Print

MonChou taart met kokos en passievruchten

recept MonChou taart met kokos en passievruchten betty's kitchen

Ingredients

Scale

Voor de bodem:

Voor de topping:

Extra:

Instructions

  1. Begin met het maken van de bodem. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. 
  2. Vermaal de Bastogne koekjes heel fijn in de keukenmachine. Vervolgens verwarm je in een steelpannetje de kokosolie met de santen totdat het helemaal vloeibaar is. Roer de koek kruimels erdoorheen. Schep het mengsel in de springvorm en druk goed aan. Plaats de springvorm afgedekt in de koelkast (als het al goed is afgekoeld).
  3. Ondertussen kun je aan de slag met het maken van de topping. Schep in een ruime kom de monchou wat los met de basterdsuiker en geraspte kokos. Mix in een andere kom de slagroom: het moet niet helemaal stijf en luchtig worden gemixt, maar tot het wat voller wordt.
  4. Mix vervolgens de MonChou en slagroom enkele minuten goed door elkaar. Het mixen is niet om het luchtig te maken maar, puur om alle ingrediënten goed met elkaar te vermengen. Hou het kort dus.
  5. Halveer de passievruchten en roer het vruchtvlees van 2 vruchten door het mengsel. Hou de rest apart voor de topping. Schep de MonChou  in de springvorm en verdeel goed over de bodem. Plaats de MonChou taart met kokos en passievruchten voor 3-4 uur in de koelkast. 
  6. Verdeel voor het serveren de achtergehouden passievruchten over de taart en strooi de cacaonibs eroverheen. De taart is behoorlijk machtig dus snij er niet te grote punten van;)

Geniet ervan!

Liefs, Nanda