Print

Indiase currytaart met erwtjes en linzen

Indiase currytaart met erwtjes en linzen
  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Indiase keuken

Ingredients

Scale
  • 8 plakken filodeeg
  • 250 gram bruine linzen (bv. uit blik)
  • 125 gram tuinerwten
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • Een flinke hand kiemen
  • 2 eieren
  • 150 ml. slagroom
  • 2 el. gele curry pasta
  • Peper en zout naar smaak
  • Kokosolie

Instructions

  1. Als je filodeeg uit de diepvries gebruikt, haal deze er dan uit om goed te ontdooien. Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius. 
  2. Snij de ui in dunne ringen en pers de teentjes knoflook alvast uit. Was de linzen en erwten (hou ze wel apart) en laat ze uitlekken.
  3. Verwarm een eetlepel kokosolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de uien totdat ze glazig worden. Voeg dan de linzen, knoflook en de gele curry pasta toe. Roer alles goed door elkaar en verwarm het een paar minuten. Vervolgens zet je het vuur uit en laat het mengsel nog even in de pan. 
  4. Pak een kom en klop daarin de eieren los met de slagroom. Voeg een flinke snuf zout en peper toe. 
  5. Vet een bakvorm in met kokosolie. Als de olie niet vloeibaar is, zet je hem even in de oven die aan het voorverwarmen is. Bestrijk de bladeren filodeeg aan beide kanten met de kokosolie en bekleed de bodem van je taartvorm hiermee. Zorg ervoor dat de rand hoog genoeg is. Filodeeg is overigens best dun, dus je kunt de bodem het beste dubbel beleggen zodat de vulling er straks niet doorheen komt. 
  6. Vervolgens roer je de gebakken linzen en uien door de eieren met room. Giet dit in de taartvorm. Verdeel de erwtjes eroverheen en druk ze een beetje in het mengsel.
  7. Plaats de Indiase currytaart voor 25 minuten in het midden van de oven. Hou het in de tussentijd goed in de gaten, als de filodeeg-randen te hard gaan (verbranden) zet je de taart iets lager in de oven. 
  8. Laat de Indiase currytaart na de oventijd licht afkoelen voordat je hem aansnijdt. Strooi de kiemen eroverheen. 

Eet smakelijk!

 

Liefs, Nanda

Notes

Bewaartip: het voordeel van hartige taart is dat je het warm én koud kunt nuttigen. Heb je een puntje over (of zorg ervoor dat je een puntje overhoudt;), bewaar die dan lekker voor de lunch de dag erna.