• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Gezondere Monchou Taart

Gezondere Monchou Taart

18 maart 2016 Door Betina Oostveen 4 Reacties

Door Suzanne Beekenkamp – Terwijl Betty geniet van haar honeymoon deel ik met jullie het recept voor een heerlijke gezondere monchou taart. Deze variatie op de klassieke monchou taart is met een paar kleine aanpassingen namelijk gezonder en beter voor je.

Monchou taart maar dan gezonder!

Volgens mij is monchou taart de meest geserveerde taart op verjaardagen. Helaas maken veel mensen het kant-en-klaar uit een pakje. Betty maakte al eerder dit recept voor de klassieke monchou taart, maar die bevat roomboter en geraffineerde suiker. Maar met mijn recept voor gezondere monchou taart maak je deze klassier gewoonweg gezonder! Het is niet heel moeilijk maar zo kun je hopelijk net iets vaker genieten van een lekker taartje!

Gezondere Monchou Taart

Hoe maak je monchou taart gezonder?

Ten eerste: in plaats van de Bastogne koeken als bodem maak je een gezondere bodem van havermout, spelt en vezelrijke dadels! Ymmmmm Daarnaast gebruik ik in plaats van suiker slechts een klein beetje honing. Ten derde kun je de kersenvlaai vulling gerust vervangen door een (suikervrije) kersen jam. Klinkt best verantwoord toch? Wist je dat je met passievruchten ook een verrukkelijke topping voor een tropische monchou taart kunt maken?

 Lees meer over Suzanne en heerlijke gezonde recepten op de blog:  PuurSuzanne.nl.


Print

Recept: Gezondere monchou taart

gezondere monchou taart recept
Print Recipe

★★★★★

5 from 1 review

  • Author: Suzanne Beekenkamp – Puursuzanne.nl
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 3 hours 30 minutes
  • Yield: 10–12 personen 1x
  • Category: taart
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten bodem: 

  • 125 gram pitloze dadels,
  • 75 gram havermout,
  • 50 gram volkoren speltmeel,
  • 125 gram roomboter,
  • 1 eetlepel koekkruiden (of pumpkin spice),
  • halve theelepel vanille poeder,
  • 1 theelepel baking soda,
  • twee theelepels citroensap.

Ingrediënten vulling:

  • 200 gram Monchou,
  • 250 ml ongeklopte slagroom,
  • 2 eetlepels honing,
  • een pot  biologische kersenjam (350 gram).

Extra:

  • springvorm 24 cm,
  • bakpapier,
  • oven,
  • koelkast.

 

Instructions

  1. Bekleed de springvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Je begint eerst met het maken van de bodem. Smelt de roomboter in een pannetje.
  3. Doe de dadels in de keukenmachine en hak deze fijn. Voeg de havermout, het speltmeel, de koekkruiden, de vanillepoeder, citroensap en de baking soda toe en zet de keukenmachine nog even aan zodat alles goed gemengd wordt. Schenk nu gesmolten roomboter erbij en kneed het tot een mooi egaal deeg. Doe het deeg in de springvorm en druk het deeg aan met de achterkant van een lepel.
  4. Zet de taartbodem voor 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat hierna de bodem goed afkoelen.
  5. Pak een grote mengkom en klop hierin de Monchou voor een halve minuut. Voeg de slagroom en de honing eraan toe. Klop dit stijf.
  6. Verdeel de vulling over de bodem heen. Streek het glad met de achterkant van een lepel glad. Zet in de koelkast voor minimaal twee uur.
  7. Haal de gezondere monchou taart uit de koelkast en schep de jam erop. Verdeel dit ook gelijkmatig eroverheen. En zet nog even een uurtje terug in de koelkast. Na totaal 3 uur wachten is het tijd om de gezondere monchou taart aan te snijden.

ENJOY!

Liefs, Suzanne

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Gezonde Monchou Taart

Category: Taart Recepten Tags: citroen, dadels, foodbloggers, havermout, kersen, kersentaart, koekkruiden, monchou, pumpkin spice, roomboter, roomkaas, spelt, vanille

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 7x vegetarisch lunchen in Utrecht
Volgend bericht: Trouwdag en Honeymoon »

Lees Interacties

Reacties

  1. Sam Habraken

    26 maart 2016 om 7:19 pm

    Godnondeju goeie taart witte de!

    Beantwoorden
  2. Manon

    18 mei 2016 om 12:45 pm

    Echt een heerlijk taartje. Die bodem…..jammie.

    Beantwoorden
  3. Aaatje

    12 oktober 2019 om 4:52 pm

    Zo lekker! Bodem was verrassend heerlijk. Heb de topping gedaan met vers diepviesfruit. Even koken met wat maizena en chiazaad om het dikker te krijgen en daarna erop smeren en in de koelkast laten afkoelen. Dank voor het recept.

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      15 oktober 2019 om 12:22 pm

      Wat een geweldige (en gezonde) variatietip! bedankt voor het delen!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#HALLOWEEN

halloween recepten

Heerlijke Halloween recepten om mee te smikkelen en griezelen

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • widget recepten met pompoen 20x Recepten met pompoen
  • recept pumpkin spice latte koffie met pompoen van starbucks © Bettyskitchen.nl Pumpkin Spice Latte
  • recept voor baba ganoush aubergine dip mediterrane keukens Baba Ganoush (aubergine dip)
  • recept voor pompoen salade met rode bieten en uienchutney © bettysktichen.nl Pompoen salade met rode bieten en uienchutney
  • verschil tussen quiche en hartige taart + recepten Verschil tussen quiche en hartige taart

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

Oreo Bat Balls voor Halloween

recept Werther's Original Caramel Popcorn © Bettyskitchen.nl

Werther’s Original Caramel Popcorn

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Gebakken vleermuizen vleugels

recept voor radijsjes met yoghurt en dukkah - bijgerecht voor mediterraanse borrel - Egyptische keuken of Marokko dukkah mengsel als heerlijke krokante topping over je gerechten

Radijsjes met Yoghurt en Dukkah

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept courgetti met worst © bettyskitchen.nl

Courgetti met worst

recept pasta alla norma © bettyskitchen.nl

Pasta alla norma

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in