• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Koreaanse Gebakken Aubergine (Gaji Bokkeum)

Koreaanse Gebakken Aubergine (Gaji Bokkeum)

10 juli 2023 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Het is geen geheim dat ik fan ben van de Koreaanse Kimchi, maar de Koreaanse keuken bevat veel meer dan dat! Van rijstgerechten tot gestoofd vlees en groenten (en vlees) Bokkeum style. Pak je wok er maar vast bij want deze Koreaanse gebakken Aubergines (Gaji Bokkeum) wil jij zeer zeker ook gaan maken!

Zelf Koreaanse gebakken aubergine maken

De Koreaanse keuken staat met name bekend om kimchi! Dat zijn gefermenteerde groenten die een aantal specifieke smaakmakers bevatten. Zoals Gochujang (Koreaanse chilipeper pasta) en Gochugaru (gedroogde Koreaanse chili pepers), maar ook knoflook, gember en vissaus die de kimchi een specifiek smakenpalet geven. Het leek mij dan ook erg leuk om deze eens toe te voegen aan bijvoorbeeld gebakken aubergines. Die zijn te ‘vlezig’ om maandenlang te bewaren in een pot (dan wordt het ‘snotterig’ net zoals bij Oi Kimchi. Maar je kunt de smaakmakers wel lekker mee bakken en dus deze typisch Koreaanse gebakken aubergine zelf maken. En wat denk je: ik kom er net achter dat het ook een echt Koreaans gerecht is genaamd Gaji Bokkeum!

recept koreaanse gebakken aubergine (Gaji Bokkeum) © bettyskitchen.nl
recept koreaanse gebakken aubergine (Gaji Bokkeum) © bettyskitchen.nl

Nog meer Internationale recepten met aubergine

Nu kun je Gaji Bokkeum lekker serveren als bijgerecht, maar deze Koreaanse gebakken aubergine kan ook prima als plantaardig hoofdgerecht. Serveer bijvoorbeeld eens op ramen soep, in plaats van plakjes vlees. Wist je dat men in Japan ook een heerlijk gerecht van gebakken aubergines maakt? Deze zogeheten miso-glazed aubergines worden Nasu Dengaku genoemd en zijn heerlijk met witte rijst. In Turkije maakt met Imam Bayildi met tomaat en feta uit de oven. En in Italie is het de smaakmaker in de Pasta alla Norma! Zo zie je maar: er bestaan nog veel meer lekkere Internationale recepten met aubergine in de hoofdrol!

Benieuwd hoe de video voor deze ‘Gaji Bokkeum’ maken er uit ziet? Bekijk deze video op instagram!


Print

Recept: Koreaanse Gebakken Aubergine (Gaji Bokkeum)

recept koreaanse gebakken aubergine (Gaji Bokkeum) © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze Koreaanse gebakken aubergine wordt Gaji Bokkeum genoemd. De Koreaanse kimchi is natuurlijk heel bekend en dit gerecht gebruikt een aantal van diezelfde smaakmakers, zoals gember, knoflook, zout en gochujang of gochugaru. Je kunt Gaji Bokkeum serveren als bijgerecht, maar hij doet het ook prima als een soort vegetarisch hoofdgerecht (want er zit wel vissaus in) met bijvoorbeeld gestoomde rijst.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 2 –4 personen 1x
  • Category: Bijgerecht
  • Cuisine: Koreaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 2 medium (paarse) aubergines
  • ½ wortel
  • 2 tl. fijngesneden gember
  • 2 tl. fijngesneden knoflook
  • 1 el. Gochujang (Koreaanse chilipeper pasta)
  • 1 el. mirin (rijstwijn)
  • 1 tl. vissaus
  • 1 tl. suiker
  • 1 tl. sesamolie
  • 2 bosui
  • sesamzaadjes
  • zonnebloemolie of andere olie voor bakken.

Instructions

  1. Was de aubergines en verwijder het groen. Snijd de aubergines in de lengte en plakken van 2 cm dikte. Stapel op elkaar en snijd vervolgens in repen van 2 cm dikte. Tot slot snijd je de repen in 3 stukken.
  2. Verwarm een wok of braadpan op medium hoog vuur. Voeg olie toe en bak de aubergines gedurende 5-6 minuten rondom aan. Blijf regelmatig roeren.
  3. Rasp de wortel grof en voeg samen met de gember en knoflook  in de laatste minuut toe om mee te bakken.
  4. Voeg dan de Gochujan chilipeperpasta, mirin, vissaus en suiker toe. Breng op smaak met een snuf peper en zout en verlaag daarna het vuur en laat de aubergines nog 5 minuten zachtjes verwarmen.
  5. Snijd de bosui in ringen. Stop erbij in de pan, roer even goed om en zet daarna het vuur uit. Bestrooi het gerecht met sesamzaadjes en serveer direct.

Eet smakelijk!

Notes

Wil je toch nog wat meer pit toevoegen? Voeg bij stap 4 dan tevens 1 tl (of meer) Gochugaru (=Koreaanse gedroogde chilipepers) toe.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept koreaanse gebakken aubergine (Gaji Bokkeum) © bettyskitchen.nl
Serveersuggestie

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor Koreaanse gebakken aubergines, beter bekend als Gaji Bokkeum, wilt gaan maken.

Category: Bijgerechten Tags: aubergines, gember, Glutenvrij, gochujang, kimchi, knoflook, Koreaanse keuken, mirin, sesamolie, sesamzaad, vissaus

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Kwarktaart met aardbeien
Volgend bericht: Havermout wafels met banaan »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee