• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Betty's Kitchen

Voor als je van lekker eten houdt!

  • Home
  • Recepten
    • Low Carb Recepten
    • Glutenvrije Recepten
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Soepen
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Pasta
    • Pizza
    • Barbecue & Grill
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Tussendoortjes
    • Koekjes
    • Cake
    • Taart
    • Halloween Recepten
    • How-to en tutorials
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Travel
      • Reisblogs Amerika
      • Reisblogs Engeland
      • Reisblogs Hongarije
      • Reisblogs Nederland
      • Reisblogs Portugal
      • Reisblogs Pretparken
      • Reisblogs Spanje
      • Reisblogs Thailand
    • Overige
  • Contact
    • Over ons
    • Samenwerken?
    • In de Media
    • Jouw recept op Betty’s Kitchen
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
You are here: Home / Restaurants / Restaurants in Amsterdam / Dutch Roast bij Restaurant Floreyn in Amsterdam

Dutch Roast bij Restaurant Floreyn in Amsterdam

28 april 2018 Door Vincent Nijhof 4 Comments

Vanaf zondag 25 maart kun je iedere laatste zondag van de maand bij Restaurant Floreyn in Amsterdam terecht voor een speciale Dutch Roast. Een uitgebreide, late lunch – vooral leuk met een groep vrienden en familie – en daarna kun je compleet verzadigd, thuis in je joggingbroek op de bank gaan hangen. Dit is de perfecte manier om je luie zondag door te brengen.

Een Hollandse Sunday Roast.

De Dutch Roast is voor iedereen die een lekkere, luie zondagmiddag besteding zoekt. Per editie serveert het restaurant een wisselend 3 gangen menu. Wie ooit eens in Engeland is geweest kon er niet omheen: the Sunday Roast. De Engelsen wisten een druiligere zondag om te toveren tot een culinair festijn met heerlijk comfort food. Inmiddels een traditie waarbij op zondag uitgebreid wordt getafeld met geroosterd vlees, gegrilde groente, aardappels, Yorkshire pudding en jus.

Dutch Roast bij Restaurant Floreyn in Amsterdam

Restaurant Floreyn start nu dus een nieuwe traditie met Dutch Roast; Sunday Roast in een Hollands jasje.  Elke laatste zondag van de maand kun je komen genieten van de Dutch Roast bij Restaurant Floreyn. Afgelopen maart stond het varken centraal. Denk aan sappige, langzaam geroosterde big, verse worstenbroodjes, stevige erwtensoep, en de smakelijkste garnituren in combinatie met een goed glas wijn of bier zorgen ervoor dat je met een heerlijk voldaan gevoel de week afsluit. Uitgebreid tafelen en het weekend lekker en relaxte afsluiten. Dit doet het restaurant met het beste dat ons land te bieden heeft. Floreyn werkt zoveel mogelijk met producten van Hollandse bodem; van geroosterde aardappels, pastinaak, linzen en bloemkoolgerechten tot vlees en vis van de grill. Uiteraard vergezeld met lokaal gebrouwen en gedestilleerde dranken.

Dutch Roast bij Restaurant Floreyn in Amsterdam

Nieuw Nederlandse Cuisine bij Floreyn

Over de culinaire geschiedenis van Nederland valt nog weleens te twisten. Bij de vraag wat typisch Nederlandse gerechten zijn, komen we vaak niet verder dan stamppot. Zonde! Want ons land heeft veel mooie producten die een podium verdienen. Met de oprichting van Restaurant Floreyn willen de eigenaren ons dit laten proeven, ruiken en zien. Lokale ingrediënten en alternatieve bereiding van klassiekers. Vergeten groente en de smaken die je bij je oma proefde, maar dan in een nieuw jasje. De Nieuw Nederlandse Cuisine om het zo te zeggen.

Dutch Roast bij Restaurant Floreyn in Amsterdam

Niet alleen in de keuken, maar ook in het interieur is nagedacht over Neerlands trots. Onder andere te zien op het plafond dat een weergave is van de verkaveling van Nederland, de kunst van oude fietsen, het NAP dat door het hele restaurant is aangegeven met een gouden lijn én het barmeubel dat verwijst naar de Rietveldstoel.


Dutch Roast @ Restaurant Floreyn

 

Dutch Roast bij Restaurant Floreyn in Amsterdam

Voor de eerste editie staat het varken op het podium. Het vlees wordt verwerkt in alle gangen van de lunch – zelfs in het dessert!

Dutch Roast bij Restaurant Floreyn in Amsterdam

Het worstenbroodje met mosterd deed me denken aan een saussijzenbroodje en was een culinaire verrassing qua smaak, vooral het krokante jasje liet me watertanden.

Dutch Roast bij Restaurant Floreyn in Amsterdam

Een oer-Hollandse snert met spek en rogge op een culinaire wijze deed me terugdenken aan mijn jeugd aan moeders tafel. Het gerecht smaakte naar meer!

