• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Voorgerechten / Pannenkoekentaart met spinazie en gehakt

Pannenkoekentaart met spinazie en gehakt

19 december 2014 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Jump to Recipe

Wist je dat onze Hollandse pannenkoeken ook uitstekend zijn voor het maken van laagjestaarten?. Maak bijvoorbeeld eens een hartige pannenkoekentaart met spinazie en gehakt!

Pannenkoekentaart met spinazie en gehakt_1

Een ideale hartige taart om te delen met de familie. En een welkome afwisseling op bijvoorbeeld hartige quiches. Zelfs de kids kunnen zich aan dit recept wagen!

Hartige pannenkoekentaart met spinazie

Zelfgemaakte pannenkoeken zijn natuurlijk heerlijk. Maar om jezelf heel wat bakwerk uit handen te nemen, kun je ook kant-en-klare pannenkoeken uit de supermarkt nemen. Je stapelt eenvoudig de pannenkoeken op, met daartussen met jouw favoriete vulling. Even in de oven en klaar is Kees! Staat dit jaar jouw kerstdiner in het teken van een ‘Hollands’ kerstmenu? Dan mag deze pannenkoekentaart met spinazie niet ontbreken als feestelijk en vullend voorafje. Een taart is in ieder geval genoeg om te delen met de hele familie.

En voor de liefhebbers van pannenkoeken: Check ook eens dit recept voor een hartige Italiaanse pannenkoekentaart!

Print

Recept: Pannenkoekentaart met spinazie en gehakt

Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 8-10 personen 1x
  • Category: Voorgerechten
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

 

  • 8 pannenkoeken (liefst zelfgebakken),
  • 500 gram (runder)gehakt,
  • 3 uien,
  • 3 knoflooktenen,
  • 1 eetlepel paprikapoeder,
  • 1 eetlepel gehakte verse peterselie,
  • 600 gram verse spinaziebladeren (gewassen)
  • 175 gram geraspte kaas,
  • Olijfolie,
  • Peper en zout.

Extra:

  • oven,
  • hapjespan,
  • springvorm 20/24 cm,
  • bakpapier.

 

 

Instructions

 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden / 180 hete lucht. Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan en bak hierin het gehakt rul.
  2. Pel en snipper ondertussen de uien en knoflook. Voeg toe aan het gehakt en bak gedurende 3 minuten. Breng op smaak met zout, peper, peterselie en de paprikapoeder. Schep hierna uit de pan in een kom en zet apart.Pannenkoeken taart met spinazie en gehakt 002-001
  3. Verhit opnieuw een scheut olijfolie in de hapjespan en bak de spinazie hierin. Het zal niet allemaal in een keer in de pan passen, dus voeg steeds een nieuwe hand met spinaziebladen toe en laat slinken. Voeg na het laatste beetje ook het gehakt weer toe en roer goed om.
  4. Bekleed de springvorm met bakpapier en leg 1 pannenkoek op de bodem. Verdeel hier 1/7 van het spinazie/gehakt mengsel overheen. Bestrooi met een beetje geraspte kaas en leg hier nog een pannenkoek bovenop. Druk deze een beetje aan en ga op deze manier door met laagjes aanbrengen, tot alle pannenkoeken verbruikt zijn. De achtste en bovenste pannenkoek dient enkel bedekt te worden met een handje kaas.
  5. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten. Snijd de pannenkoekentaart met spinazie en gehakt hierna in punten en serveer direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Pannenkoekentaart met spinazie en gehakt-003

Category: Voorgerechten Tags: gehakt, Kaas, pannenkoeken, spinazie, uien, vlees

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Naar Maastricht met FoodWeLove: Beluga Loves You, La Feve en Townhouse Hotel
Volgend bericht: Chocoladetaart met Frambozen »

Lees Interacties

Reacties

  1. Simone

    20 december 2014 om 10:24 am

    Lijkt me echt heerlijk deze, alleen wel een beetje zwaar Voor een voorgerecht…. Dat Dan weer wel…

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee