• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Monchou taart met kersen

Monchou taart met kersen

12 januari 2016 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Dit is werkelijk waar de meest makkelijke en snelle ‘cheesecake’ die je kunt maken. Deze monchou taart met kersen is inmiddels een klassieker en je hebt er slechts een paar ingrediënten voor benodigd! Uiteraard met bodem van Bastogne koeken!

De klassieker: Monchou taart maken

Mijn oma maakt regelmatig een monchoutaart voor voor verjaardagen of feestdagen. Iedereen is altijd helemaal weg van dit simpele taartje met roomkaas en kersen topping. Toen ik haar naar het recept vroeg bleek het zo makkelijk te zijn om dit zelf te maken, dus dook ook ik meteen de keuken in. Mijn oma maakte deze taart altijd in een lage ovenschaal, maar ik vind het uitscheppen dan wat moeilijker, dus heb het recept aangepast zodat deze in een springvorm van 24 cm zou kunnen passen. Dat maakt het in punten snijden zeker makkelijker en staat heel feestelijk bij een kopje koffie. Top de monchou taart met kersen eventueel nog af met een beetje geroosterde amandelschaafsel en het feestje is helemaal compleet! Heb jij wel eens zelf dit taartje gemaakt?

  • recept monchou taart met kersen © bettyskitchen.nl
  • recept monchou taart met kersen © bettyskitchen.nl
recept monchou taart met kersen © bettyskitchen.nl

Nog meer taartjes met monchou maken

Monchou kaas is een stevige roomkaas soort die je in het koelverse zuivelschap van de supermarkt vindt. Het is ideaal voor het bakken van ‘no-bake’ cheesecakes, zoals deze klassieke monchou taart met kersen. Maar je kunt er nog meer lekkers mee maken hoor! Onze Nanda maakte namelijk eerder deze suikervrije cheesecake muffins met kwark klaar. Maar deze fris zoete monchoutaart met kokos en passievruchten is een aanrader tijdens de zomermaanden! Gastblogster Suzanne ging zelfs aan de slag met een ‘gezond’ monchou taartje met notenbodem en vrij van geraffineerde suikers! Okee, deze cheese cakes zijn niet alle makkelijk om te makken, maar eigenlijk ook nog best gezond. 🙂


Print

Recept: Monchou taart met kersen

recept monchou taart met kersen © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is werkelijk waar de meest makkelijke en snelle ‘cheesecake’ die je kunt maken. Deze monchou taart met kersen is inmiddels een klassieker en je hebt er slechts een paar ingrediënten voor benodigd! Uiteraard met bodem van Bastogne koeken!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 3 uur wachten
  • Total Time: 3 uur en 30 minuten
  • Yield: 10 personen 1x
  • Category: taart
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 260 gr bastogne koeken
  • 100 gr roomboter
  • 200 gr monchou kaas
  • 125 gr witte basterdsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 0.25 tl vanille extract
  • 2 blikken vlaaivulling kersen (a 430 gr)

Extra:

  • foodprocessor
  • keukenmixer met bischopsspatel
  • springvorm 24 cm doorsnede
  • bakpapier

Instructions

  1. Smelt de boter in een pannetje op vuur. Ondertussen bekleed je de springvorm met bakpapier (bodem en opstaande rand). 
  2. Maal vervolgens de bastognekoekjes tot kruimels in de foodprocessor. Meng de kruimels met de boter en stort uit op de bodem van de springvorm. Gebruik de bolle kant van een lepel om de kruimels evenredig uit te smeren en druk aan om een koekjesbodem te vormen. Zet de vorm in de koelkast om af te laten koelen. Wacht hierna 15 minuten voor je verder gaat met het recept.
  3. Stop de monchou kaas en basterdsuiker in de mengkom van de keukenmixer. Klop het geheel romig in 1 minuut. Zet de machine wat lager en giet langzaam de vloeibare slagroom erbij. Zet daarna de machine weer wat hoger en zie hoe het geheel in een paar minuten helemaal dik, lobbig tot zelfs weer stijf wordt en een romige kaasmassa vormt. Mix niet langer dan nodig is.
  4. Tot slot voeg je de vanille toe en mix nog heel even kort door om te mengen. Spatel vervolgens de monchou vulling bovenop de koekjes bodem.
  5. Open de blikken kersenvlaai vulling. Lepel 1 blik volledig over de kaaslaag. Van het tweede blik heb je enkel de kersen en niet zo zeer de gelei nodig. Vul net zoveel kersen aan zodat de gehele bovenkant van de taart bedekt is en je bijna geen gaten meer ziet.
  6. Dek de vorm af met folie en laat minstens 3 uren opstijven in de koelkast. Snijd daarna in punten en serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Bewaartip: de rest van de Monchoutaart bewaar je weer in de koellkast . Laat gewoon afgedekt met folie in de springvorm zitten. – max 2 dagen bewaren.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept monchou taart met kersen © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze monchou taart met kersen wilt gaan maken!

Category: Taart Recepten Tags: Bastogne koeken, cheesecake, kersen, koekjes, monchou, no-bake, roomboter, roomkaas, slagroom, suiker, vlaai

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Lidl Kerstdiner met Peter Lute
Volgend bericht: 20x Ontbijten in Utrecht »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee