• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Cake recepten / Kerst Tulband Cake

Kerst Tulband Cake

19 december 2018 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Jump to Recipe

Deze kleurrijke Kerst tulband cake is een mooie afsluiten van het kerstdiner. Want wie wil er nou niet een feestlijk plakje voor bij de koffie toe?

Een tulband cake voor Kerst maken

Een cake bakken kan eigenlijk voor elke gelegenheid en dus ook tijdens de Kerstdagen. Deze feestlijke tulband cake is gevuld met rozijnen en bigarreaux (kersen), waardoor het een kleurrijk spektakel wordt. Je hoeft dus niet eens een uitgebreide taart of desserts te maken voor het kerstdiner, want afsluiten met deze Kerst tulband cake is een kroontje op het diner. Maar overdag, voor bij de ontvangst met koffie is ie ook een aanrader!

recept kerst tulband cake © bettys kitchen

nog meer zoete kerst recepten

Wij bakken er tijdens de feestdagen maar al te graag op los. Het is niet alleen heel lekker om je kerstdiner af te sluiten met wat zoets. Maar onze kerst ‘baksels’ zijn ook vaak makkelijke en prachtige gerechten om op tafel te zetten. Behalve deze kleurrijke Kerst tulband cake kun je ook genieten van Kerst koekjes, een meringue kerstkrans met kersen en chocolade, of een galette met rode appels en frangipane. Check hier in ieder geval nog meer overheerlijke kerstdesserts!


Print

Recept: Kerst Tulband Cake

recept kerst tulband cake © bettys kitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Een heerlijke kleurrijke cake voor de feestdagen. Zet tijdens Kerst deze Kerst Tulband Cake op tafel als dessert, voor bij de koffie. 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 mins.
  • Cook Time: 1 hour.
  • Total Time: 1 hour, 15 mins.
  • Yield: 18 plakken 1x
  • Category: Cake
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn!

  • 250 gr boter
  • 250 gr fijne suiker
  • 1 vanillepeul, uitgeschraapt
  • snufje zout
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels melk (45 ml)
  • ½ theelepel amandelextract
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 200 gr bigarreaux
  • 100 gr rozijnen
  • 2 el bloem

Voor de topping:

  • 50 gr poedersuiker
  • 2 tl water
  • disco dip

Instructions

  1. Verwarm een oven voor op 150 graden / 135 hete lucht. Beboter de binnenkant van de tulband vorm en ‘stof’ af met een beetje bloem. Schud het overtollige bloem uit de vorm. Een paar keer sprayen met enkel bakspray kan ook, laat dan wel even een paar minuten opdrogen.
  2. Klop de boter, suiker, vanille merg en zout zacht en romig met een handmixer, dit duurt ongeveer 10 minuten.
  3. Voeg de eieren één voor één toe: Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal opgenomen is tijdens het kloppen. Giet daarna de melk erbij, samen met het amandelextract en klop nog even goed door. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en spatel dit door het botermengsel.
  4. Schep in een separate kom de bigarreaux en de rozijnen om met de bloem. Alles dient goed bedekt te zijn met de bloem. Schep daarna door het cake beslag. Dit voorkomt dat de rozijnen en kersen naar ‘bodem’ van de vorm zakken tijdens het bakken.
  5. Vul de tulband vorm met het beslag en bak de Kerst tulband cake in de voorverwarmde oven gedurende 1 uur (60 minuten).
  6. Laat na het bakken de cake nog 15 minuten in de vorm afkoelen en keer daarna de vorm om op een rooster en laat de Kerst tulband cake volledig afkoelen.
  7. Voor het glazuur roer je de poedersuiker los met het water. Lepel deze meteen over de bovenkant van de Kerst tulband cake en laat eventueel wat druppels glazuur langs de buitenkant vallen. Top af met de discodip en laat eventjes opdrogen. Snijd in plakken en geniet!

Notes

TIP:  Deze Kerst tulband cake bewaar je op het aanrecht, het liefst onder een taartstolp en niet in de koelkast. De cake blijft gerust 4 dagen goed en is dus heel makkelijk voor te bereiden voor kerst. En zo kun je ook elke kerstdag genieten van een plakje.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept kerst tulband cake © bettys kitchen

Category: Bakrecepten, Cake recepten Tags: bigarreaux, bloem, cake, disco dip, glazuur, Kerst recepten, poedersuiker, roomboter, rozijnen, suiker, taart, zelfrijzend bakmeel

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Spaghetti vongole (pasta met zeevruchten)
Volgend bericht: Kerstboom pizza met spinazie en kaas »

Lees Interacties

Reacties

  1. John

    27 december 2019 om 11:25 am

    Echt heerlijke cake. En is inderdaad drie dagen houdbaar onder de stolp. Heb twee kleine veranderingen aangebracht: 100g sukade + 100g bigar. Ipv 200g bigarreaux. En voor de zekerheid 1/4 theelepel baksoda toegevoegd, omdat ik minder geslaagde ervaringen had met vruchtencake op basis van zelfrijzend bakmeel. Gaan we zeker vaker maken! Bedankt! Groetjes John

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in