Gedurende twee weken staat de website in het teken van Halloween! Mijn favoriete feestdag van het jaar, want het valt tevens samen met mijn verjaardag! Maar op deze dag moet er natuurlijk ook nog lekker gegeten worden en met deze simpele heksenhaar pasta op het menu moet dat helemaal goed komen!
Heksenhaar van zwarte pasta
Naast alle zoete recepten voor Halloween moet je natuurlijk ook nog gewoonweg kunnen lunchen en avondeten op deze feestdag op 31 oktober! Ik vind het dan ook heel leuk om hartige recepten tijdens Halloween te serveren en dat hoeven echt geen culinaire hoogstandjes te zijn. Als het maar lekker is! Maak dan dus geheel in stijl deze heksenhaar pasta voor Halloween! Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvis-inkt, maar dat proef je nauwelijks terug. Dit is een heerlijk vullend gerechtje voor hongerige monsterbuikjes. En de liefhebber kan ook eenvoudig vlees of extra groenten toevoegen hoor. Check hiervoor de variatie tips in de ‘Notes’ van het recept. Serveer de heksen pasta in ieder geval direct op, want anders vliegt het nog weg!
Nog meer hartige Halloween Recepten
Tijdens Halloween denkt men vaak alleen aan veel snoep en zoete recepten. Maar tijdens Halloween doen griezelige hartige happen het ook heel goed op tafel. Maak er een complete meergangen menu van door bijvoorbeeld te beginnnen met Halloween Pompoensoep als starter. Voor erbij maak je daar deze mini pizza mummies . Als hoofdgerecht dan dus de heksenhaar pasta of wat dacht je van een grote schaal met Halloween broodjes met bloederige vinger worstjes?! En als je dan nog steeds trek heb, tja, dan wordt het hoog tijd zoete versnaperingen of een van onze Halloween taarten op tafel te zetten. Dat wordt smullen tijdens Halloween!
Recept: Heksenhaar pasta voor Halloween
Dit gerecht bestaat uit een zwarte paste in knoflook-botersaus. Het is een pittige maar simpele pasta die je binnen een kwartiertje op tafel zet. Erg lekker als hartige maaltijd tijdens een halloween party.
- Cook Time: 10 minutes
- Total Time: 10 minutes
- Yield: 4–6 personen 1x
- Category: Halloween
- Cuisine: Amerikaanse keuken
Ingredients
- 500 gram zwarte spaghetti of linguine
- 1 eetlepel olijfolie
- 2–3 teentjes knoflook
- 2 eetlepels boter
- 100 gram rucola
- optioneel: 50 gram Parmezaanse kaas
Instructions
- Kook de spaghetti of linguine volgens de gebruiksaanwijzingen op het pak.
- Pel en snipper de knoflook. Verhit de olijfolie in de wok, en bak hierin de knoflook kort aan. (het gaat puur om het afgeven van de smaak).
- Draai het vuur uit, voeg de boter toe en laat smelten.
- Giet de spaghetti of linguine af in een vergiet en voeg direct aan de wok. Schep de heksenhaar pasta (eventueel op laag vuur) om met de botersaus en serveer direct met de rucola!
Happy Halloween!
Groetjes, Betty
Notes
Wil je meer vulling toevoegen aan dit pastagerecht? Rooster wat pompoen in de oven en combineer met geitenkaas tot een pasta salade. Of bak wat chorizo krokant en schep deze voor het serveren door de heksenhaar pasta! Ook lekker en vegan: maak er deze avocado pastasaus bij!
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze griezelige heksenhaar pasta gaat maken!
Ronald Blonk
Pasta wordt zwart gemaakt met inktvisinkt, die wordt gewonnen uit dode inktvissen.
Vegetariërs gebruiken geen producten van dode dieren.
Zwarte pasta is dus niet vegetarisch.