Woensdagvond is mijn vaste ‘sport’ avond en dat betekent dat manlief kookt. Dit recept voor kip met boontjes, pindasaus en rijst is een zeer makkelijke maaltijd voor een doordeweekse avond. Maar het is er dan ook zo eentje die ik elke week wel kan eten. Vezelrijk en boordevol proteine, maar bovenal erg lekker!


Kip met boontjes uit de wok
Kiprecepten zijn nou eenmaal favoriet van velen en deze Indische kip met boontjes uit de wok is een lievelingsgerecht bij ons thuis. Dat heeft misschien ook iets te maken met de Indische achtergrond van mijn echtgenoot. Je zet dit gerecht in een mum van tijd op tafel en je kunt er zelfs voor kiezen om aan het einde van de bereiding alles in een wok met elkaar te mixen. Maar hoe dan ook een lepeltje pindasaus hoort er gewoon bij!
Het merk Conimex heeft een groot assortiment met smaakmakers, bijgerechten en toppings uit o.a. de Indische keuken. Maar je kunt bijvoorbeeld ook zelf pindasaus maken met dit basisrecept.






Nog meer heerlijke kip recepten voor na het sporten
Kip zit natuurlijk boordevol proteine en eet ik graag na het sporten. Naast onderstaand recept voor kip met boontjes, pindasaus en rijst kun je bijvoorbeeld ook een van deze heerlijke kip recepten voor na het sporten maken:
- Thaise ‘Mussaman’ Curry met kip en aardappels
- Caesarsalade met gebakken kip
- Laotiaanse ‘Laab’ salade met kip, limoen en cashewnoten
- TexMex Burrito met kip en quinoa
- Indische ‘Ajam Paniki’ Kip in kokossaus
Eet smakelijk in ieder geval en geniet dus heerlijk van kip!
Recept: Kip met pindasaus en boontjes
Dit recept voor kip met pindasaus, boontjes en rijst is een heerlijk gerecht uit de Indische keuken. Makkelijk te bereiden en zelf de pindasaus zet je in een mum van tijd op tafel. Een doordeweekse maaltijd voor proteine en vezels.
- Prep Time: 15 min.
- Cook Time: 15 min.
- Total Time: 30 minuten
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Hoofdgerecht met kip
- Method: wokken
- Cuisine: Indonesische keuken
Ingredients
- 400 gram kipfilet, in grove stukken
- 600 gram sperziebonen, schoongemaakt
- 1 eetlepel fijngehakte knoflook
- 300 gram (zilvervlies)rijst
- 2 sjalotten
- 4 gekookte eieren
- Ketjap Manis
- Sambal Oelek of Brandal
- zout & peper
- (wok)olie
Voor erbij:
- portie pindasaus
- gebakken uitjes
- 2 bosuien, in ringen
- kroeppoek
Instructions
- Marineer als eerste de stukken kipfilet samen met de knoflook, een flinke scheut ketjap en 1-2 theelepels sambal naar wens. Roer goed door, breng op smaak met zout & peper en laat minstens 20 minuten afgedekt marineren.
- Breng een pan met water aan de kook voor de rijst. Voeg een snuf zout toe en kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing klaar. Je kunt uiteraard ook een rijststomer gebruiken.
- Ondertussen ga je de sperziebonen schoonmaken (mocht dit nog niet gebeurd). Snijd de uiteinden van de boontjes en snijd vervolgens in stukjes van 3 -4 cm. Stop de sperziebonen in een hittebestendige kom of water en giet hier kokend water bij. Laat de boontjes gedurende een paar minuten blancheren. Giet daarna af en laat uitlekken.
- Pel de sjalotten en snijd in kleine stukjes. Verhit een scheutje wok olie in de wok en roerbak hierin de gemarineerde kipfilet gedurende 5 minuten. Voeg de sperziebonen toe en bak mee gedurende een paar minuten. Breng op smaak met zout, peper.
- Serveer de gebakken kip met boontjes, rijst en pindasaus op een bord. Garneer met een gehalveerd eitje en eventueel met wat ringetjes bosui.
Eet smakelijk!
Eet smakelijk! Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met maken van deze kip met boontjes en pindasaus.

Voor dit recept heb ik producten opgestuurd gekregen van Conimex. Maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en ervaring. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.
Gestemd!
Ziet er lekker uit!
Ik duim voor een Quooker voor je. Hij is zo handig!