoeken (liefst zelfgebakken),
- 500 gram (runder)gehakt,
- 3 uien,
- 3 knoflooktenen,
- 1 eetlepel paprikapoeder,
- 1 eetlepel gehakte verse peterselie,
- 600 gram verse spinaziebladeren (gewassen)
- 175 gram geraspte kaas,
- Olijfolie,
- Peper en zout.
Extra:
- oven,
- hapjespan,
- springvorm 20/24 cm,
- bakpapier.
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden / 180 hete lucht. Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan en bak hierin het gehakt rul.
- Pel en snipper ondertussen de uien en knoflook. Voeg toe aan het gehakt en bak gedurende 3 minuten. Breng op smaak met zout, peper, peterselie en de paprikapoeder. Schep hierna uit de pan in een kom en zet apart.
- Verhit opnieuw een scheut olijfolie in de hapjespan en bak de spinazie hierin. Het zal niet allemaal in een keer in de pan passen, dus voeg steeds een nieuwe hand met spinaziebladen toe en laat slinken. Voeg na het laatste beetje ook het gehakt weer toe en roer goed om.
- Bekleed de springvorm met bakpapier en leg 1 pannenkoek op de bodem. Verdeel hier 1/7 van het spinazie/gehakt mengsel overheen. Bestrooi met een beetje geraspte kaas en leg hier nog een pannenkoek bovenop. Druk deze een beetje aan en ga op deze manier door met laagjes aanbrengen, tot alle pannenkoeken verbruikt zijn. De achtste en bovenste pannenkoek dient enkel bedekt te worden met een handje kaas.
- Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten. Snijd de pannenkoekentaart met spinazie en gehakt hierna in punten en serveer direct.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Simone
Lijkt me echt heerlijk deze, alleen wel een beetje zwaar Voor een voorgerecht…. Dat Dan weer wel…