• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Restaurants / Restaurants in Amsterdam / Dutch Roast bij Restaurant Floreyn in Amsterdam

Dutch Roast bij Restaurant Floreyn in Amsterdam

28 april 2018 Door Vincent Nijhof 4 Reacties

Vanaf zondag 25 maart kun je iedere laatste zondag van de maand bij Restaurant Floreyn in Amsterdam terecht voor een speciale Dutch Roast. Een uitgebreide, late lunch – vooral leuk met een groep vrienden en familie – en daarna kun je compleet verzadigd, thuis in je joggingbroek op de bank gaan hangen. Dit is de perfecte manier om je luie zondag door te brengen.

Een Hollandse Sunday Roast.

De Dutch Roast is voor iedereen die een lekkere, luie zondagmiddag besteding zoekt. Per editie serveert het restaurant een wisselend 3 gangen menu. Wie ooit eens in Engeland is geweest kon er niet omheen: the Sunday Roast. De Engelsen wisten een druiligere zondag om te toveren tot een culinair festijn met heerlijk comfort food. Inmiddels een traditie waarbij op zondag uitgebreid wordt getafeld met geroosterd vlees, gegrilde groente, aardappels, Yorkshire pudding en jus.

Dutch Roast bij Restaurant Floreyn in Amsterdam

Restaurant Floreyn start nu dus een nieuwe traditie met Dutch Roast; Sunday Roast in een Hollands jasje.  Elke laatste zondag van de maand kun je komen genieten van de Dutch Roast bij Restaurant Floreyn. Afgelopen maart stond het varken centraal. Denk aan sappige, langzaam geroosterde big, verse worstenbroodjes, stevige erwtensoep, en de smakelijkste garnituren in combinatie met een goed glas wijn of bier zorgen ervoor dat je met een heerlijk voldaan gevoel de week afsluit. Uitgebreid tafelen en het weekend lekker en relaxte afsluiten. Dit doet het restaurant met het beste dat ons land te bieden heeft. Floreyn werkt zoveel mogelijk met producten van Hollandse bodem; van geroosterde aardappels, pastinaak, linzen en bloemkoolgerechten tot vlees en vis van de grill. Uiteraard vergezeld met lokaal gebrouwen en gedestilleerde dranken.

Dutch Roast bij Restaurant Floreyn in Amsterdam

Nieuw Nederlandse Cuisine bij Floreyn

Over de culinaire geschiedenis van Nederland valt nog weleens te twisten. Bij de vraag wat typisch Nederlandse gerechten zijn, komen we vaak niet verder dan stamppot. Zonde! Want ons land heeft veel mooie producten die een podium verdienen. Met de oprichting van Restaurant Floreyn willen de eigenaren ons dit laten proeven, ruiken en zien. Lokale ingrediënten en alternatieve bereiding van klassiekers. Vergeten groente en de smaken die je bij je oma proefde, maar dan in een nieuw jasje. De Nieuw Nederlandse Cuisine om het zo te zeggen.

Dutch Roast bij Restaurant Floreyn in Amsterdam

Niet alleen in de keuken, maar ook in het interieur is nagedacht over Neerlands trots. Onder andere te zien op het plafond dat een weergave is van de verkaveling van Nederland, de kunst van oude fietsen, het NAP dat door het hele restaurant is aangegeven met een gouden lijn én het barmeubel dat verwijst naar de Rietveldstoel.


Dutch Roast @ Restaurant Floreyn

 

Dutch Roast bij Restaurant Floreyn in Amsterdam

Voor de eerste editie staat het varken op het podium. Het vlees wordt verwerkt in alle gangen van de lunch – zelfs in het dessert!

Dutch Roast bij Restaurant Floreyn in Amsterdam

Het worstenbroodje met mosterd deed me denken aan een saussijzenbroodje en was een culinaire verrassing qua smaak, vooral het krokante jasje liet me watertanden.

Dutch Roast bij Restaurant Floreyn in Amsterdam

Een oer-Hollandse snert met spek en rogge op een culinaire wijze deed me terugdenken aan mijn jeugd aan moeders tafel. Het gerecht smaakte naar meer!

Dutch Roast bij Restaurant Floreyn in Amsterdam

Het kan misschien wel wat confronterend zijn als je de chef zo bezig ziet met het speenvarken, maar dit hoor bij de traditionele manier van voorbereiden.

Dutch Roast bij Restaurant Floreyn in Amsterdam

In restaurant Floreyn staat de nieuwe Hollandse keuken centraal. Geuren en smaken van vroeger worden herleefd met behulp van technieken en kennis van nu. Al het mooie van Hollandse bodem en de Noordzee. Daarnaast werkt het team zoveel mogelijk met huisgemaakte producten, van brood tot friandises, en van rolmops tot speculaas.

Dutch Roast bij Restaurant Floreyn in Amsterdam

Dutch Roast bij Restaurant Floreyn in Amsterdam

Het hoofdgerecht bestond uit speenvarken met linzen, bloemkool en aardappelen uit de oven die met maisolie was bereid. Het grappige was dat ik dacht dat de aardappelen ook vlees was, zo greep ik enkele keren mis 😉 Ook als je vegetariër bent kom je genoeg aan je trekken!

Na onze borden leeg te hebben gegeten vernamen we dat we nog een dessert met wederom vlees zouden krijgen! De Soes met praline, karamel en zwoerd was een verrassing, een romige zoete vulling met een omhulsel die zorgde voor een stevige bite en een compleet andere smaaksensatie dan ik had verwacht.

Al met al was het een heerlijke relaxte zondagmiddag en is de Dutch Roast bij Restaurant Floreyn een absolute aanrader!

Groeten, Vincent


Nadere info Dutch Roast

  • De Dutch Roast wordt iedere laatste zondag van de maand geserveerd vanaf 13.00 uur en tot 14.30 uur is het mogelijk om aan te schuiven.
  • De Dutch Roast bestaat uit een drie gangen menu en kost 29,50 euro per persoon.
  • Per editie serveert Floreyn een wisselend menu. Blijf via social media, de website en de nieuwsbrief op de hoogte van de verschillende edities.
  • Let op reserveren voor Dutch Roast is verplicht en kan via dutchroast@restaurantfloreyn.nl of 020 670 7357
  • Trams 16 (halte Ruysdaelstraat) en tram 24 (halte Albert Cuypstraat) stoppen vlakbij. Parkeren kan in parkeergarage Museum Quarter, 3 minuten lopen vanaf restaurant Floreyn.
Restaurant Floreyn
Albert Cuypstraat 31
1072 CL, Amsterdam
The Netherlands
https://restaurantfloreyn.nl/
 
Dutch Roast bij Restaurant Floreyn in Amsterdam

Voor deze review was ik uitgenodigd door Restaurant Floreyn, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Category: Restaurants in Amsterdam Tags: Amsterdam, Dutch Roast, weekend

Over Vincent Nijhof

Fotograaf Reiziger Levensgenieter Foodblogger Creëert eigen werkelijkheid

Vorig bericht: « Oranje Tompouche voor Koningsdag
Volgend bericht: Spinazie curry met paneer (Palak paneer) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Wout

    28 april 2018 om 3:58 pm

    Dit mooie review nodig je uit om zeker na dit restaurant tegaan
    Gr w nijhof

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      1 mei 2018 om 9:39 am

      Hartelijk dank!

      Beantwoorden
  2. Michel

    28 april 2018 om 8:46 pm

    Super cool, een geheel aan gangen die volledig gericht zijn op/van 1 afkomst. De verrassing die zeker te omarmen is is het nagerecht, het klinkt als muziek in de oren. Als ik het zo lees is het zeker een aanrader!!!!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      1 mei 2018 om 9:41 am

      Hi Michel,

      dat is het zeker. Een super mooi initiatief en lekker gezellig voor op de zondag middag!