Dutch Roast bij Restaurant Floreyn in Amsterdam

Het kan misschien wel wat confronterend zijn als je de chef zo bezig ziet met het speenvarken, maar dit hoor bij de traditionele manier van voorbereiden.

Dutch Roast bij Restaurant Floreyn in Amsterdam

In restaurant Floreyn staat de nieuwe Hollandse keuken centraal. Geuren en smaken van vroeger worden herleefd met behulp van technieken en kennis van nu. Al het mooie van Hollandse bodem en de Noordzee. Daarnaast werkt het team zoveel mogelijk met huisgemaakte producten, van brood tot friandises, en van rolmops tot speculaas.

Dutch Roast bij Restaurant Floreyn in Amsterdam

Dutch Roast bij Restaurant Floreyn in Amsterdam

Het hoofdgerecht bestond uit speenvarken met linzen, bloemkool en aardappelen uit de oven die met maisolie was bereid. Het grappige was dat ik dacht dat de aardappelen ook vlees was, zo greep ik enkele keren mis 😉 Ook als je vegetariër bent kom je genoeg aan je trekken!

Na onze borden leeg te hebben gegeten vernamen we dat we nog een dessert met wederom vlees zouden krijgen! De Soes met praline, karamel en zwoerd was een verrassing, een romige zoete vulling met een omhulsel die zorgde voor een stevige bite en een compleet andere smaaksensatie dan ik had verwacht.

Al met al was het een heerlijke relaxte zondagmiddag en is de Dutch Roast bij Restaurant Floreyn een absolute aanrader!

Groeten, Vincent


Nadere info Dutch Roast

  • De Dutch Roast wordt iedere laatste zondag van de maand geserveerd vanaf 13.00 uur en tot 14.30 uur is het mogelijk om aan te schuiven.
  • De Dutch Roast bestaat uit een drie gangen menu en kost 29,50 euro per persoon.
  • Per editie serveert Floreyn een wisselend menu. Blijf via social media, de website en de nieuwsbrief op de hoogte van de verschillende edities.
  • Let op reserveren voor Dutch Roast is verplicht en kan via dutchroast@restaurantfloreyn.nl of 020 670 7357
  • Trams 16 (halte Ruysdaelstraat) en tram 24 (halte Albert Cuypstraat) stoppen vlakbij. Parkeren kan in parkeergarage Museum Quarter, 3 minuten lopen vanaf restaurant Floreyn.
Restaurant Floreyn
Albert Cuypstraat 31
1072 CL, Amsterdam
The Netherlands
https://restaurantfloreyn.nl/
 
Dutch Roast bij Restaurant Floreyn in Amsterdam

Voor deze review was ik uitgenodigd door Restaurant Floreyn, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Category: Restaurants in Amsterdam Tags: Amsterdam, Dutch Roast, Restaurant Floreyn, restaurants, weekend

About Vincent Nijhof

Fotograaf Reiziger Levensgenieter Foodblogger Creëert eigen werkelijkheid

Previous Post: « Oranje Tompouche voor Koningsdag
Next Post: Spinazie curry met paneer (Palak paneer) »

Reader Interactions

Comments

  1. Wout

    28 april 2018 at 3:58 pm

    Dit mooie review nodig je uit om zeker na dit restaurant tegaan
    Gr w nijhof

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      1 mei 2018 at 9:39 am

      Hartelijk dank!

      Beantwoorden
  2. Michel

    28 april 2018 at 8:46 pm

    Super cool, een geheel aan gangen die volledig gericht zijn op/van 1 afkomst. De verrassing die zeker te omarmen is is het nagerecht, het klinkt als muziek in de oren. Als ik het zo lees is het zeker een aanrader!!!!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      1 mei 2018 at 9:41 am

      Hi Michel,

      dat is het zeker. Een super mooi initiatief en lekker gezellig voor op de zondag middag!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primary Sidebar

profielfotoBetty

Hi! Welkom in mijn online keuken! En hier geef ik antwoord op de vraag: "Wat eten we vandaag?" Op deze site deel ik mijn favoriete (internationale) recepten, toffe restaurants, food events en nog veel meer lekkers met je!

Alvast veel kookplezier!

