• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Smoothie Recepten / Ontbijt smoothie met mango en havermout

Ontbijt smoothie met mango en havermout

2 januari 2015 Door Betina Oostveen 4 Reacties

Welkom in 2015! Zullen we vandaag maar meteen beginnen aan onze goede voornemens? We trappen de dag af met een heerlijke zonnig-gele ontbijt smoothie met mango en havermout!

Heerlijk vullende ontbijtsmoothie met mango

Een smoothie is echt een ideale manier om aan die 2 stuks fruit per dag te komen. Ik vergeet heel dikwijls om gedurende de dag fruit te eten, dus met een smoothie als ontbijt heb ik het maar alvast gehad. Omdat ik niet uit de gewoonte kan komen om te ontbijten met havermout, voeg ik deze ook toe aan de ontbijt smoothie met mango. Je krijgt hierdoor een heerlijk vullende ontbijtdrank, waar je echt een tijdje ‘ vol’  van zit.

ontbijtsmoothie_met_mango_en_havermout_1-001

Ontbijtsmoothies met havermout

Chiazaad bevat antioxidanten en maakt deze smoothie een beetje ‘ lobbig’.  De zoete moerbeien zorgen voor een haast honingachtige smaak bij deze smoothie. Bijzonder lekker op de vroege ochtend dus. En als jij hier ook grote fan van bent, probeer dan ook eens een van deze andere ontbijtsmoothies met havermout! Zoals een knalroze ontbijt smoothie met frambozen of aardbei. Of ga voor een volromige ‘Nutella Smoothie‘ met cacao. Speciaal voor het najaar is deze Najaarssmoothie met peer een aanrader!


Print

Recept: Ontbijt smoothie met mango en havermout

ontbijtsmoothie met mango en havermout
Print Recipe

Deze geel gekleurde ontbijt smoothie met mango en havermout is een kleurrijke en gezonde start van je dag. Boordevol eiwitten en vers fruit om aan de nodige vitamientjes te komen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 5 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Smoothies

Ingredients

Scale
  • 1/2 mango,
  • 1 banaan,
  • 3–4 eetlepels ‘fijne’ havermout,
  • 250 ml (amandel)melk,
  • 1 eetlepel gedroogde moerbeien,
  • 1 eetlepel chiazaad.

Extra: blender, of hoge kan en een staafmixer.

Instructions

  1. Snijd de mango langs de pit en schil deze. Snijd vervolgens de mango in stukjes. Pel de banaan en snijd in stukjes.
  2. Doe alle ingrediënten in een blender of mix in een hoge kan met een staafmixer en pureer zacht tot een smoothie.

Drink smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

In principe kun je havermout rauw door je smoothie doen. Vind je dit te heftig op de maag liggen, dan kun je de havermout vooraf in een kommetje doen en overgieten met 50 ml gekookt water. Laat 10 minuten staan en pureer daarna volledig mee in de smoothie.

Keywords: smoothie, fruit, mango, banaan, havermout

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

ontbijtsmoothie met mango en havermout

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze ontbijt smoothie met mango wilt gaan maken!

Category: Smoothie Recepten Tags: bananen, chiazaad, mango, moerbeien, Oud & Nieuw, superfoods, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « De beste wensen voor 2015
Volgend bericht: Fotodagboek December 2014 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Andrea - 4pure

    3 januari 2015 om 9:53 am

    Lekker en die smoothie past zeker in mijn goede voornemens van januari! En het ziet er heerlijk uit.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      7 januari 2015 om 7:56 pm

      thanks Andrea! Enjoy!
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  2. Stephanie

    26 januari 2020 om 1:31 pm

    Hoi Betty,

    Mag ik vragen welke havermoutvlokken je gebruikt? Moeten havervlokken niet eerst gekookt worden?

    Ik hoor graag van je.

    Groet Stephanie

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      27 januari 2020 om 3:26 pm

      Hi Stephanie,
      in principe kun je havermout gewoon ‘rauw’ eten. Maar kan ook eventueel een beetje voorwerken in gekookt water. Ook erg lekker! (zie notes bij recept)

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee