Print

Recept: Monchou taart met kersen

recept monchou taart met kersen © bettyskitchen.nl

Dit is werkelijk waar de meest makkelijke en snelle ‘cheesecake’ die je kunt maken. Deze monchou taart met kersen is inmiddels een klassieker en je hebt er slechts een paar ingrediënten voor benodigd! Uiteraard met bodem van Bastogne koeken!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 3 uur wachten
  • Total Time: 3 uur en 30 minuten
  • Yield: 10 personen 1x
  • Category: taart
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 260 gr bastogne koeken
  • 100 gr roomboter
  • 200 gr monchou kaas
  • 125 gr witte basterdsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 0.25 tl vanille extract
  • 2 blikken vlaaivulling kersen (a 430 gr)

Extra:

Instructions

  1. Smelt de boter in een pannetje op vuur. Ondertussen bekleed je de springvorm met bakpapier (bodem en opstaande rand). 
  2. Maal vervolgens de bastognekoekjes tot kruimels in de foodprocessor. Meng de kruimels met de boter en stort uit op de bodem van de springvorm. Gebruik de bolle kant van een lepel om de kruimels evenredig uit te smeren en druk aan om een koekjesbodem te vormen. Zet de vorm in de koelkast om af te laten koelen. Wacht hierna 15 minuten voor je verder gaat met het recept.
  3. Stop de monchou kaas en basterdsuiker in de mengkom van de keukenmixer. Klop het geheel romig in 1 minuut. Zet de machine wat lager en giet langzaam de vloeibare slagroom erbij. Zet daarna de machine weer wat hoger en zie hoe het geheel in een paar minuten helemaal dik, lobbig tot zelfs weer stijf wordt en een romige kaasmassa vormt. Mix niet langer dan nodig is.
  4. Tot slot voeg je de vanille toe en mix nog heel even kort door om te mengen. Spatel vervolgens de monchou vulling bovenop de koekjes bodem.
  5. Open de blikken kersenvlaai vulling. Lepel 1 blik volledig over de kaaslaag. Van het tweede blik heb je enkel de kersen en niet zo zeer de gelei nodig. Vul net zoveel kersen aan zodat de gehele bovenkant van de taart bedekt is en je bijna geen gaten meer ziet.
  6. Dek de vorm af met folie en laat minstens 3 uren opstijven in de koelkast. Snijd daarna in punten en serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Bewaartip: de rest van de Monchoutaart bewaar je weer in de koellkast . Laat gewoon afgedekt met folie in de springvorm zitten. – max 2 dagen bewaren.

Keywords: taart, cheesecake, monchou, kersen, roomboter, roomkaas, suiker, Bastogne koeken