• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Klassieke Cheesecake maken

Klassieke Cheesecake maken

19 januari 2015 Door Betina Oostveen 10 Reacties

Jump to Recipe

Je hoeft niet meer verder te zoeken, want dit is het enige basisrecept dat je nodig hebt om een klassieke cheesecake te maken. Gebakken in de oven en met bastogne koeken bodem natuurlijk.

Cheesecake eten tijdens Blue Monday

Dit is HET recept voor een klassieke cheesecake maken! En het is precies wat je nodig hebt tijdens deze ‘Blue Monday’!! Naar het schijnt is dit de meest deprimerende dag van het jaar! Waarom? Het heeft vaak te maken met goede voornemens die maar niet blijken te lukken rond de 3 en vierde week van januari. En het winterse weer wil ook niet echt positief op het humeur werken.

recept voor klassieke cheesecake maken betty's kitchen

Dus deel ik vandaag het recept voor deze klassieke cheesecake om iedereen, inclusief mijzelf, even flink op te beuren. Die goede voornemens zijn vandaag even overboord en we gaan lekker genieten van een kopje thee of koffie met een puntje (of twee) van deze klassieke cheesecake. Enjoy!

De beste klassieke cheesecake

Er bestaan inmiddels al heel veel soorten en variaties op cheesecake! Maar een goede basic, standaard en klassieke cheesecake, wordt alleen op smaak gebracht met een beetje vanille en citroen en hoort geserveerd te worden op een bodem van Bastogne koekjes. Punt. Begin als beginner met dit recept voor de beste klassieke cheesecake en bouw daarna ook uit naar andere soorten en varianten cheesecake recepten.

Nog meer cheesecake recepten

Op deze site vind je bijvoorbeeld de recepten voor een bramen cheesecake, maar ook cheesecake ijs met aardbeien. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze mini-cheesecake met frambozen hartjes? En speciaal voor de feestdagen kun je ook een no-bake Halloween Cheesecake maken of deze Sinterklaas Cheesecake met kruidnoten.


Print

Recept: Klassieke Cheesecake Maken

recept voor klassieke cheesecake maken betty's kitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Je hoeft niet meer verder te zoeken, want dit is het enige basisrecept dat je nodig hebt om een klassieke cheesecake te maken. Gebakken in de oven en met bastogne koeken bodem natuurlijk.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 minutes + opstijven
  • Cook Time: 1 hours + 1 uur nagaren
  • Total Time: 12 uur
  • Yield: 12–14 personen 1x
  • Category: Taart
  • Cuisine: Amerikaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 100 gram boter (voor de bodem)
  • 220 gram Bastogne koeken 
  • 800 gram roomkaas
  • 200 gram crème fraîche
  • 250 gram (fijne) suiker
  • 4 eieren
  • 1 eierdooier
  • 2 eetlepels maizena (of bloem)
  • 1 theelepel vanille extract
  • rasp van 1 citroen
  • 1 theelepel citroensap

Extra:

  • springvorm 24 cm doorsnede
  • bakpapier
  • foodprocessor
  • steelpannetje
  • keukenmixer

Instructions

  1. Zorg er als eerst voor dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn. Haal ze hiervoor minstens 30 minuten voor gebruik uit de koelkast. Verwarm vervolgens de oven voor op 180 graden / 165 hete lucht. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  2. Smelt de boter in een pannetje en verkruimel ondertussen de Bastogne koeken in een foodprocessor. Giet de kruimels bij de boter en roer goed door. Stort dit uit op de bodem van de springvorm en druk de bodem goed aan met de spatel (of de bolle kant van een lepel). Stop de springvorm in de koelkast om de bodem op te laten stijven.
  3. Klop ondertussen in een grote kom de roomkaas met de crème fraîche en suiker tot een luchtig beslag. Doe dit het liefst met een (hand)mixer op lage snelheid, totdat je een zachte, homogene massa hebt. Houdt het kloppen echt minimaal en puur om de kaas smeuïg te maken.
  4. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe. (Voeg het volgende ei pas toe als de vorige volledig is opgenomen.) Tot slot voeg je de eierdooier, maizena (of bloem), vanille extract, citroenrasp en citroensap toe, en mix maximaal 1 minuut om alles net te kunnen mengen.
  5. Giet de vulling voor klassieke cheesecake bovenop de kruimelbodem en bak gedurende 60 minuten in de voorverwarmde oven. De bovenkant zal in ieder geval gestold zijn, maar het midden kan nog een beetje wiebelig zijn.
  6. Zet de oven nu op een klein kiertje en laat  1 uur afkoelen in de oven en laat daarna een nacht volledig afkoelen en opstijven in de koelkast. 

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept voor klassieke cheesecake maken betty's kitchen

Category: Taart Recepten Tags: Blue Monday, cheesecake, citroen, Crème fraîche, roomkaas, suiker, vanille

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « WijnSpijs Wandeling – in Utrecht
Volgend bericht: Zelf Mayonaise maken »

Lees Interacties

Reacties

  1. Emma

    19 januari 2015 om 8:22 am

    Ohhh, cheesecake die moet ik snel weer eens maken!

    Beantwoorden
  2. Marleen

    16 juni 2018 om 9:36 pm

    Cheesecake is heerlijk en ook machtig door zoveel roomkaas. Ik had er wel 100 gram minder suiker in gedaan en hij was meer dan zoet genoeg. Echt goed afkoelen is niet gelukt omdat niet iedereen daarop kon wachten. 😉
    Gr. Marleen

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      17 juni 2018 om 10:35 am

      Hahaha geweldig om te horen!
      En bedankt voor de minder suiker tip!
      Het is altijd de vraag of het werkt, maar prima dus! 🙂

      Beantwoorden
  3. Samantha

    27 augustus 2020 om 10:23 pm

    Ik heb het net gemaakt voor een feestje en het ruikt enorm lekker. Ik heb stiekem ook al geproeft en smaakt goed!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      28 augustus 2020 om 11:00 am

      Dat is leuk om te horen! Ik wens je vast veel plezier met het opsmikkelen ervan!

      Beantwoorden
  4. Lisa

    25 juni 2021 om 11:33 am

    Heerlijk!! Cheesecake is mn lievelingstaart

    Beantwoorden
  5. Barbara

    4 februari 2022 om 2:23 pm

    Hallo Betty, welke roomkaas is het lekkerste om te gebruiken?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      7 februari 2022 om 2:14 pm

      Ik gebruik over het algemeen Philadelphia roomkaas want die is al lekker stevig van zichzelf. Tenzij er in het recept iets van Monchou vermeld staat.

      Beantwoorden
  6. Gre Huizer

    3 december 2023 om 9:20 pm

    Is er ook iets van vervanging van suiker in de cheesecake ivm diabetes?Ik probeer dingen uit zonder suiker en ik ben dol op cheescake.Hoop op lekkere reacties

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      11 december 2023 om 2:27 pm

      Hi Gre, snap ik helemaal maar alternatieven zullen niet helemaal op cheesecake lijken.
      Kijk eens even in dit lijstje, je kunt taarten namelijk heel goed zoeten met fruit en bijvoorbeeld suikervrije yoghurt: https://bettyskitchen.nl/zomerse-taart-met-fruit-recepten/

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee