Print

Recept: Glutenvrije mini pizza’s maken:

Ik kan elke week pizza eten. Het liefst zelfgemaakt, en lekker vers. En met de feestdagen in aantocht leek het me leuk om eens mini pizza’s te maken. Een eenvoudig voorafje of borrelhapje en je kunt natuurlijk volop variëren met beleg.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 1 hours
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 1 hours 20 minutes
  • Yield: 18 stuks 1x
  • Category: Pizza
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale

INGREDIËNTEN MINI PIZZA’S:

INGREDIËNTEN TOPPING: 

  • 8 eetlepels verse tomatensaus, of ‘passata’,
  • 1 bolletje mozzarella, in piepkleine stukken gescheurd,
  • 1/2 rode ui, in gehalveerde ringen,
  • 1/2 courgette in dunne plakjes,
  • Klein handje magere spekreepjes,
  • Klein handje tonijn uit blik, uitgeknepen,
  • 23 takjes tijm,
  • Vers gemalen peper,
  • Olijfolie.

EXTRA:

  • Broodbakmachine, (voor met de hand kneden: volg de instructies op de verpakking)
  • Oven,
  • Ovenplaat, bekleed met bakpapier,
  • Extra bakpapier,
  • Deegroller,
  • Breed glas of uitsteekring.

Instructions

  • Maak als eerste het pizzadeeg in de broodbakmachine. Heb je deze niet volg dan de instructies op de verpakking of klik hier voor een algemene beschrijving. Terwijl het deeg aan het rijzen is, heb je de tijd om de tomatensaus te maken en de toppings vast klein te snijden.
  • Verwarm vervolgens de oven voor op 210 graden (190 hete lucht). Leg een stuk bakpapier op het aanrecht en rol hier het glutenvrije deeg uit tot 0.5 cm dikte. Steek met een glas of uitsteekring hier mini pizza’s uit. Leg deze op de met bakpapier beklede ovenplaat.
  • Extra handeling voor glutenvrij deeg: Kwast de bodems in met een beetje olijfolie en bak deze alvast voor in de oven, gedurende 10 minuten. (Met ‘normaal’ pizzadeeg hoeft dit niet, en bak je de mini pizza’s compleet af in 12-15 minuten).
  • Beleg vervolgens de bodems elk met 1/2 uitgesmeerde eetlepel tomatensaus en verdeel hier de mozzarella overheen. Beleg 6 mini pizza’s met de magere spekreepjes. Beleg 6 mini pizza’s met de tonijn en rode ui. En beleg nog eens 6 mini pizza’s met 2 plakjes courgette en ui. Ris de tijm van de takjes en strooi over de mini pizza’s. Bak ze af in de oven gedurende 10 minuten.
  • Zo simpel is mini pizza’s maken dus. Stap 1 t/m 3 kun je zelfs de dag van tevoren voorbereiden. Zodat je tijdens je feestje alleen even hoeft te beleggen en af te bakken. Breng op het einde alleen nog even op smaak met een snufje peper en geniet!