• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Japanse ‘Fluffy Pancakes’

Japanse ‘Fluffy Pancakes’

26 juli 2024 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Ze zijn de afgelopen jaren regelmatig voorbij gekomen op social media: een hoge toren met hele dikke Japanse ‘fluffy’ pancakes. Dit eiwitrijke ontbijt is de meringue onder de pannenkoekjes en is ook eenvoudig zelf na te maken! Serveer lekker met maple syrup of poedersuiker en kleed het geheel feestelijk en gezond aan met extra fruit.

recept voor het maken van heerlijk zachte en dikke japanse fluffy pancakes van opgeklopte eiwitten - gestoomd in de pan en lekker dik soort van souffle
recept voor het maken van heerlijk zachte en dikke japanse fluffy pancakes van opgeklopte eiwitten - gestoomd in de pan en lekker dik soort van souffle

Wat zijn de Japanse ‘Fluffy Pancakes’?

Deze heerlijke Japanse ‘fluffy pancakes’ hebben veel weg van een souffle en ze zijn ontzettend zacht van textuur en smaak. Het luchtige beslag bestaat voornamelijk uit opgeklopte eiwitten en ze worden op lage temperatuur gestoomd in de pan. Daardoor kun je er van die heerlijke dikke ‘fluffy’ pancakes van maken. Behalve het feit dat ze heel lekker zijn zijn ze dus ook nog eens heerlijk eiwitrijk en bevatten relatief weinig suiker en zelfs geen boter of olie. Dit moet je gewoon een keertje proberen en ervaren, geloof me.

Met onderstaand recept hou je een eidooier over, maar geen nood want deze kun je prima gebruiken in een ander recept. Check hier een compleet overzicht voor recepten met overgebleven eidooiers.

recept japanse fluffy pancakes © bettyskitchen.nl

Nog meer heerlijke Japanse recepten om uit de proberen

Laat het maar aan de Japanners over om heerlijk recepten te bedenken die gewoonweg net even wat anders zijn dan wij gewend zijn. Nu hebben we deze week een Japanse themaweek op de site met dus een compleet Japan Weekmenu. Hier passen deze heerlijke dikke Japanse ‘fluffy pancakes’ natuurlijk perfect bij. Maar ik wil je ook verzoeken om bijvoorbeeld eens Daifuku Mochi te proberen. Zelf gemaakt of gekocht. Het is een typische Japanse zoete lekkernij met rode bonen en kleefrijstmeel. Daarnaast is de Okonomiyaki pannenkoek ook een van onze favoriete recepten uit de Japanse keuken!


Print

Japanse ‘Fluffy Pancakes’ recept

recept japanse fluffy pancakes © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze Japanse ‘Fluffy Pancakes’ zijn een heerlijk dessert of traktatie gemaakt van opgeklopte eiwitten, waardoor ze ontzettend luchtig en dus ‘fluffy’ zijn. Het is een heerlijk eiwitrijk recept en door te variëren met verschillende toppings kun je er elke keer weer een nieuw feestje van maken!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 2x 10 minuten
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 2 personen
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Japanse Keuken

Ingredients

  • 3 eieren (3 eiwitten + 2 dooiers)
  • 3 eetlepels suiker (45 gram)
  • 2 eetlepels melk (30 ml)
  • ½ tl vanille extract
  • 6 el. bloem (50 gram)
  • ½ tl bakpoeder
  • 1 tl azijn
  • 1 el. maizena
  • scheutje water voor het stomen,

Extra:

  • keukenmixer met garde
  • koekenpan met antiaanbaklaag en hoge rand (gebruik anders een braadpan) + deksel
  • spuitzak of ziplock zak 

Instructions

  1. Splits de eieren. Stop de eiwitten in de mixerkom en de dooiers in een aparte mengkom
  2. Voeg ⅓ van de suiker toe aan de dooiers, samen met de melk en vanille extract. Roer dit even door elkaar. Daarna gaan de bloem en bakpoeder erbij en roer met een lepel of garde tot een beslag. Zet apart
  3. Plaats de mixer kom met eiwitten in de machine en plaats de garde. Zet de machine nu op middelmatige snelheid en laat kloppen tot er heel veel belletjes vormen. Voeg dan de azijn toe. Blijf rustig doorkloppen terwijl je steeds beetje bij beetje de overgebleven ⅔ van de suiker toevoegt. Schraap ook eens goed langs de rand van de kom om alle suiker op de laten nemen. Ga zo door tot je na 10 minuten kloppen een goede zachte eiwitschuim hebt met zeer kleine belletjes. Voeg op het laatste moment pas de maizena toe en klop nog een laatste keer zachtje door en zet de machine uit.
  4. Verwarm de koekenpan op medium-laag vuur. Je gebruikt geen boter of olie voor het bakken van deze Japanse Souffle Pancakes. Je mag natuurlijk de bodem van de pan wel eventjes invetten en droogwrijven met keukenpapier voor gebruik.
  5. Tijdens het voorverwarmen ga je de twee komen samenvoegen. Stop hiervoor ⅓ van de eiwitten bij het dooier mengsel en roer goed door elkaar om samen te vermengen en vloeibaarder te maken. Daarna schept je het dooier mengsel bij de overgebleven ⅔ van de eiwitten en vouw deze heel rustig met een spatel er door. Je wilt zo min mogelijk van de luchtigheid verliezen. Schep daarna het beslag in een spuitzak.
  6. Spuit twee a drie torenhoge pannenkoeken in de pan – hier heb je ongeveer de helft van het beslag voor nodig. Doe dit rustig en begin eerst met een ronde bodem, daarna houd je de zak in het midden en spuit je dikke hoop terwijl je de zak zachtjes omhoog beweegt.
  7. Druppel vervolgens 1 eetlepel water rondom het beslag in de pan en plaats de deksel. Laat de Japanse Fluffy Pancakes gedurende 5 minuten op laag vuur stomen.  Draai ze daarna voorzichtig om met een spatel. Druppel weer een eetlepel water in de pan en plaats de deksel voor een extra 5 minuten stomen.
  8. Schep de pancakes uit de pan en serveer direct. Herhaal vervolgens stap 6 + 7 met de andere helft van het beslag.

Notes

In Japan worden deze Fluffy Pancakes vaak opgestapeld geserveerd met bijvoorbeeld:

  • klontje boter
  • poedersuiker
  • maple syrup
  • karamelsaus
  • vers gesneden fruit bijv: aardbeien, kersen, ananas, mango etc.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept voor het maken van heerlijk zachte en dikke japanse fluffy pancakes van opgeklopte eiwitten - gestoomd in de pan en lekker dik soort van souffle

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze mega dikke Japanse ‘fluffy pancakes’ wilt gaan maken!

recept japanse fluffy pancakes © bettyskitchen.nl

Category: Ontbijt Recepten Tags: azijn, bakpoeder, bloem, eieren, eiwitten, Japanse keuken, maizena, melk, pancakes, suiker, vanille

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Dumpling Ramen (vegetarisch)
Volgend bericht: ITALIE Weekmenu »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept gebakken feta uit de oven feta fourno © bettyskitchen.nl

Gebakken Feta uit de oven (Feta Fourno)

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee