Print

Recept: Halloween ontbijt met croissantdeeg

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 3 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Halloween

Ingredients

Scale
  • 1 blik croissantdeeg (6 stuks)
  • 20 gr roomboter, gesmolten
  • 2 el fijne suiker
  • 2 tl kaneel
  • 1 ei
  • 30 gr poedersuiker
  • scheutje water
  • paar druppels rode voedingskleurstof

Extra:

  • kleine ovenschaal, bijv. 25 x 15 cm
  • bakkwast
  • pizzaroller

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (check de verpakking van het deeg voor juiste temperatuur en bereidingstijd. Vet een kleine ovenschaal in met bakspray en zet apart.
  2. Rol het bladerdeeg af en druk de naden goed dicht. Gebruik desnoods een deegroller om even een keer goed uit te rollen. 
  3. Kwast de lap croissantdeeg in met de gesmolten boter. Meng de suiker en kaneel en bestrooi hier de lap mee, maar hou een klein beetje apart.
  4. Gebruik nu de pizzaroller om het deeg in 4 mega lange linten te snijden. Leg de 4 linten op hun kant kronkelend in de ovenschaal, zodat het een beetje lijkt op darmen. Het is de bedoeling dat er juist wat ruimte tussen de kronkels zit want het deeg zal tijdens het bakken uitzetten. Bestrooi met het laatste beetje kaneelsuiker.
  5. Kluts het ei en bestrijk hiermee voorzichtig het croissantdeeg aan de bovenkant. Plaats de schaal in het midden van de oven en bak het deeg in 12-14 minuten af. 
  6. Stop de poedersuiker in een kommetje en voeg hier de rode voedingskleurstof aan toe. Vervolgens voeg je theelepel voor theelepel water toe en roer tussentijds goed door de poedersuiker. Dit rode glazuur moet wel gebonden zijn, maar dun genoeg om te kunnen ‘druppelen’ over het deeg.
  7. Haal de kaneelbroodjes uit de oven en lepel de rode glazuur er overheen. Tip van Betty: volg simpelweg de ‘kronkels’ voor het mooiste effect en druppel tot slot her en der wat glazuur. Serveer direct.

Eet smakelijk en maak er een griezelig Halloween van!

Groetjes, Betty