Print

Recept: Macadamia Honingtaart

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 2 reviews

De laatste weken zijn de noten niet meer aan te slepen bij ons thuis. De kleine zal er wel behoefte aan hebben, zoveel zin heb ik er in. En toen ik dit recept voor een Macadamia Honingtaart tegenkwam, wist ik dat ik die meteen moest gaan maken.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 1 hours 45 minutes
  • Yield: 10-12 personen 1x
  • Category: Cake & Taart
  • Cuisine: Britse keuken

Ingredients

Scale

Voor het deeg:

  • 60 gram boter,
  • 100 gram bloem,
  • 60 gram fijne kristalsuiker,
  • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil,
  • 3 eetlepel gezeefd vers sinaasappelsap.

voor de macadamia-honing vulling

  • 150200 gram ongezouten macadamianoten,
  • 2 grote eieren (L),
  • 40 gram fijne kristalsuiker,
  • 60 ml golden syrup,
  • 60 ml vloeibare honing,
  • 20 gram boter, gesmolten,
  • ½ theelepel geraspte sinaasappelschil.

Extra

  • Keukenmixer met deeghaken,
  • bakpapier,
  • bakrijst of bakbonen,
  • lage vlaaivorm met losse bodem, 22 cm,
  • neutrale olie,
  • garde of vork.

Instructions

  1. Maak als eerste de deegbodem: stop alle ingredienten in de keukenmixer en meng tot een bal ontstaat. Wikkel het deeg in vershoudfolie en druk plat. Bewaar minstens 1 uur in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden (180 hete lucht).
  2. Rol hierna het deeg dunnetjes uit tussen twee vellen folie of bakpapier. Verwijder het bovenste vel en keer het deeg om in de vlaaivorm. Trek het andere vel folie er voorzichtig af en druk het deeg voorzichtig in de vorm. Zorg dat je een mooie dikke rand hebt. Leg een vel bakpapier op het deeg en druk lichtjes aan. Vul de vorm met rijst of bakbonen en bak de bodem gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder de vulling en het bakpapier en bak de bodem nog 5 minuten langer. Laat hierna afkoelen.
  3. Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden (165 hete lucht) en breng de macadamia-honingtaart vulling aan: strooi de macadamianoten over de voorgebakken bodem, zodat deze ruimschoots bedekt is. Klop de eieren en de suiker goed door. Meng hier vervolgens de golden syrup, honing, gesmolten boter en sinaasappelschil doorheen. Goed kloppen! Schenk het mengsel over de noten heen en plaats de vorm in de oven. Bak de macadamia-honingtaart af gedurende 30 minuten, op een rooster onder in de oven. Je wilt dat de taart mooi goudbruin is en het deeg mooi gerezen is. Verplaats het rooster dan naar de bovenste richel van de oven en bak nog eens 5 minuten, tot de vulling bruin is en bubbelt. Laat de taart goedz afkoelen voor je hem aansnijdt.