Groetjes, Betty

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 10x Winter soep recepten 10x Winter soep recepten
  • 15x Recepten voor Valentijnsdag 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Shakshuka (video) Shakshuka (video)
  • Gnocchi met kip uit de oven (video) Gnocchi met kip uit de oven (video)
  • Dutch Baby Pancake Dutch Baby Pancake

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

Footer

Volg Betty ook op Instagram

  • Terwijl deze dame aan het uitzieken is, MOEST ik natuurlijk nog wel even dit plaatje met jullie delen. Afgelopen wvrijdag kwam namelijk de kookvideo voor deze SHAKSHUKA online en die wil je proeven! Ik kan niet wachten tot ik weer normaal kan eten en hier mijn tanden weer in mag zetten! .
.
#linkinbio #breakfast #lunch #shakshuka #tomaat #chili #eieren #kookvideo #youtube #BettyskitchenNL
http://bit.ly/2DTq75C
  • HIEPERDEPIEP HOERA!
Mijn blog bestaat 6 jaar!!
✨🎈🎉🤩 🎁🎊🏅
Valentijns avond 2013 kreeg ik een website cadeau van Dylan. Een plek om digitaal mijn favoriete recepten op te slaan en bij te houden. En dat vervolgens Food fotografie een enorme hobby van me werd. Nooit gedacht dat de site ontdekt zou worden door mensen buiten mijn familie en vriendenkring. En dat het vandaag de dag een (meer dan) fulltime  baan en eigen bedrijf zou zijn. Maar ook de keerzijde en hoe lastig het combineren met mijn werk en moederschap werd en dat Betty er in 2018 echt een beetje doorheen zat en wilde stoppen. Ik ben blij dat de mensen om me heen volhardend waren en me de droom niet hebben laten opgeven. Want ik vindt het echt ontzettend leuk wat ik doe. Maar soms zit een hoofd vol ideeën en perfectionisme elkaar gewoon in de weg. Het was mijn 5 year itch, zeg maar. 2019: het jaar waarin ik vooral mama wil zijn, waar Nanda, Vincent en andere gastbloggers jullie juist voorzien van nieuwe content, zodat ik me juist kan focussen op een nieuwe uitdaging:  wekelijkse youtube kookvideos! Ik krijg hier nieuwe energie van en vind hier nu weer mijn balans in.
Ik kan iedereen niet vaak genoeg bedanken dat ik dit werk KAN en MAG doen. I ❤️ you - x - Betty
.
.
#blogverjaardag #happybirthday #BettyskitchenNL #persoonlijk #foodie #foodblogger #6yearsold #Thankyou #balans #bedankt #iloveyou #VALENTIJNSDAG
  • #FRIYAY
Deze red Velvet Cookies hadden eigenlijk ook perfect voor Valentijnsdag gekund. Maar met het weekend voor de deur is het ook zeer feestelijk weekend voer 😉 Kneed er lekker op los (wel handschoenen aan, zie video) en geniet! ❤️ Als jij hier ook je tanden in wilt zetten!
Chech het recept via link in @bettyskitchennl 👈 .
.
#redVelvet #rood #kookvideo #wittechocolade #weekend #koekjes #cookies
https://youtu.be/wajROvdhn3M
  • Manlief reageerde verbaasd toen hij deze thuis op tafel zag liggen... Met een kaartje erbij dat niet van hem was... 😂 Misschien moet ik vanmiddag ook even een bosje bloemen voor mezelf kopen want hij is laat thuis, dus wordt enkel samen een kopje thee voor het slapen gaan denk ik. Wel met Merci dan... 😜 bedankt @mercichocolates en aan iedereen: maak er een leuke dag van. Met je liefste, familie, collega's, je kat of alleen💕❤️
#chocoladeisvooriedereen #merci #valentinesday #VALENTIJNSDAG #gekregen #foodpost #love #chocolade #chocolate
  • Goede morgen op deze Valentijnsdag! En kijk eens wat voor lekkers je straks vast in de koelkast kunt zetten. Deze Valentijnsdag ROCKY Road blijf je namelijk van snoepen! Voor het recrpt ga je naar de klikbare link in @bettyskitchennl 👈 of highlights.
.
.
#VALENTIJNSDAG #chocolade #rockyroad #chocolate #valentijn #marshmallows #prettyinpink
http://bit.ly/2DzFfFc
  • #VALENTIJNSDAG
Deze overheerlijke blondies met roze chocolade zijn gevuld met macadamia noten en kersen. Een mooie traktatie voor Valentijnsdag met RUBY chocolade.❤️💕 En zeg nou eerlijk daar wil jij toch ook je tanden in zetten?!? Voor het recept ga je naar de klikbare link in @bettyskitchennl 👈
.
. 
#blondies #rubychocolade #kersen #valentijn #roze #liefdegaatdoordemaag #chocolade #chocolate #cookies #brownies
http://bit.ly/2E7CYmg
  • #VEGETARISCH
Ik heb altijd al eens zelf gnocchi willen maken, maar dan moest het wel een bijzondere worden. Deze variant van pompoen gnocchi is mega lekker en wordt op smaak gebracht met een salie-roomsaus met champignons! Hij is best tof geworden of niet 😉 Wil jij hem ook maken? Zie recept via link in @bettyskitchennl 👈 of via stories
.
.
#pompoen #gnocchi #pasta #potatoes #pumpkin #italianfood #BettyskitchenNL https://bettyskitchen.nl/pompoen-gnocchi/

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Privacyverklaring

Copyright © 2019 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee