Met deze kleurrijke, vegetarische Mexicaanse maiskoek pizza komt het beste van 2 werelden samen. De bodem is van maiskoek en deze is belegd met lekker veel groenten tot een gezonde pizza. Je kunt de maiskoek pizza lauwwarm of koud serveren.
Heb je nog nooit eerder Mexicaanse maiskoek gehad? Maiskoek is een soort hartige pannenkoek, met mais door het beslag geroerd. Een ideaal gerecht dus om groenten in te verstoppen. Je kunt er bij dit gerecht zelfs voor kiezen om bijvoorbeeld ook de zoete puntpaprika, rode ui en bosui heel fijn te snijden en door het beslag te roeren. Het recept kun je naar eigen wens nog verder aanpassen. Zijn er andere groenten die je nog hebt liggen of lekker vindt? Dan kun je die natuurlijk ook toevoegen als topping. Denk bijvoorbeeld aan avocado, verse spinazie of sla. Maar ook zwarte of kidneybonen passen er goed bij.
Nog meer recepten met mais
Ik ben gek op pizza… Je zou me midden in de nacht wakker mogen maken voor een echt goede pizza. Jammer genoeg is dit alleen helemaal niet gezond, dus ik experimenteer regelmatig op zoek naar een gezonder alternatief. We hebben afgelopen week dan ook een selectie gemaakt van onze favoriete ‘Pizza’s maar dan anders (en vegetarisch)‘, mocht je hier ook wel oren naar hebben. Zo kun je toch lekker pizza eten maar dan op een gezondere manier en alternatieve bodems uitproberen. Voor de grote TexMex liefhebbers is deze Mexicaanse maissoep met tortillachips ook een aanrader! En wat dacht je van een lekkere vegetarische Zoete aardappelsalade Tex Mex style?
Recept: Mexicaanse maiskoek pizza
Met deze kleurrijke, vegetarische Mexicaanse maiskoek pizza komt het beste van 2 werelden samen. De bodem is een alternatieve pizzabodem van maiskoek en deze is belegd met lekker veel groenten tot een gezonde pizza. Je kunt de maiskoek pizza lauwwarm of koud serveren.
- Prep Time: 15 min.
- Cook Time: 15 min.
- Total Time: 30 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Vegetarisch hoofdgerecht
- Cuisine: Mexicaanse keuken
Ingredients
Ingrediënten pizzabodem:
- 1 ei
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 150 ml. halfvolle melk
- 200 gram mais
- 1 jalapeño peper
- 6 takjes verse peterselie
- Zout en peper
- Olie om te bakken
Ingrediënten pizzatopping:
- 1 rode puntpaprika
- 10 cherrytomaten
- 1 kleine rode ui
- 1 bosuitje
- 75 gram geraspte Cheddar kaas
- 100 gram crème fraîche
- Peper
Instructions
- Verwijder het steeltje van de jalapeño peper en ook de zaadlijsten en zaadjes als je geen pittige bodem wilt. Snij de peper klein. En knip of snij ook de peterselie alvast fijn.
- Meng in een ruime beslagkom het zelfrijzend bakmeel met een flinke snuf zout en peper. Voeg het ei en de melk toe en klop tot een vloeibaar beslag.
- Schep de mais, jalapeño peper en peterselie (hou wat apart voor de topping) bij het beslag en roer goed door.
- Verwarm wat olie op middelhoog vuur in 2 middelgrote koekenpannen. Verdeel het beslag over de pannen. Zodra de bovenkant droog is draai je de pizza’s om in de pan. Bak totdat beide kanten lichtbruin kleuren.
- Ondertussen kun je alvast de ingrediënten voor de topping snijden. Verwijder het steeltje, de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij fijn. De rode ui en bosui snij je in dunne ringen. Halveer de cherrytomaten.
- Zodra de pizzabodems klaar zijn bestrijk je ze met de crème fraîche. Verdeel vervolgens de paprika, rode ui, bosui en cherrytomaten overheen. En als laatste ook de Cheddar kaas, peterselie en nog wat peper naar eigen smaak. Snij de pizza’s in punten en ze zijn klaar om te serveren!
Eet smakelijk.
Liefs, Nanda
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met deze Mexicaanse maiskoek pizza maken.
Geef een reactie