De liefhebbers van Indiaas eten kunnen te komende tijd hun hart ophalen, want er komen weer een paar heerlijke Indiase recepten aan. Vandaag deel ik met alle liefde een van mijn favoriete pittige Indiase dip met koriander en pepers. Dit friszure goedje past bij heel veel gerechten en wordt ook wel een groene chutney genoemd.
Groene koriander chutney maken
Een chutney is een typische smaakmaker uit de Indiase keuken.Deze groene chutney wordt gemaakt met koriander, munt, groene peper en citroen en is een friszure en pittige chutney voor bij heel veel verschillende Indiase gerechten. Ik proefde hem voor het eerst bij mijn bezoek aan Surya restaurant en ben er sindsdien verkocht aan. Je kunt hem gebruiken als saus voor over Indiase tandoori gerechten of als smaakmaker over je curry. Maar het liefst gebruik je hem als dip voor bijvoorbeeld de flinterdunne papadums of gevulde deeghapjes zoals samosa’s. Zo lekker!
Recepten om Indiase groene chutney mee te serveren
Je moet er van houden natuurlijk, zo’n pittige Indiase dip met koriander en pepers. Heerlijk om te serveren als dip voor bij papadums of bijvoorbeeld deze vegetarische samosa’s. Maar deze Indiase groene chutney is ook heerlijk als kleurrijke saus voor bijvoorbeeld over Indiase lamspiezen of serveer bij Kedgeree! Ook lekker om te maken is deze vegetarische Indiase Paneer Palak met spinazie en blokjes kaas. Een lepeltje groene curry als topping zorgt dan voor een hele nieuwe smaakbeleving! Serveer je Chutney geruste bij een van onze andere Indiase recepten.
Indiase groene chutney (met koriander en munt)
Deze groene chutney wordt gemaakt met koriander, munt, groene peper en citroen en is een friszure en pittige chutney voor bij heel veel verschillende Indiase gerechten. Je kunt hem gebruiken als saus voor over Indiase tandoori gerechten of als smaakmaker voor je curry. Maar het liefst gebruik je hem als dip voor bijvoorbeeld papadums of samosa’s. Zo lekker!
- Total Time: 5 minuten
- Yield: voor 1 klein dipschaaltje 1x
- Category: dips, dressings en sauzen
- Cuisine: Indiase keuken
- Diet: Gluten Free
Ingredients
- 15 gr verse koriander
- 10 gr verse munt
- 1 groene Spaanse peper (of meer..)
- 2 eetlepels cashewnoten of pinda’s
- 1 tl fijngehakte knoflook
- 1 tl fijngehakte gember
- 2 tl citroensap
- 2 el yoghurt
- peper & zout
Extra:
- 2 ijsblokjes of 4-5 el koud water
- staafmixer of hakmolentje
Instructions
- Stop alle ingrediënten in kannetje of kommetje en pureer het geheel met een staafmixer. Je kunt ook gebruik maken van een kleine hakmolen. De hoeveelheid voor deze indiase groene chutney is namelijk niet groot genoeg om in een blender of foodprocessor te stoppen.
- Schep de dunne chutney in een dipschaaltje of klein kommetje en serveer direct.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Notes
Deze groene chutney is er echt eentje voor persoonlijke smaak. Hou je meer van pit: voeg dan extra groene peper toe. Is het geheel te pittig geworden: voeg dan meer yoghurt of zelfs citroensap toe om die pittigheid af te remmen. Bewaar hem in een afgesloten potje in de koelkast en dan is hij gerust 2-3 dagen houdbaar.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan het maken van deze pittige Indiase groene chutney met koriander en peper!
Geef een reactie