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#WEEKZONDERVLEES

Betty's Kitchen bestaat maar liefst 8 jaar! En dat vieren we met een Red Velvet taart!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept sukadelappen met hutspot stoofvlees winter © bettyskitchen.nl 10x Stamppot Recepten
  • recept zelf valentijns chocolade maken met ruby roze en puur © bettyskitchen.nl 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten
  • recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl Red Velvet Taart
  • 5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl 5x Hotdogs recepten (video)

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl

5x Hotdogs recepten (video)

recept gemarineerd buikspek © bettyskitchen.nl

Gemarineerde Buikspek van de BBQ

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

recept glutenvrije pretzel taart met chocolade © Betty's Kitchen

Glutenvrije Pretzel Taart met Chocolade

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨5 JAAR GETROUWD ✨ 3 maart is een belangrijke ✨5 JAAR GETROUWD ✨

3 maart is een belangrijke datum voor ons. Niet alleen zijn wij op 3-3-2016 in het huwelijksbootje gestapt, maar het is ook exact 13 jaar geleden dat Dylan en ik een stelletje werden. 

Inmiddels zijn we een paar huizen en carrières verder, hebben we twee prachtige kinderen in deze wereld welkom mogen heten en zijn we nog steeds verliefd op elkaar. Dank je wel @dylan_drost want met jou is het leven echt een stuk leuker 😘

#5yearanniversary #husbandwife #married #marriedcouple #wood #bride #groom #bettyendylan #utrecht
✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨ Deze dame is dol o ✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨

Deze dame is dol op aardappels en de zoete aardappel is daarbij helemaal favoriet! Hij leent zich uitstekend voor klassieke aardappel recepten zoals deze zoete aardappel gratin uit de oven met room en kaas!

Tip: koop verschillende soorten en kleuren zoete aardappel en leg deze dakpansgewijs in een waaiervorm. Je krijgt er deze prachtige gekleurde aardappelschotel van. Dat wordt smullen! 

Ben jij ook fan van zoete aardappel?
==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-gratin-oven/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#aardappel #zoeteaardappel #bataat #gratin #aardappelgratin #pommes #kaas #cheese #room #vegetarisch
✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨ Kun ji ✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨

Kun jij ook geen genoeg krijgen van risotto? Ik in ieder geval niet en ik bereid er het liefst iedere week wel een pan mee. Op deze ‘meatless’ monday heb ik dan een heerlijke vega risotto voor jullie!

Deze risotto met geroosterde rode bietjes is een heerlijke variatie voor je favoriete risotto recepten. Daarnaast is een bolletje mozzarella een leuk alternatief voor de veelal gebruikte Parmezaanse kaas in risotto. Als je de mozzarella kort verwarmt in de pan met risotto dan krijg je heerlijke ‘string cheese‘ ☺️ Enjoy!

==> https://bettyskitchen.nl/risotto-met-rode-bietjes-mozzarella/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#risotto #rijst #arborio #rodebiet #vegetarian #vegetarisch #gepocheerdei #meatlessmonday #mozzarella
✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨ Jullie zagen ✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨

Jullie zagen ze afgelopen vrijdag al voorbij komen in mijn IGTV, ik ging namelijk aan de slag met zelf LOEMPIAS maken! 

Dit zijn misschien wel de meest bekende hapjes uit de Chinese keuken! Loempia’s zijn rolletjes van filodeeg en worden gevuld met groenten. Soms wordt er ook kip, vlees of garnalen aan toegevoegd. Maar het is juist die kleurrijke groente mix die een referentie is naar de kleurrijke lente die in aantocht is. 

Traditioneel worden loempia’s dan ook op de eerste dag van de lente gegeten en mogen dus niet ontbreken tijdens het vieren van Chinees nieuwjaar! Niets voor niets heten ze dan ook ‘Spring Rolls’. Daarnaast doen ze denken aan kleine goudstaven en staan ze symbool voor rijkdom in de Chinese cultuur. Neem er gerust dus nog eentje om van te genieten!

==> https://bettyskitchen.nl/vegetarische-loempias-chinees-nieuwjaar/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#loempia #springrolls #filodeeg #vegetarisch #chineesnieuwjaar #CNY #veggies #recept #homemade #igtv #wittekool #wortel #frituren #luckycat
✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ Hebben ✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ 

Hebben jullie @foodiesmagazine al gespot? Ik vond er een recept voor de bekende Japanse Daifuku Mochi ‘snoepjes’. Dat zijn kleine zachte balletjes van kleefrijst deeg met een vulling van rode bonen pasta. Tip: @valledelsolenl heeft deze Adzuki bonen in hun assortiment zitten!

Het is een bijzondere combinatie, maar ze zijn lekker zacht van textuur en niet te zoet van smaak. Daifuku betekent ‘veel geluk’ in het Japans en je geeft deze snoepjes dan ook tijdens ceremoniële gelegenheden.

Ik gaf een eigen twist aan dit recept door pure chocolade toe te voegen aan de vulling. Door ze na afloop ook te bestuiven met wat extra cacao of chocoladestukjes maak je heerlijke Japanse ‘bonbons’ om van te smullen! Lekker bij een kopje groene thee of jasmijnthee, maar door de chocolade combineren ze ook heel fijn met een kopje koffie.

Op mijn website vind je nu het volledig uitgeschreven recept terug van deze Daifuku mochi met chocolade.Ik daag je bij deze uit om zelf aan de slag te gaan met de Daifuku Mochi van Foodies en zie graag jouw eigen variatie hierop terug! Heb jij wel eens daifuku gemaakt of gegeten?

⇒ https://bettyskitchen.nl/daifuku-mochi-met-chocolade/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
_____________________________
#daifuku #mochi #adzuki #valledelsole #peulvruchten #japan #japanesefood #foodiesmagazine #chocolade  #bettyskitchencollab #samenwerking
✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨ mijn zoon is afge ✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨

mijn zoon is afgelopen maand1 jaar oud geworden! Dat hebben wij gevierd met een toffe dinosaurus stapeltaart die de kleine man helemaal zelf mocht kapot slaan! 

Het is een traditie die over is komen waaien uit de VS maar wel een hele leuke om te doen voor de eerste verjaardag van je kindje. Vandaag staat er dus een artikel online Waarbij ik jullie wat meer vertellen ga over een Cake Smash taart en fotoshoot maken!

 Lijkt jou het leuk om zon shoot te organiseren voor je baby’s eerste verjaardag? 

==> https://bettyskitchen.nl/smash-cake-taart-maken/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#1yearold #hapybirthday #smashcake #smashcakesession #taart #cake #smashcakephotoshoot #biscuitbeslag  #botercreme #buttercream #heelhollandbakt #smashcakephotography #dinosaurus #dinosaur #dinos #dinocake #dinosauruscake #babyboy
✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨ Het Chine ✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨

Het Chinese Nieuwjaars feest loopt alweer bijna ten einde! Ik hoop dat jullie deze twee weken heerlijk genoten hebben (of nog aan het genieten zijn) van die Chinese recepten die online kwamen? Met dank aan @LKKeurope heb ik echt verrukkelijke gerechten klaargemaakt, zoals die malse kip in oestersaus! Daarnaast werd ik ook helemaal fan van hun sesamolie en hoisin saus. Elke voorraadkast zou deze producten standaard moeten bevatten!

Dit was vooral een feestelijke periode die ik ook met vrienden en familie gevierd heb. Uiteraard coronaproof en verdeeld over meerdere dagen, maar bovenal heerlijk gesmuld van Chinese recepten met authentieke ingrediënten. 
Ik mag dan ook een compleet pakket met mijn favoriete ingrediënten van Lee Kum Kee verloten aan jullie!

HOE DOE JE MEE?

🧧Volg @bettyskitchenNL
🧧Geef deze post een like en laat hieronder een comment achter.
🧧Uiteraard horen wij graag welk Lee Kum Kee product jouw favoriet is!
🧧Tag daarbij minstens 1 foodbuddy die jij wilt gaan verrassen met een heerlijk gerecht uit de Chinese keuken!

Belangrijk: dit is een instagram only winactie en loopt tot en met zaterdag 27 februari 2021. De prijs wordt enkel geleverd op een afleveradres in Nederland. De winnaar maak ik op zondag 28 februari 2021 bekend.

Veel succes en bovenal eet smakelijk! 
Groetjes, Betty

#LeeKumKeeCNY #Giveaway #ChineesNieuwjaar #CNY #leekumkee #kip #oestersaus #sojasaus #noodles #samenwerking #bettyskitchencollab #ad
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in