• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Macadamia Honingtaart

Macadamia Honingtaart

3 februari 2017 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Jump to Recipe

De laatste weken zijn de noten niet meer aan te slepen bij ons thuis. De kleine zal er wel behoefte aan hebben, zoveel zin heb ik er in. En toen ik dit recept voor een Macadamia Honingtaart tegenkwam, wist ik dat ik die meteen moest gaan maken.

Met veel pijn en moeite heb ik het bij slechts 2 puntjes weten te houden, okee een kwart van de taart dan… En ben ik zo slim geweest om de rest aan mijn schoonouders mee te geven. Hij is nogal verslavend deze macadamia honingtaart.

Perfecte balans

Het is een perfecte balans tussen die hartige macadamianoten en de zoete honingvulling. En gelukkig is de vulling ook niet te zoet! Daar houd ik wel van. Het recept voor deze Macadamia Honingtaart is overigens afkomstig van Jamie Magazine. Nou dan weet je wel dat hij enorm lekker moet zijn! En om het geheel af te maken kun je er zelfs nog een beetje slagroom of zelfs zure room overheen lepelen. Of misschien heeft dat laatste vooral met mijn zwangerschapshormonen te maken…? 🙂

macadamia honingtaart van jamie oliver

Gezonde macadamia noten

Gelukkig helpen macadamianoten ook tegen hart,- en vaatziekten, evenals amandelen en walnoten. De aanwezige omega 3 vetzuren helpen tevens je hersenen in balans te houden. Dus als je, net als ik, momenteel even te weinig vis eet (of binnen kunt houden), voeg dan gerust wat extra noten toe aan je dagelijkse kost. Wil je nog meer genieten van macadamia noten? Probeer dan ook eens dit recept voor overheerlijke macadamiakoeken mett witte chocolade! Speciaal voor valentijnsdag ging ik aan de slag met deze blondies met roze chocolade en macadamianoten!

Print

Recept: Macadamia Honingtaart

macadamia honingtaart van jamie oliver
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 2 reviews

De laatste weken zijn de noten niet meer aan te slepen bij ons thuis. De kleine zal er wel behoefte aan hebben, zoveel zin heb ik er in. En toen ik dit recept voor een Macadamia Honingtaart tegenkwam, wist ik dat ik die meteen moest gaan maken.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 1 hours 45 minutes
  • Yield: 10–12 personen 1x
  • Category: Cake & Taart
  • Cuisine: Britse keuken

Ingredients

Scale

Voor het deeg:

  • 60 gram boter,
  • 100 gram bloem,
  • 60 gram fijne kristalsuiker,
  • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil,
  • 3 eetlepel gezeefd vers sinaasappelsap.

voor de macadamia-honing vulling

  • 150–200 gram ongezouten macadamianoten,
  • 2 grote eieren (L),
  • 40 gram fijne kristalsuiker,
  • 60 ml golden syrup,
  • 60 ml vloeibare honing,
  • 20 gram boter, gesmolten,
  • ½ theelepel geraspte sinaasappelschil.

Extra

  • Keukenmixer met deeghaken,
  • bakpapier,
  • bakrijst of bakbonen,
  • lage vlaaivorm met losse bodem, 22 cm,
  • neutrale olie,
  • garde of vork.

Instructions

  1. Maak als eerste de deegbodem: stop alle ingredienten in de keukenmixer en meng tot een bal ontstaat. Wikkel het deeg in vershoudfolie en druk plat. Bewaar minstens 1 uur in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden (180 hete lucht).
  2. Rol hierna het deeg dunnetjes uit tussen twee vellen folie of bakpapier. Verwijder het bovenste vel en keer het deeg om in de vlaaivorm. Trek het andere vel folie er voorzichtig af en druk het deeg voorzichtig in de vorm. Zorg dat je een mooie dikke rand hebt. Leg een vel bakpapier op het deeg en druk lichtjes aan. Vul de vorm met rijst of bakbonen en bak de bodem gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder de vulling en het bakpapier en bak de bodem nog 5 minuten langer. Laat hierna afkoelen.
  3. Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden (165 hete lucht) en breng de macadamia-honingtaart vulling aan: strooi de macadamianoten over de voorgebakken bodem, zodat deze ruimschoots bedekt is. Klop de eieren en de suiker goed door. Meng hier vervolgens de golden syrup, honing, gesmolten boter en sinaasappelschil doorheen. Goed kloppen! Schenk het mengsel over de noten heen en plaats de vorm in de oven. Bak de macadamia-honingtaart af gedurende 30 minuten, op een rooster onder in de oven. Je wilt dat de taart mooi goudbruin is en het deeg mooi gerezen is. Verplaats het rooster dan naar de bovenste richel van de oven en bak nog eens 5 minuten, tot de vulling bruin is en bubbelt. Laat de taart goedz afkoelen voor je hem aansnijdt.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

macadamia honingtaart van jamie oliver

(Bron foto’s: Macadamia taart 1, macadamia taart 2)

Category: Taart Recepten Tags: bloem, Britse keuken, eieren, honing, Jamie Oliver, macadamianoten, noten, roomboter, sinaasappels, suiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Reisblog: Lekker eten in Barcelona
Volgend bericht: Champignonrisotto uit de oven »

Lees Interacties

Reacties

  1. Danella

    3 februari 2017 om 11:27 am

    Dit lijkt me een heerlijke taart! Sowieso zijn alle baksels met macadamianoten eigenlijk altijd goed, maar de combinatie met sinaasappel en honing lijkt me erg lekker.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      7 februari 2017 om 2:14 pm

      Hi Danella,

      jazeker! Noten en honing zijn altijd een gouden combinatie!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee