Print

Marmer cake (met cacao)

Maak eens zelf marmer cake! Het is een cake van verschillende lagen normaal cakebeslag en chocolade beslag. Doordat deze een gemarmerd effect hebben noem je deze cake een marmercake!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 1 uur en 15 min.
  • Total Time: 1 uur en 35 minuten
  • Yield: 12 plakken 1x
  • Category: Cake
  • Method: bakken
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten:

  • 250 gram boter,
  • 250 gram suiker,
  • 250 zelfrijzend bakmeel,
  • mespunt zout
  • 5 eieren,
  • 3 eetlepels cacao poeder
  • 1 eetlepel melk

Extra:

  • oven,
  • cakevorm van 28 cm,
  • bakpapier,
  • handmixer,
  • spatel.

Instructions

  1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  2. Verwarm een oven voor op 150 graden / 135 hete lucht.
  3. Beboter de binnenkant van het cakeblik, en bekleed met bakpapier.
  4. Klop de boter, suiker en zout zacht en romig met een handmixer, dit duurt ongeveer 10 minuten.
  5. Voeg de eieren één voor één toe: Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal opgenomen is tijdens het kloppen.
  6. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en spatel dit door het botermengsel.
  7. Schep ruim de helft (ca 60 %) van het beslag in een separate kom en zet even apart. Klop de cacaopoeder en de melk door de andere helft van het beslag welke nog in de keukenmixer bowl zit.
  8. Vul het cakeblik met de helft van het ‘witte’ beslag. Schep hier het ‘chocoladebeslag’ bovenop. Top vervolgens af met de overgebleven helft van het ‘witte’ beslag. en strijk een beetje glad en duw goed in de hoeken uit.
  9. Trek een paar flinke strepen door het beslag met behulp van een mes (dit geeft dat marmer effect) en bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende 1 uur en 15 minuten.
  10. De cake is gaar als je er een (saté)prikker in steekt, en deze er weer helemaal schoon uitkomt.
  11. Laat de cake nog minstens 10 minuten afkoelen alvorens uit de vorm te halen. Laat daarna volledig op een rooster afkoelen. Alleen nog even in plakken snijden en lekker van genieten!

Eet smakelijk!
Groetjes, Betty

Notes

Bewaartip: eenmaal afgekoeld verpak je de cake in een stuk zilverfolie. Als je bakpapier hebt gebruik laat je deze ook zitten om de cake. Op het aanrecht blijft deze nog gerust een paar dagen goed.

Keywords: cake, bloem, boter, suiker, eieren, cacao, chocolade